Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sanofi: Απέλυσε τον επί εξαετίας διευθύνοντα σύμβουλο, Chris Viehbacher

tags :
Sanofi: Απέλυσε τον επί εξαετίας διευθύνοντα σύμβουλο, Chris Viehbacher
Ευθεία κριτική στον πρώην CEO κάνει η φαρμακευτική εταιρεία μέσω της δήλωσης της στον Τύπο 
Εκτός Sanofi βρίσκεται πλέον ο μέχρι πρότινος διευθύνων σύμβουλος, Chris Viehbacher, ο οποίος κατά την εξαετή θητεία του στον φαρμακευτικό κολοσσό της Γαλλίας, έστρεψε το αναπτυξιακό ενδιαφέρον στην αγορά των ΗΠΑ και αναθεώρησε την λειτουργία των ερευνητικών δραστηριοτήτων της εταιρείας.
Η δράση του Viehbacher δημιούργησε ένταση στις τάξεις του διοικητικού συμβουλίου της φαρμακοβιομηχανίας, ενώ όξυνε και τις σχέσεις με το πολιτικό χώρο της Γαλλίας,
Τελικώς, μετά και την απογοήτευση των τελευταίων οικονομικών αποτελεσμάτων, ο Viehbacher απολύθηκε και την θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας αναλαμβάνει προσωρινά ο πρόεδρος Serge Weinberg.
Πάντως, σύμφωνα με πηγές του πρακτορείου Bloomberg, ο Viehbacher είχε προβεί σε γραπτή ερώτηση προς το συμβούλιο είχε ζητήσει αν μάθει αν επίκειται αντικατάστασή του.
Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι κάποιοι από τους μετόχους θα απογοητευτούν από την αποχώρηση του Viehbacher, την επιλογή του οποίου για την ηγετικά θέση του ομίλου είχαν επικροτήσει, όπως στη συνέχεια και την πολιτική αναδιάρθρωσης που ακολούθησε.
Στην γραπτή δήλωση που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία, σχετικά με την απόλυση του CEO, αναφέρει πως «κοιτώντας προς το μέλλον, η ομάδα πρέπει να συνεχίσει τις προσπάθειες για ανάπτυξη με μια διαχείριση που να την ενώνει, να αξιοποιεί τα ταλέντα της και να εστιάζει σε μια δράση σε στενή και γεμάτη αυτοπεποίθηση συνεργασία με το συμβούλιο», ουσιαστικά μια δριμεία κριτική στο πρόσωπο του Viehbacher.
«Το Διοικητικό Συμβούλιο επιβεβαιώνει τη δέσμευσή του να συνεχίσει την στρατηγική και διεθνή επέκταση του Ομίλου με βάση την έρευνα και την καινοτομία και τις πλατφόρμες ανάπτυξής του», αναφέρει, επίσης, η δήλωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης