Τελευταία Νέα
Πολιτική

Le Figaro: Ο Βαρουφάκης δηλώνει ότι θα ήταν καταστροφή για όλους το Grexit – Δεν υπάρχουν χρήματα για το ΔΝΤ

Le Figaro: Ο Βαρουφάκης δηλώνει ότι θα ήταν καταστροφή για όλους το Grexit – Δεν υπάρχουν χρήματα για το ΔΝΤ
Ο υπουργός εσωτερικών Ν. Βούτσης δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν διαθέτει πλέον κεφάλαια ώστε να πληρώσει το ΔΝΤ
Στο πλήθος των δηλώσεων ελλήνων αξιωματούχων που ανέφεραν ότι θα ήταν καταστροφή μια έξοδος από το ευρώ της Ελλάδος αλλά και της έλλειψης κεφαλαίων ώστε να αποπληρωθούν τα 1,6 δισεκ. ευρώ στο ΔΝΤ αναφέρεται σε άρθρο της η Le Figaro.
Η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει 4 δόσεις στο ΔΝΤ ύχους 1,6 δισεκ. ευρώ αλλά όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, δεν υπάρχουν τα χρήματα για να αποπληρωθεί το ΔΝΤ.
«Οι τέσσερις πληρωμές προς το ΔΝΤ τον Ιούνιο φθάνουν τα 1,6 δισεκ. ευρώ.
 Αυτά τα χρήματα δεν θα δοθούν γιατί απλά δεν υπάρχουν ανέφερε ο Νίκος Βούτσης.
Η Ελλάδα έχει αποκλειστεί από τις αγορές ομολόγων, ενώ το σχέδιο  διάσωσης έχει μπλοκαριστεί στις διαπραγματεύσεις.
Η Ελλάδα σχεδόν έχει εξαντλήσει τα χρήματα για να εξυπηρετήσει το χρέος της και να πληρώσει τους μισθούς και τις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων της αναφέρει η Figaro.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε την Κυριακή κατά τη διάρκεια μιας εκπομπής στο BBC ότι η Ελλάδα έχει κάνει «ένα τεράστιο βήμα» στη διαπραγμάτευση με τους διεθνείς πιστωτές της για να αποτρέψει την πτώχευση.
«Τώρα είναι η σειρά των θεσμικών οργάνων να κάνουν το καθήκον τους.
Η Ελλάδα έχει διανύσει τα τρία τέταρτα του δρόμου, ενώ οι θεσμοί πρέπει να διανύσουν το ένα τέταρτο», είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης και πρόσθεσε ότι θα ήταν «καταστροφή» για την Ελλάδα αν εγκατέλειπε το ευρώ.
Θα ήταν «η αρχή του τέλους και για το ευρώ»
Επίσης και σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας δημοσκοπήσεων της  Public Issue στην φιλοκυβερνητική ημερήσια εφημερίδα Αυγή, η πλειοψηφία των Ελλήνων στηρίζει την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της χώρας, ενώ συναινούν στην συμφωνία που θα επιτρέπει την παραμονή στην Ευρωζώνη. Η έρευνα δείχνει ότι το 54% των ερωτηθέντων εγκρίνει τον τρόπο που η κυβέρνηση της ριζοσπαστικής αριστεράς ΣΥΡΙΖΑ διενεργεί τις διαπραγματεύσεις, με τους διεθνείς πιστωτές της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης