Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Financial Times: Η Ελλάδα παίρνει πίσω τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια

Financial Times: Η Ελλάδα παίρνει πίσω τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια
Ο Κατρούγκαλος έχει γίνει μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα στην κυβέρνηση
Ιδιαίτερα επικριτική είναι η νέα ανάλυση των Financial Times για τις τροπολογίες που ψηφίστηκαν χτες από την ελληνική Βουλή, αναφέροντας ότι η Ελλάδα παίρνει πίσω τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια.
Η νομοθεσία, η οποία πέρασε την Τρίτη το βράδυ, προβλέπει την επαναπρόσληψη των περίπου 13.000 δημοσίων υπαλλήλων, των οποίων οι θέσεις εργασίας μειώθηκαν κατά την αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης που συμφωνήθηκε με τους δανειστές στο πρόγραμμα διάσωσης.
Επίσης απαλείφονται οι ετήσιες αξιολογήσεις για τους δημοσίους υπαλλήλους.
Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος έκανε λόγο για νομοσχέδιο «πρώτων βοηθειών», για την αποκατάσταση και αντιμετώπιση των πιο ακραίων αδικιών, μια θεσμική τομή στον έλεγχο της νομιμότητας, όπως είπε.
«Δεν είναι η τελευταία μας λέξη αλλά η πρώτη μας λέξη.
Είναι ένα πρώτο δείγμα της μεταρρύθμισης που θα επιδιώξουμε και που δεν θα έχει νεοφιλελεύθερο αλλά κοινωνικό πρόσωπο», πρόσθεσε.
Η κυβέρνηση απέρριψε ισχυρισμούς από την αντιπολίτευση ότι η νομοθεσία παραβιάζει τους όρους της τρέχουσας διάσωσης της Ελλάδας, που απαιτεί η κυβέρνηση της χώρας να συμφωνήσει τα οικονομικά μέτρα με τους πιστωτές, πριν την παρουσίασή τους στο κοινοβούλιο.
"Εμείς δεν πρόκειται να ζητήσουμε τη γνώμη των θεσμικών οργάνων.
Είμαστε ένα κυρίαρχο κράτος", δήλωσε ο Νίκος Βούτσης, ο ισχυρός υπουργός Εσωτερικών, στο κοινοβούλιο.
Ο Κατρούγκαλος, ένας δικηγόρος που ειδικεύεται σε εργατικές διαφορές, έχει γίνει μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα στην κυβέρνηση.
Είχε κατηγορηθεί πρόσφατα ότι μετά το διορισμό του στο υπουργικό συμβούλιο τον Ιανουάριο, συμμετείχε σε υποθέσεις απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων που διεκδικούσαν την επαναπρόσληψή τους.
Ο Κατρούγκαλος αρνήθηκε τον ισχυρισμό, λέγοντας ότι οι υποθέσεις αφορούσαν άλλους εταίρους στο δικηγορικό γραφείο του.
Κυβερνητικοί αξιωματούχοι υπερασπίστηκαν, επίσης, τον διορισμό του Κατρούγκαλου, επισημαίνοντας ότι έχει και την νομική εξειδίκευση και τα προσόντα για τη θέση, καταλήγει το δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης