Τελευταία Νέα
Οικονομία

Financial Times: Ο Τσίπρας είναι λαοφιλής γιατί τα έβαλε με την Γερμανία σαν τον Δαβίδ με το Γολιάθ

Financial Times: Ο Τσίπρας είναι λαοφιλής γιατί τα έβαλε με την Γερμανία σαν τον Δαβίδ με το Γολιάθ
Οι εκλογές – μεταξύ άλλων - αποσκοπούν στο να συνθλίψουν την εξέγερση που εξαπλώνεται ταχύτατα στον ΣΥΡΙΖΑ από τους σκληροπυρηνικούς αριστερούς
Ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να κεφαλαιοποιήσει τη δημοτικότητα του και να συντρίψει τους αντάρτες της αριστεράς αναφέρει σε δημοσίευμα τους οι Financial Times.
Για πολλούς ευρωπαίους ο Τσίπρας θεωρείται απερίσκεπτος  ωστόσο παραμένει εξαιρετικά δημοφιλής περισσότερο από κάθε άλλο Έλληνα πρωθυπουργό.
Τώρα, στο τελευταίο τέχνασμα του, ο Τσίπρας επιδιώκει να αξιοποιήσει τη δημοτικότητά του προκηρύσσοντας πρόωρες εκλογές που αναμένεται να πραγματοποιηθούν στις 20 ή 27 Σεπτεμβρίου.
Θα είναι η τρίτη φορά για το 2015 που το ελληνικό εκλογικό σώμα θα κληθεί να ψηφίσει, μετά τις γενικές εκλογές του Ιανουαρίου και ένα  δημοψήφισμα τον Ιούλιο στο οποίο το ΟΧΙ που υποστήριξε ο Τσίπρας έφθασε στο 61%.
Οι εκλογές – μεταξύ άλλων - αποσκοπούν στο να συνθλίψουν την εξέγερση που εξαπλώνεται ταχύτατα στον ΣΥΡΙΖΑ από τους σκληροπυρηνικούς αριστερούς που ήδη δημιούργησαν νέο κόμμα.
Γιατί όμως ο Τσίπρας έχει τέτοια δημοτικότητα, γιατί είναι ο μόνος που σήκωσε ανάστημα κατά της Ευρώπης και προσπάθησε να διαπραγματευτεί.
Με βάση την Eurasia Group «ο Τσίπρας σήκωσε ανάστημα στην  Γερμανία που κανένας άλλος Έλληνας ηγέτης δεν το έχει πετύχει. Ήταν μια μάχη σαν τον Δαβίδ με τον Γολιάθ.
Ο Τσίπρας θα έχει μια άνετη εκλογική νίκη, αν και μάλλον θα χάσει  την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, λόγω των αναμενόμενων ζημιών για Λαϊκής Ενότητας, ένα νέο πολύ-αριστερό κόμμα δημιουργήθηκε υπό τον Π. Λαφαζάνη.
Ο ηγέτης του Παναγιώτης Λαφαζάνης, ένας πρώην κομμουνιστής ο οποίος ηγείται μιας ομάδας που είναι γνωστή ως Αριστερή Πλατφόρμα με και άλλους 24 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησαν νέο κόμμα.
Ο  Λαφαζάνης επέκρινε τον πρωθυπουργό για την κωλοτούμπα για να υποστηρίξει μια νέα συμφωνία.
Για πολλούς Έλληνες, ο Τσίπρας εμφανίζεται ως ειλικρινή, άμεσος και έτοιμος να ακούσει.
Δύο μικρά φιλοευρωπαϊκά κόμματα - το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα και το κέντρο-αριστερό Ποτάμι - θεωρούνται ως πιθανοί υποψήφιοι εταίροι να σχηματίσουν κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας θα αμφισβητηθούν κατά την υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων μέσα στους επόμενους  18 μήνες που περιλαμβάνει τον διπλασιασμό του συντελεστή φόρου εισοδήματος για τους αγρότες, αυξήσεις  φόρου προστιθέμενης αξίας στα ελληνικά νησιά κ.α..
Οι ψηφοφόροι ήδη αγωνίζονται να πληρώσουν τους φόρους μετά από έξι έτη κατά τα οποία οι μισθοί του δημοσίου τομέα και οι συντάξεις έχουν μειωθεί 40% ενώ πάνω από 1 εκατομμύριο θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα έχουν μειωθεί.

www.bankingnews.gr

Πρώτη ενημέρωση 23:12 22 Αυγούστου του 2015

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης