Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

FΤ: Η απόσυρση Βαρουφάκη από τη διαπραγμάτευση ρίχνει τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

FΤ: Η απόσυρση Βαρουφάκη από τη διαπραγμάτευση ρίχνει τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων
Οι επενδυτές θεωρούν πως η αντικατάσταση του Βαρουφάκη από τον Τσακαλώτο θα καταστήσει πιο πιθανή την επίτευξη συμφωνίας
Πτωτικά κινούνται οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, μετά τον "ανασχηματισμό" της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας, μέσω του οποίου περιορίζεται ο ρόλος του υπουργού Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη.
Όπως αναφέρουν σε νέο δημοσίευμά τους οι Financial Times, ενδείξεις υποχώρησης εμφανίζουν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, μετά την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να αποσύρει τον Γ. Βαρουφάκη από την πρώτη γραμμή των διαπραγματεύσεων.
Όπως προσθέτουν οι Financial Times, οι επενδυτές θεωρούν πως η αντικατάσταση του Γ. Βαρουφάκη από τον Ευ. Τσακαλώτο θα διευκολύνει τη διαπραγματευτική διαδικασία και θα καταστήσει ακόμη πιο πιθανή την επίτευξη συμφωνίας.
Εάν οι ισχυρισμοί των επενδυτών επιβεβαιωθούν, τότε η Ελλάδα θα λάβει χρηματοδότηση από τους δανειστές και θα αποφύγει τη χρεοκοπία.
Για θετικό μήνυμα ενόψει της τελικής συμφωνίας κάνει λόγο με τη σειρά της και η Eurasia Group, χαιρετίζοντας τον ανασχηματισμό της διαπραγματευτικής ομάδας της Ελλάδας.
Ειδικότερα, ο αναλυτής της Eurasia Group, Mujtaba Rahman επισημαίνει πως «πρόκειται για θετική εξέλιξη, η οποία αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες συμφωνίας».
Όπως εξηγεί μιλώντας στους Financial Times, ο Γιάννης Βαρουφάκης είχε καταστεί το μεγαλύτερο εμπόδιο στην προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας.
«Η σχέση του Γ. Βαρουφάκη με τον Τσίπρα αλλά και η πρόθεση του Πρωθυπουργού να περιορίσει τις αρμοδιότητές του υπουργού Οικονομικών καταλαμβάνει κεντρικό χώρο στο πεδίο δράσης των επενδυτών» υπογραμμίζει εν συνεχεία ο Mujtaba Rahman.
Την ίδια ώρα, οι Financial Times επισημαίνουν πως ο Γ. Χουλιαράκης, δηλαδή ο νέος επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Αθήνας, είναι σαφώς πιο μετριοπαθής από τον Γιάννη Βαρουφάκη, ο οποίος έχει δεχθεί τα ομαδικά πυρά των Ευρωπαίων αξιωματούχων.
Σύμφωνα με το βρετανικό δημοσίευμα, θρυαλλίδα στην απόφαση ανασχηματισμού της διαπραγματευτικής ομάδας αποτέλεσε η αποτυχία του Eurogroup της Παρασκευής, όπου ο Γ. Βαρουφάκης, μετά από 3 άκαρπους μήνες, απέτυχε να «κλείσει» επιτυχώς την ελληνική αξιολόγηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης