Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κορωνάκης: Υφεσιακά μέτρα σημαίνουν εκλογές – Όσοι ονειρεύονται Κάννες ή Παπαδήμους να το ξεχάσουν

Κορωνάκης: Υφεσιακά μέτρα σημαίνουν εκλογές – Όσοι ονειρεύονται Κάννες ή Παπαδήμους να το ξεχάσουν
Η κυβέρνηση δεν θα υποκύψει στο σχέδιο Schaeuble, σημείωσε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ
Αν οι πιστωτές επιμείνουν σε υφεσιακά μέτρα θα πρέπει να διεξαχθούν εκλογές, σημείωσε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κορωνάκης, ο οποίος τόνισε ότι «όσοι ονειρεύονται Κάννες ή Παπαδήμους ας ξεχάσουν αυτά τα σενάρια».
Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποκύψει στο σχέδιο του Wolfgang Schaeuble και των άλλων «σκληρών» που συνοψίζεται στο δίπολο «ταπείνωση της ελληνικής κυβέρνησης ή εκτροπή».
Παράλληλα, επέκρινε την αντιπολίτευση ότι τη στιγμή που μέσα σε τρεις ημέρες οι αξιώσεις των δανειστών αυξήθηκαν κατά 3 δισ. Ευρώ, κανείς δεν βγήκε να τις κρίνει.
«Τους ακούσατε να κρίνουν τις αξιώσεις των δανειστών;», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ ήξερε ότι μπαίνει σε μια δύσκολη μάχη (…) Αυτό που βλέπουμε τώρα από τους δανειστές, μπορεί να έχει δυο ερμηνείες: είτε επιχειρούν να εκφοβίσουν τον λαό είτε φανερώνουν πώς σκέφτονται την Ευρώπη του μέλλοντος», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «αν είναι το πρώτο, ας το ξεχάσουν».
«Ένας λαός που έζησε μνημόνια επί πέντε χρόνια, δεν εκφοβίζεται πια» ανέφερε και συμπλήρωσε ότι «αν είναι το δεύτερο, θα πρέπει να το κουβεντιάσουμε πολύ σοβαρά (…). Όποτε αμφισβητήθηκε η Δημοκρατία, ενισχύθηκε η ακροδεξιά», τόνισε.
Αν οι πιστωτές παραμείνουν σε αυτές τις «προτάσεις», σε φαύλους κύκλους λιτότητας, ύφεσης και ανυπαρξίας επενδυτικού προγράμματος, τότε «δεν υπάρχουν πολλές επιλογές», τον λόγο τότε θα τον έχει ο λαός, ανέφερε.
Τέλος, ο κ. Κορωνάκης είπε ότι είναι χρήσιμη η διατύπωση διαφορετικών απόψεων μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, τις οποίες όμως διαχώρισε από κάποιες «ακραίες θέσεις» που διατυπώνονται ορισμένες φορές στα κανάλια, πιθανόν για λόγους αυτοπροβολής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης