Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Η συνάντηση Τσίπρα, Merkel, Hollande θα είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός

Deutsche Bank: Η συνάντηση Τσίπρα, Merkel, Hollande θα είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός
Στο επίκεντρο σήμερα και η επαναξιολόγηση από την ΕΚΤ του ELA
Στις εξελίξεις σχετικά με την Ελλάδα αναφέρεται η γερμανική τράπεζα Deutsche Bank, η οποία σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «το ελληνικό έπος συνεχίζει να βοά».
Η Deutsche Bank αναφέρεται στις δύο συμπληρωματικές μεταρρυθμιστικές προτάσεις που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση στους πιστωτές της, που επικεντρώνονται στο δημοσιονομικό έλλειμμα, αλλά και σε ένα σχέδιο προκειμένου να καταστεί το χρέος της χώρας βιώσιμο.
Για μια ακόμη φορά, σημειώνεται, οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι φαίνεται να μην έχουν αποδεχθεί τις τελευταίες προτάσεις, με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Vl. Dombrovskis, τον επικεφαλής του Eurogroup, J. Dijsselbloem και τον φινλανδό υπουργό Οικονομικών, Al. Stubb, να εκφράζουν την ανησυχία τους σχετικά με τα τελευταία μέτρα.
Παράλληλα, αναφέρεται σε άρθρο των Financial Times, ότι η συγκρατημένη αισιοδοξία που υπήρχε τις τελευταίες εβδομάδες, τώρα φαίνεται να παίρνει τη θέση της «ο φόβος και η καχυποψία», κάτι που υποδηλώνει ότι η Αθήνα επίτηδες επιμηκύνει χρονικά τις διαπραγματεύσεις μέχρι την τελευταία στιγμή εκτιμώντας ότι οι πιστωτές μπορεί να συμφωνήσουν σε μια ελάφρυνση του χρέους της.
Όπως σημειώνεται και βάσει δημοσιεύματος της Καθημερινής, είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι ο Τσίπρας φέρεται να είπε ότι θα ήταν δυνατή μια συμφωνία αν οι πιστωτές έριχναν τις απαιτήσεις τους σχετικά με τις περικοπές στις συντάξεις, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν ακόμη μεγάλα κενά μεταξύ των δύο πλευρών.
Σημειώνεται ακόμη ότι στο επίκεντρο της προσοχής θα τεθεί σήμερα η επαναξιολόγηση από την ΕΚΤ του μηχανισμού παροχής ρευστότητας ELA, όπως και μια ενδεχόμενη συνάντηση μεταξύ του έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τη γερμανίδα καγκελάριο Merkel και τον γάλλο πρόεδρο, Fr. Hollande, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, στις Βρυξέλλες.
«Με την ελπίδα ότι η συνάντηση μπορεί να οδηγήσει σε ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός, ο επικεφαλής του Eurogroup, J. Dijsselbloem, προειδοποίησε ότι η συνάντηση δεν είναι βέβαιο ότι θα πραγματοποιηθεί, επισημαίνοντας ότι τα τεχνικά κλιμάκια αξιολογούν τις τελευταίες προτάσεις της Ελλάδας και εν συνεχεία θα δούμε αν θα λάβει χώρα η συνάντηση.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης