Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Αρνείται την πρόσβαση σε επιτροπή του ΟΗΕ για την επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας

Ισραήλ: Αρνείται την πρόσβαση σε επιτροπή του ΟΗΕ για την επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας
Πρόκειται για επιτροπή που συνεστήθη τον Αύγουστο από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών
Το Ισραήλ αρνήθηκε την είσοδο στη χώρα εξεταστικής επιτροπής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, η οποία ορίστηκε τον Αύγουστο από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού, σκοπός της οποίας είναι να αποσαφηνίσει αν διαπράχθηκαν εγκλήματα πολέμου στη Γάζα κατά τη διάρκεια των ένοπλων συγκρούσεων το καλοκαίρι.
Οι τρεις εμπειρογνώμονες βρίσκονται τώρα στην Ιορδανία, από την οποία ζήτησαν άδεια να εισέλθουν προκειμένου να περάσουν στο Ισραήλ από το πέρασμα του Ερές, το οποίο είναι υπό τον έλεγχο τον ισραηλινών αρχών, στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας.
Η άλλη επιλογή που έχουν είναι το νότιο πέρασμα της Ραφάχ, στα σύνορα με την Αίγυπτο, το οποίο όμως έχει κλείσει η κυβέρνηση του αιγύπτιου προέδρου Αλ Σίσι για λόγους ασφαλείας, εξαιτίας των επιθέσεων τους τελευταίους μήνες στο Σινά.
Πρακτικά, λοιπόν, είναι αδύνατον για την επιτροπή να προχωρήσει στην εργασία της, τα συμπεράσματα της οποίας θα πρέπει να είναι έτοιμα τον Μάρτιο του 2015.
Ο ΟΗΕ τους έχει ζητήσει, όχι μόνο να αναλύσουν τις πράξεις των ισραηλινών αρχών, αλλά και των παλαιστίνιων μαχητών της Λωρίδας της Γάζας, για το αν διαπράχθηκαν εγκλήματα πολέμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης