Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Danske Bank: Η Ευρωζώνη ενέκρινε την παράταση της βοήθειας στην Ελλάδα, οι κίνδυνοι όμως παραμένουν

Danske Bank: Η Ευρωζώνη ενέκρινε την παράταση της βοήθειας στην Ελλάδα, οι κίνδυνοι όμως παραμένουν
Μεταξύ των εμποδίων που εξακολουθούν να υφίστανται, συμπεριλαμβάνεται η ανάγκη έγκρισης της συμφωνίας από αρκετά εθνικά κοινοβούλια
Παρά την επίτευξη της συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων της στην Ευρωζώνη, για την παράταση του προγράμματος διάσωσης της χώρας, οι κίνδυνοι εφαρμογής της παραμένουν υψηλοί, σημειώνει αναλυτής της Danske Bank.
Μετά την έγκριση της λίστας μεταρρυθμίσεων που υπέβαλε η Αθήνα, το χθεσινό Eurogroup επικύρωσε την προκαταρκτική συμφωνία που επιτεύχθηκε την περασμένη Παρασκευή, βάσει της οποίας παρατείνεται το πρόγραμμα διάσωσης της χώρας κατά τέσσερις μήνες, σημειώνει ο Sverre Holbe.
Ωστόσο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, πολλά εμπόδια παραμένουν, συμπεριλαμβανομένης της ανάγκης αρκετά εθνικά κοινοβούλια να εγκρίνουν την παράταση πριν το πρόγραμμα λήξη το Σάββατο.
Επιπλέον, το υπόλοιπο ποσό των 7,2 δισ. ευρώ των κεφαλαίων στο πλαίσιο του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης, δεν θα εκταμιευθεί πριν η λίστα των μεταρρυθμίσεων αναθεωρηθεί τελικά από την τρόικα και το Eurogroup μέχρι το τέλος Απριλίου.
Από τα υπόλοιπα χρήματα, σημειώνεται, ποσό 3,6 δισ. ευρώ προέρχεται από το ΔΝΤ, το οποίο με ανακοίνωσή του χθες εξέφρασε ανησυχίες, όπως ακριβώς και η ΕΚΤ.
Ως εκ τούτου, οι κίνδυνοι υλοποίησης παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, τονίζει ο αναλυτής της Danske Bank.
Τέλος, σημειώνει ότι η ελληνική οικονομία θα παραμείνει υπό πίεση βραχυπρόθεσμα, καθώς τον Μάρτιο, για παράδειγμα, καθίστανται απαιτητές αποπληρωμές χρέους προς το ΔΝΤ.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης