Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γ. Καρασμάνης (υπ. Αγρ. Ανάπτυξης) - Στόχος η αύξηση των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων στη γερμανική αγορά

Γ. Καρασμάνης (υπ. Αγρ. Ανάπτυξης) - Στόχος η αύξηση των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων στη γερμανική αγορά
Ο κ. Καρασμάνης τόνισε ότι η γεωργία, ο πολιτισμός και ο τουρισμός αποτελούν την κοινή βάση της εθνικής μας πολιτικής εξωστρέφειας,
Την επιθυμία του να καταστήσει την γερμανική αγορά ακόμη μεγαλύτερο αποδέκτη των αγροτικών προϊόντων εξέφρασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Καρασμάνης κατά τη συνάντηση που είχε στο υπουργείο με δεκαμελή αντιπροσωπεία του γερμανικού πολιτικού ιδρύματος Hanns Seidel.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην  πολιτική του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στον τομέα των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων.
Ο κ. Καρασμάνης, αφού αναφέρθηκε στη σημαντική θέση που κατέχουν τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα σε ευρωπαϊκές και διεθνείς αγορές, τόνισε, ότι η γεωργία, ο πολιτισμός και ο τουρισμός αποτελούν την κοινή βάση της εθνικής μας πολιτικής εξωστρέφειας, για δυναμική παρουσία στην ευρωπαϊκή και την παγκόσμια αγορά.
Σημείωσε δε  ότι η γερμανική αγορά είναι μια από τις σημαντικότερες αγορές κατεύθυνσης βασικών ελληνικών αγροτικών προϊόντων και υπογράμμισε πως βούληση είναι να καταστεί ακόμη μεγαλύτερος αποδέκτης της αγροτοδιατροφικής παραγωγής της χώρας μας.
«Είναι για μας μια παραδοσιακή αγορά, την οποία θέλουμε όχι απλώς να διατηρήσουμε, αλλά και να την καταστήσουμε ακόμη μεγαλύτερο αποδέκτη της αγροτο-διατροφικής μας παραγωγής, γνωρίζοντας πως πρόκειται για μια αγορά που σέβεται την ποιότητα αλλά και τον καταναλωτή» είπε.
 Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του ιδρύματος Οτμαρ Μπέρνχαρντ (Otmar Bernhard), βουλευτής CSU του Βαυαρικού Κοινοβουλίου, τόνισε, μεταξύ άλλων την αναγκαιότητα συνεργασίας των υπουργείων Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με το πολιτικό ίδρυμα, με στόχο τη δημιουργία κέντρων προώθησης αγροτικών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων και των γαλακτοκομικών, την αύξηση του αριθμού των εκθέσεων σε Ελλάδα - Γερμανία, καθώς και τη δημιουργία δικτύων αγροτών και παραγωγών μεταξύ των δύο χωρών.
Το ίδρυμα Χάνς Ζάϊντελ, που εδρεύει στο Μόναχο, συνεργάζεται με την Ελληνογερμανική Συνέλευση και χρηματοδοτεί ειδικά συνέδρια και εργαστήρια με μεταφορά τεχνογνωσίας και ανταλλαγής εμπειριών για τη βελτίωση της ποιότητας και προώθησης των ελληνικών αγροτικών προϊόντων όπως ελαιόλαδο, κρασιά, οπωροκηπευτικά βιολογικής καλλιέργειας σε θερμοκήπια με χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης