Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Blueprint Capital: Άλλο ένα καρφί στο φέρετρο της ελληνικής συμμετοχής στην Ε.Ε., η μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων

Blueprint Capital: Άλλο ένα καρφί στο φέρετρο της ελληνικής συμμετοχής στην Ε.Ε., η μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων
Τονίζει τις διαφωνίες μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και πιστωτών για τις ιδιωτικοποιήσεις και τις μεταρρυθμίσεις σε αγορά εργασίας και συνταξιοδοτικό
Άλλο ένα… καρφί στο φέρετρο της συμμετοχής της Ελλάδας της Ε.Ε. χαρακτηρίζει η Blueprint Capital την κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης να αποφασίσει με πράξη νομοθετικού περιεχομένου τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων φορέων του δημόσιου τομέα σε λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται σε ανάλυσή της, τα δεινά της Ελλάδας συνεχίζονται και προσθέτει ότι «σε μια προσπάθεια να αποφύγει να ξεμείνει από ρευστό καθώς οι διαπραγματεύσεις με τους διεθνείς πιστωτές συνεχίζονται, η ελληνική κυβέρνηση αναγκάζει τους φορείς του δημόσιου τομέα να μεταφέρουν τα ταμειακά διαθέσιμά τους», κάτι που «ίσως αντιπροσωπεύει ένα ακόμη καρφί στο φέρετρο της συμμετοχής της Ελλάδας στην Ε.Ε.».
Οι διαφωνίες, επισημαίνει, παραμένουν σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις, τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και το συνταξιοδοτικό σύστημα, με την αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να μην θέλει να συμφωνήσει στην περαιτέρω φιλελευθεροποίηση της αγοράς εργασίας, με τη μείωση του κατώτατου μισθού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης