Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ένα νομοσχέδιο με δύο άρθρα η νέα συμφωνία - Θα ολοκληρωθεί βράδυ Δευτέρας 10/8 ή, νωρίς την Τρίτη 11/8

Reuters: Ένα νομοσχέδιο με δύο άρθρα η νέα συμφωνία - Θα ολοκληρωθεί βράδυ Δευτέρας 10/8 ή, νωρίς την Τρίτη 11/8
Το ένα άρθρο θα αφορά τη συμφωνία δανεισμού και το Μνημόνιο και το δεύτερο τις προαπαιτούμενες δράσεις
Η Ελλάδα ελπίζει να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές για το νέο πρόγραμμα διάσωσης νωρίς την Τρίτη το αργότερο, αναφέρει το Reuters επικαλούμενο τη μαρτυρία αξιωματούχου.
Οι υπουργοί οικονομικών της Ελλάδας είναι σε διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών την Κυριακή. Έλληνες αξιωματούχοι είχαν πει νωρίτερα ότι περιμένουν το κείμενο της συμφωνίας να εγκριθεί από τη Βουλή μέχρι τις 18 Αυγούστου.
"Οι προσπάθειες γίνονται για να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις μέχρι το βράδυ της Δευτέρας ή, νωρίς την Τρίτη, είπε Έλληνας αξιωματούχος που ήθελε να διατηρήσει την ανωνυμία του.
"Όταν έρθει το πρόγραμμα για ψήφιση στη Βουλή θα είναι ένα νομοσχέδιο με δύο άρθρα.
Το ένα άρθρο θα είναι η συμφωνία δανεισμού και το Μνημόνιο και το δεύτερο άρθρο θα είναι οι προαπαιτούμενες δράσεις" πρόσθεσε ο αξιωματούχος, αναφερόμενος στα μέτρα που πρέπει να πάρει η Ελλάδα για τη συμφωνία.
Οι συνομιλίες άρχισαν στις 20 Ιουλίου. Ένας πρώην αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών είπε στο Reuters ότι ο στόχος ήταν η σύγκληση του Eurogroup στις 14 Αυγούστου για την εξέταση της συμφωνίας.
Η Αθήνα διαπραγματεύεται με τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς και το ΔΝΤ για 86 δισ. ευρώ (94 δισ. δολάρια) σε φρέσκα δάνεια για να σταθεροποιήσουν την οικονομία και να κρατήσουν τη χώρα στην ευρωζώνη.
Το πρόγραμμα πρέπει να είναι σε ισχύ στις 20 Αυγούστου, όταν η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει 3,2 δισ. ευρώ στην ΕΚΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης