Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

FT: Kρίσιμο τεστ για τον Τσίπρα η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου λόγω της οριακής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας

FT: Kρίσιμο τεστ για τον Τσίπρα η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου λόγω της οριακής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας
To πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα πολυνομοσχέδιο γεμάτο φόρους και ριζικές μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό
Aμφιλεγόμενο χαρακτηρίζουν οι Financial Times το πολυνομοσχέδιο - φωτιά του υπουργείου Οικονομικών που αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση στη βουλή την Παρασκευή, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ.
Όπως τονίζουν σε νέο τους δημοσίευμα, το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα πολυνομοσχέδιο γεμάτο φόρους και ριζικές μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, αυξάνοντας τις ανησυχίες πως η εφαρμογή του θα παρατείνει την ύφεση της ελληνικής οικονομίας.
Η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου προωθείται με τη διαδικασία του επείγοντος, με στόχο η ελληνική κυβέρνηση να προλάβει όλες τις προθεσμίες και να λάβει το συντομότερο δυνατόν τη δόση των 2 δισ. ευρώ.
Η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από την ολομέλεια της βουλής αποτελεί μια σοβαρή δοκιμασία για τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, καθώς η κυβέρνησή του διαθέτει οριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Στο μεταξύ δεκτό επί της αρχής έγινε από τις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής, το απόγευμα της Τετάρτης 14/10, το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα του υπουργείου Οικονομικών.
Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, ενώ κατά τάχθηκαν ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ και Ποτάμι.
Η Ένωση Κεντρώων επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια.
Σημειώνεται ότι αύριο Πέμπτη, το πολυνομοσχέδιο θα εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής και την Παρασκευή το βράδυ θα τεθεί προς ψηφοφορία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης