Τελευταία Νέα
Ελλάδα

ΥΠΟ: Θέλει να μας υποβαθμίσει η S&P αλλά προσπαθούμε να το αποτρέψουμε

ΥΠΟ: Θέλει να μας υποβαθμίσει η S&P αλλά προσπαθούμε να το αποτρέψουμε
Εξονυχιστικό έλεγχο πραγματοποιεί η Standard and Poor’s στην ελληνική οικονομία και με βάση καλά πληροφορημένες πηγές δίνουν 60% με 70% πιθανότητες να υποβαθμίσουν την Ελλάδα από ΒΒΒ+ σε ΒΒΒ.
Στις πρώτες συναντήσεις που πραγματοποίησαν επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών με την Standard and Poor’s διαπίστωσαν «όχι υπάρχουν προειλημμένες αποφάσεις» δηλαδή ότι έχουν αποφασίσει να υποβαθμίσουν την Ελλάδα μέσα στις επόμενες 10-12 μέρες κατά μια βαθμίδα.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες το γεγονός ότι υπάρχει κινητοποίηση της κυβέρνησης και του οικονομικού επιτελείου με τα στελέχη της Standard and Poor’s καταδεικνύει ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια ώστε να αποτραπεί η υποβάθμιση.
Στο οικονομικό επιτελείο δίνουν μεγάλη σημασία στην στήριξη της Γερμανίας και ποντάρουν ότι  με τα μέτρα που θα ανακοινώσει η Κυβέρνηση θα κερδίσει παράταση και η S&P δεν θα υποβαθμίσει την οικονομία.
Πηγή καλά πληροφορημένη αναφέρει ότι από τις μέχρι τώρα συζητήσεις θα έδινα ποσοστό 60% με 70% ότι θα υποβαθμίσει την Ελληνική οικονομία η Standard and Poor’s ωστόσο υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση ώστε να αποτραπεί αυτό το ενδεχόμενο.

Πέτρος Λεωτσάκος
news@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης