Τελευταία Νέα
Πολιτική

Έντονες διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ: Προς επάνοδο ο Παπανδρέου, πιθανή η συνεργασία με ΔΗΜΑΡ – Αντιδρά ο Βενιζέλος

Έντονες διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ: Προς επάνοδο ο Παπανδρέου, πιθανή η συνεργασία με ΔΗΜΑΡ – Αντιδρά ο Βενιζέλος
Το ΚΙΔΗΣΟ και η ΔΗΜΑΡ ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα της Φ. Γεννηματά για συστράτευση στις επικείμενες εκλογές
Άμεση ήταν η ανταπόκριση του ΚΙΔΗΣΟ και της ΔΗΜΑΡ στο κάλεσμα για συστράτευση των δημοκρατικών δυνάμεων, στις επικείμενες εκλογές, που απηύθυνε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Φώφη Γεννηματά.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι διεργασίες στο παρασκήνιο είναι έντονες, με τη συνεργασία να φαίνεται ότι εξυπηρετεί και τις δύο πλευρές.
Ειδικότερα, μια συμπόρευση στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, θα δώσει τη δυνατότητα τόσο στο ΚΙΔΗΣΟ και τον Γ. Παπανδρέου, όσο και στη ΔΗΜΑΡ να επανέλθουν στη Βουλή, μετά την εκλογική αποτυχία τους, στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015.
Από την άλλη πλευρά, δίνεται η ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ, να ενισχύσει τη δημοτικότητά του, να ενώσει τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του κέντρου και να διασφαλίσει καλύτερες προϋποθέσεις για την ένταξή του στη Βουλή.
Στελέχη της ΔΗΜΑΡ φαίνεται να προκρίνουν παρασκηνιακά την επιλογή της συστράτευσης με το ΠΑΣΟΚ, ενώ πιο άμεση και εμφανής ήταν η αντίδραση του ΚΙΔΗΣΟ, με ανακοίνωση του επικεφαλής της παράταξης, κ. Γ. Παπανδρέου.
Αναλυτικότερα, το Κίνημα Δημοκρατών και Σοσιαλιστών του Γ. Παπανδρέου χαιρέτισε την πρόσκληση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι «η συνεννόηση και συνεργασία των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού είναι επιτακτική και εθνική ανάγκη».
Στην ανακοίνωσή προστίθεται ότι «για το ΚΙΔΗΣΟ η συνεννόηση και η συνεργασία δεν επιβάλλεται από εκλογική σκοπιμότητα, αλλά από την ανάγκη να υπάρχει σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης της χώρας, ώστε να βγει από την κρίση».
Και ενώ η συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τη ΔΗΜΑΡ, ενδέχεται να αποδειχθεί εύκολη υπόθεση, το ίδιο δεν φαίνεται να ισχύει και με την συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με το ΚΙΔΗΣΟ.
Η κ. Φώφη Γεννηματά θα χρειαστεί να ισορροπήσει ανάμεσα σε δύο πρώην προέδρους του κόμματος, τον Γ. Παπανδρέου και τον Ευ. Βενιζέλο, οι οποίοι δεν φαίνεται να διατηρούν και τις καλύτερες σχέσεις.
Του λόγου το αληθές, ο κ. Βενιζέλος προέβη σήμερα, 24 Αυγούστου, σε μια δήλωση γεμάτη νόημα, που δεν αφήνει περιθώρια για παρανοήσεις, για τον πρώην πρωθυπουργό.
Ερωτηθείς σχετικά με τον ενδεχόμενο επιστροφής του Γ. Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ, τόνισε χαρακτηριστικά πως «ο κ. Παπανδρέου δεν ανήκει στο ΠΑΣΟΚ.
Έκανε ένα κόμμα, τον Ιανουάριο του 2015, προσωπικό, το οποίο υπονόμευσε την προσπάθειά μας», πρόσθεσε, επιρρίπτοντας ευθύνες στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, για τις... χαμηλές πτήσεις του κόμματος, στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.
Το αν οι ενστάσεις του Ευ. Βενιζέλου κριθούν ικανές να αποτρέψουν την συμπόρευση ΠΑΣΟΚ - ΚΙΔΗΣΟ στις επικείμενες εκλογές, μένει να αποδειχθεί... 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης