Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συμφωνία Ελλάδας – δανειστών στο Eurogroup της Δευτέρας 9/11 για την αποδέσμευση της δόσης των 2 δισ

Συμφωνία Ελλάδας – δανειστών στο Eurogroup της Δευτέρας 9/11 για την αποδέσμευση της δόσης των 2 δισ
Ευρωπαίος αξιωματούχος υποστήριξε ότι τα 10 δισ. ευρώ για τις τράπεζες βρίσκονται σε ειδικό λογαριασμό του ESM
Την εκτίμηση αλλά και την πεποίθηση ότι την προσεχή Δευτέρα 9/11 θα επέλθει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών στο Eurogroup, έτσι ώστε να αποδεσμευτεί η δόση των 2 δισ. ευρώ εξέφρασε Ευρωπαίος αξιωματούχος.
Ο ίδιος επισήμανε ότι στη συνέχεια θα πρέπει να συζητηθούν και να συμφωνηθούν οι μεταρρυθμίσεις που θα περιληφθούν στο δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων, το οποίο συνδέεται με την υποδόση, ύψους 1 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο αξιωματούχο τα μέτωπα που παραμένουν ακόμα ανοιχτά είναι οι πλειστηριασμοί, ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση και οι κατώτατες τιμές στα γενόσημα φάρμακα.
Σχετικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ο αξιωματούχος ισχυρίστηκε ότι τα 10 δισ. ευρώ που απαιτούνται για τη διαδικασία βρίσκονται ήδη σε ειδικό λογαριασμό του ESM.
Παράλληλα, άφησε να εννοηθεί ότι τα επιπλέον 15 δισ. ευρώ (από τα 25 δις. που είχαν αρχικά προβλεφτεί για τις τράπεζες με τη συμφωνία), τελικά δεν θα χρειαστούν.
Τέλος, υπενθύμισε ότι για να εκταμιευθούν τα 10 δισ. για τις τράπεζες, θα πρέπει προηγουμένως να έχουν υλοποιηθεί τα δύο πακέτα προαπαιτούμενων.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης