Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δραγασάκης στους FT: Η Ευρωζώνη να δώσει μία ευκαιρία στην Ελλάδα - Νιώθουμε σαν τον… Σίσυφο

Δραγασάκης στους FT: Η Ευρωζώνη να δώσει μία ευκαιρία στην Ελλάδα - Νιώθουμε σαν τον… Σίσυφο
«Αυτό που επιδιώκουμε είναι μία ίση μεταχείριση»
Μήνυμα στους Ευρωπαίους να δώσουν μία ακόμη ευκαιρία στην Ελλάδα απέστειλε μέσω των Financial Times o αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.
Ειδικότερα, με άρθρο του στη βρετανική εφημερίδα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τονίζει πως η ελληνική κυβέρνηση δεν επιδιώκει ειδική μεταχείριση από την Ευρωζώνη.
«Αυτό που επιδιώκουμε είναι μία ίση μεταχείριση» εξηγεί χαρακτηριστικά.
«Ενώ η κρίση επιδείνωσε την κατάσταση στην Ελλάδα, οι επιπτώσεις στο σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης ήταν θετικές. Η Γερμανία επωφελήθηκε σημαντικά από τα χαμηλά επιτόκια» υπερθεματίζει ο Γιάννης Δραγασάκης.
«Οι εκροές κεφαλαίων από τις αδύναμες χώρες έχουν στεγνώσει τη ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος της περιφέρειας και έχουν αυξήσει την επάρκεια των τραπεζών του πυρήνα» εξηγεί αναλυτικά και προσθέτει πως η μαζική μετανάστευση εξειδικευμένων εργαζομένων προς τις ισχυρές χώρες της Ευρωζώνης έχει αποδυναμώσει το εργατικό δυναμικό των χωρών της περιφέρειας.
«Η Ελλάδα βρίσκεται στην ίδια θέση με τον Σίσυφο, ο οποίος καταδικάστηκε να κουβαλάει ένα βράχο στην κορυφή ενός βουνού. Όμως, όταν ο Σίσυφος έφθανε στην κορυφή, η πέτρα δεν σταθεροποιούταν και ξανακυλιόταν» υπογραμμίζει.
Όπως εξηγεί, οι Έλληνες έχουν εφαρμόσει τη λιτότητα και έχουν υποφέρει από αυτήν.
«Το 60% των νέων βρίσκεται στην ανεργία. Κινδυνεύουμε να καταδικάσουμε μία ολόκληρη γενιά σε ένα μέλλον δίχως ελπίδα» προσθέτει ενδεικτικά και καταλήγει Για να το αποφύγουμε, αυτό που ζητάμε από τους Ευρωπαίους εταίρους είναι να μεταχειριστούν την Ελλάδα ως ισότιμο μέλος και να μας βοηθήσουν να δραπετεύσουμε από την καταδίκη του Σίσυφου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης