Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΠΟΠΕΚ - Επιβεβλημένη η μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης

ΠΟΠΕΚ - Επιβεβλημένη η μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης
Απέτυχε παταγωδώς η εξίσωση του φόρου του πετρελαίου θέρμανσης σε αυτό του πετρελαίου κίνησης, τονίζει σε ανακοίνωσή της

Επιβεβλημένη χαρακτηρίζει την επαναφορά του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης στα προηγούμενα επίπεδα της χειμερινής περιόδου 2011-2012 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).
Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, η εξίσωση του ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης στο επίπεδο του πετρελαίου κίνησης τη χειμερινή περίοδο 2012-2013 και 2013-2014 κατά 440% «απέτυχε παταγωδώς» ως μέτρο ελέγχου της παράνομης διακίνησης καυσίμων, ενώ παράλληλα μείωσε δραματικά τα δημόσια έσοδα και άφησε χωρίς ζεστασιά τους εξαθλιωμένους οικονομικά συμπατριώτες μας.
«Η επαναφορά του ΕΦΚ στα προηγούμενα επίπεδα της χειμερινής περιόδου 2011-2012, είναι επιβεβλημένη για τους λόγους για τους οποίους απέτυχε», αναφέρεται/
Παράλληλα, επικροτεί τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα, για μείωση των τιμών κάτω από ένα ευρώ το λίτρο στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά την νέα χειμερινή περίοδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης