Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Συνεχίζονται οι ευχάριστες ειδήσεις - Σε «Α-» αναβάθμισε την Ιρλανδία η Standard & Poor’s - Επιβεβαίωσε το «ΒΒΒ» της Ιταλίας

Συνεχίζονται οι ευχάριστες ειδήσεις - Σε «Α-» αναβάθμισε την Ιρλανδία η Standard & Poor’s - Επιβεβαίωσε το «ΒΒΒ» της Ιταλίας
Διατηρείται το "αρνητικό" outlook της ιταλικής αξιολόγησης
Συνεχίζονται οι ευχάριστες ειδήσεις για την ευρωπαϊκή περιφέρεια, καθώς η Standard & Poor’sαναβάθμισε σε «Α-» από «ΒΒΒ+» προηγουμένως, την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιρλανδίας.
Ειδικότερα, ο αμερικανικός οίκος αναβάθμισε κατά μία βαθμίδα την ιρλανδική αξιολόγηση, διατηρώντας παράλληλα, το outlook σε «θετικό».
Η αναβάθμιση της Ιρλανδίας αντανακλά τις ευοίωνες προοπτικές της οικονομίας αλλά και τη βελτίωση της ποιότητας των τραπεζικών assets. Επίσης, στην αναβάθμιση της αξιολόγησης συνείσφερε και η αύξηση των ξένων επενδύσεων στα 26,7 δισ. ευρώ ή στο 16% του ΑΕΠ.
Άλλωστε, η Standard & Poor’s αναμένει περαιτέρω ανάκαμψης της ιρλανδικής οικονομίας το 2014, καθώς ο δείκτης απασχόλησης εκτιμάται πως θα αυξηθεί κατά 2,3% ενώ η ανεργία θα υποχωρήσει στο 11,8%.
Μάλιστα, για την περίοδο 2014 – 2016, η μέση ανάπτυξη αναμένεται να διαμορφωθεί στο 2,7%.
Όσον αφορά το χρέος, «βλέπει» μία σταδιακή μείωση του, αρχής γενομένης από φέτος. Μάλιστα, έως το 2017 επίκειται να περιοριστεί στο 112% του ΑΕΠ έναντι 127% το 2013.

Επιβεβαίωση της ιταλικής αξιολόγησης "ΒΒΒ"
Όσον αφορά την περίπτωση της Ιταλίας, η Standard & Poor’s επιβεβαίωσε την αξιολόγηση «ΒΒΒ», διατηρώντας παράλληλα, το outlook σε «αρνητικό».
Η επιβεβαίωση της ιταλικής αξιολόγησης αντανακλά την ποικιλομορφία της εγχώριας οικονομίας αλλά και την προσδοκία πως η κυβέρνηση του Matteo Renzi θα υλοποιήσει το φιλόδοξο και βαρυσήμαντο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα.
Παράλληλα, ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης εκτιμά πως το ιταλικό χρέος θα αγγίξει το 132% του ΑΕΠ το 2014, ενώ έως το 2017 θα παρατηρηθεί μία οριακή πτώση στο 130%.
Όσον αφορά τη διατήρηση του «αρνητικού» outlook, η Standard & Poor’s επισημαίνει πως η ιταλική αξιολόγηση ενδέχεται να υποστεί μία υποβάθμιση είτε το 2014 είτε το 2015, με το ποσοστό υλοποίησης του εν λόγω ενδεχομένου να βρίσκεται στο 33%.
Μία υποβάθμιση της ιταλικής αξιολόγησης θα προκύψει ως απόρροια της αδυναμίας της κυβέρνησης να φέρει εις πέρας το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, καταλήγει η S&P.

Τι μετέδιδε χθες, Πέμπτη, το bankingnews.gr
Αναβάθμιση της Ιρλανδίας κατά μία βαθμίδα προεξοφλεί η Citigroup, ενόψει της αυριανής απόφασης της Standard & Poor’s.
Ειδικότερα, ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης αναμένεται να επικαιροποιήσει αύριο, Παρασκευή, την αξιολόγηση της Ιρλανδίας και της Ιταλίας.
Βάσει των εκτιμήσεων της Citigroup, η S&P αναμένεται να αναβαθμίσει την Ιρλανδία στο «Α-» από BBB+» προηγουμένως. Παράλληλα, επίκειται να αναβαθμίσει το outlook της Ιταλίας σε «σταθερό» από «αρνητικό» προηγουμένως.
 Να σημειωθεί πως η τρέχουσα αξιολόγηση της Ιρλανδίας είναι «ΒΒΒ+» με «θετικό» outlook και της Ιταλίας «ΒΒΒ» με «αρνητικό» outlook.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης