Τελευταία Νέα
Διεθνή

Credit Suisse: Προχωρά με την ΑΜΚ – Στόχος η άντληση 1,32 δισ. ελβετικών φράγκων

Credit Suisse: Προχωρά με την ΑΜΚ – Στόχος η άντληση 1,32 δισ. ελβετικών φράγκων
Στα 22,75 ελβετικά φράγκα η τιμή διάθεσης ανά μετοχή
Με στόχο να αντλήσει 1,32 δισ. ελβετικά φράγκα, η Credit Suisse προχωρά στο πρώτο βήμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της.
Ειδικότερα, ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα, πως θα διαθέσει 58 εκατ. ονομαστικές μετοχές έναντι 22,75 ελβετικά φράγκα ανά τεμάχιο, μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης.
Σημειώνεται ότι η τιμή διάθεσης αντιστοιχεί στο μέσο σταθμική τιμή της μετοχής στο χρηματιστήριο SIX στις 21 Οκτωβρίου, όταν και ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προβεί σε ΑΜΚ, και με discount 6% στην τιμή κλεισίματος στις 23 Οκτωβρίου.
Ειδικότερα, η τράπεζα είχα ανακοινώσει στις 21/10 ότι προχωρά σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 6 δισ. ελβετικών φράγκων (6,3 δισ. δολαρίων), στο πλαίσιο της προγραμματισμένης αναδιάρθρωσης των δραστηριοτήτων της υπό τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο, ύστερα από τα απογοητευτικά αποτελέσματα γ' τριμήνου.
Συνολικά, η Credit Suisse είχε ανακοινώσει πτώση 24% στα καθαρά κέρδη για το τρίτο τρίμηνο και πτώση 8% στα καθαρά έσοδα, ενώ ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας διαμορφώθηκε στο 10,3% έναντι του 14,4% της UBS.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης