Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Αμετάβλητες στα 162 δισ. ευρώ παρέμειναν οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες τον Αύγουστο σύμφωνα με την ΕΚΤ - Πλήρης επιβεβαίωση του www.bankingnews.gr

tags :
Αμετάβλητες στα 162 δισ. ευρώ παρέμειναν οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες τον Αύγουστο σύμφωνα με την ΕΚΤ - Πλήρης επιβεβαίωση του www.bankingnews.gr
Αμετάβλητες στα 162 δισ. ευρώ παρέμειναν οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες τον Αύγουστο σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, επιβεβαιώνοντας πλήρως το www.bankingnews.gr το οποίο ανέφερε από τις 24/9 ότι οι καταθέσεις στη χώρα μας είναι στην κυριολεξία εγκλωβισμένες στην στασιμότητα.
Η καταθετική βάση των τραπεζών και οι καταθέσεις των ελλήνων πολιτών έχει εγκλωβιστεί στην στασιμότητα.
Δεν είναι μόνο τα στατιστικά στοιχεία που το επιβεβαιώνουν αλλά και ποιοτικοί δείκτες που αποδεικνύουν ότι οι καταθέσεις στην Ελλάδα δεν μπορούν να αυξηθούν αν δεν υπάρξει ανάπτυξη στην οικονομία.
Να ληφθεί υπόψη ότι οι καταθέσεις ήταν στάσιμες πριν ξεκινήσουν οι έλληνες πολίτες να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους προς την εφορία.
Επειδή από τον Σεπτέμβριο θα ενταθεί η διαδικασία πληρωμής των φόρων οι καταθέσεις με βάση το βασικό σενάριο θα μειωθούν όχι δραματικά αλλά θα μειωθούν.
Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις που αναφέρουν ότι η καταθετική βάση των τραπεζών και η καταθετική ισχύς των πολιτών δεν μπορεί να αυξηθεί όσο η Ελλάδα βρίσκεται σε ύφεση.
Κατ΄ εκτίμηση οι καταθέσεις που δυνητικά θα μπορούσαν να επιστρέψουν δεν μπορεί να ξεπεράσουν τα 10-12 δισεκ. ευρώ επιπλέον.
Δηλαδή η καταθετική ισχύς της κοινωνίας έχει αποδυναμωθεί και το κυριότερο δεν παράγεται νέος κοινωνικός πλούτος.
Άρα τα 162 δισεκ. ευρώ που είναι η τρέχουσα καταθετική βάση είναι ο πραγματικός κοινωνικός πλούτος ο καταγεγραμμένος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης