Τελευταία Νέα
Διεθνή

Telegraph: Μια τελευταία προειδοποίηση στην Ελλάδα απευθύνει η Ε.Ε.

Telegraph: Μια τελευταία προειδοποίηση στην Ελλάδα απευθύνει η Ε.Ε.
Ο έλληνας πρωθυπουργός απέτυχε να διασφαλίσει ουσιαστικές υποχωρήσεις κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που είχε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής Ε.Ε. – Λατινικής Αμερικής
Με τον πλέον σαφή τρόπο η Ευρωπαϊκή Ένωση προειδοποίησε την Ελλάδα ότι η υπομονή της έχει εξαντληθεί και ότι η χώρα θα αφεθεί στην τύχη της, εκτός και αν αποδεχθεί αμέσως τις απαιτήσεις των πιστωτών της, σημειώνεται σε άρθρο της βρετανικής εφημερίδας «Telegraph».
Στο άρθρο γίνεται αναφορά στις δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk, ο οποίος τόνισε ότι δεν υπάρχει χρόνος για παιχνίδια, για να προσθέσει ότι πλησιάζει η ημέρα που κάποιος θα πει ότι το παιχνίδι τελείωσε (the game is over).
Τα ωμά αυτά λόγια, σημειώνεται, είναι αποτέλεσμα της κίνησης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να αποσύρει τους διαπραγματευτές του από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων, επισημαίνοντας τις σημαντικές διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών σε πολλά ζητήματα και ότι δεν έχει υπάρξει πρόοδος για τη μείωση αυτών των διαφορών.
Όπως αναφέρεται στο άρθρο, ο έλληνας πρωθυπουργός απέτυχε να διασφαλίσει ουσιαστικές υποχωρήσεις κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που είχε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής Ε.Ε. – Λατινικής Αμερικής, στις Βρυξέλλες, με τη γερμανίδα καγκελάριο να σημειώνει ότι η Ελλάδα συμφώνησε να εργαστεί τάχιστα για να σπάσει το αδιέξοδο.
Εν τω μεταξύ, αυξάνεται η ανησυχία ότι η ελληνική κυβέρνηση ενδεχομένως να μην είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της όσον αφορά την καταβολή μισθών και συντάξεων, με την οικονομία της χώρας να διολισθαίνει βαθύτερα στην ύφεση και τα φορολογικά έσοδα να μειώνονται.
Παραδόξως, σημειώνεται στο δημοσίευμα, χθες το ελληνικό χρηματιστήριο κατέγραψε κέρδη περί το 8%, υποστηριζόμενο από φήμες για θετικές εξελίξεις, όμως ενδεχομένως οι αγορές να παρεξήγησαν την πολιτική «χορογραφία» των συνομιλιών στις Βρυξέλλες.
Παράλληλα, σημειώνεται ότι ο Αλ. Τσίπρας έχει επιλέξει να αποδεχθεί αυτό που στο εσωτερικό της χώρας εκτιμούν ορισμένοι σαν «διαπραγματευτική παρωδία», προκειμένου να δείξει θέληση και να αποφύγει να κατηγορηθεί στην Ελλάδα, αν δεν υπάρξει θετική κατάληξη, για τη ρήξη και ενδεχομένως την έξοδο της χώρας από τη ζώνη του ευρώ.
Αυτό δεν σημαίνει ότι η Αθήνα έχει απεμπολήσει τις βασικές της απαιτήσεις για αναδιάρθρωση χρέους, τέλος της λιτότητας και μια ολοκληρωμένη λύση, που θα θέσει την Ελλάδα σε έναν βιώσιμο οικονομικό δρόμο.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης