Τελευταία Νέα
Ελλάδα

W. Schaeuble (ΥΠΟΙΚ Γερμανίας): Η Ελλάδα θα χρειαστεί και τρίτο πακέτο στήριξης - Νέο «όχι» σε haircut του ελληνικού χρέους - Merkel (καγκελάριος Γερμανίας): Υπάρχει σαφής πρόοδος στην Ελλάδα αλλά πρέπει να αλλάξουν πολλά

tags :
W. Schaeuble (ΥΠΟΙΚ Γερμανίας): Η Ελλάδα θα χρειαστεί και τρίτο πακέτο στήριξης - Νέο «όχι» σε haircut του ελληνικού χρέους - Merkel (καγκελάριος Γερμανίας): Υπάρχει σαφής πρόοδος στην Ελλάδα αλλά πρέπει να αλλάξουν πολλά
Τρίτο πακέτο θα χρειαστεί η Ελλάδα, σύμφωνα με τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών W. Schaeuble, ο οποίος για ακόμη μία φορά απέκλεισε κάποιας μορφής κούρεμα του ελληνικού χρέους.
Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, μιλώντας σε προεκλογική ομιλία, στην ουσία παραδέχτηκε ότι υπάρχει σημαντικό κενό στη χρηματοδότηση της χώρας μας, το οποίο θα καλυφθεί με ένα νέο πακέτο στήριξης και όχι με haircut στο χρέος.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, η καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel σε συνέντευξη της στη γερμανική εφημερίδα Ruhr Nachrichten επανέλαβε την κατηγορηματική της αντίθεση σε ένα νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.
«Όχι δεν βλέπω ένα κούρεμα στην Ελλάδα. Προχωρούμε βήμα – βήμα και δεν κρύβουμε ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά στην Ελλάδα. Από την άλλη μεριά βλέπουμε σαφή πρόοδο και την αναγνωρίζουμε. Σε ορισμένους τομείς τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν πάρα πολύ καλύτερα από ότι πριν από έναν χρόνο» αναφέρει χαρακτηριστικά η καγκελάριος της Γερμανίας.
«Πάντα λέγαμε στην Ευρωζώνη, ότι θα επανεξετάσουμε την κατάσταση της Ελλάδας το 2014 ή στις αρχές του 2015. Το σωστό είναι να ακολουθήσουμε αυτό το χρονοδιάγραμμα» επισημαίνει η Merkel, η οποία σπεύδει να τονίσει ότι η κρίση στην Ευρωζώνη δεν έχει περάσει, τονίζοντας πάντως ότι «αναμφισβήτητα υπάρχει πρόοδος, την οποία βλέπουν και οι επενδυτές ανά τον κόσμο».
Πάντως, και όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, ο Peer Steinbrueck, ο επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών εξακολουθεί να εξαπολύει τα πυρά του κατά της ασκούμενης πολιτικής της καγκελαρίου για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη, υπογραμμίζοντας ότι η Merkel αποκρύπτει από τους πολίτες τους κινδύνους που θα είχε ενδεχόμενο κούρεμα για την Ελλάδα.
«Χρειάζεται η Ελλάδα νέο πρόγραμμα βοήθειας; Θα επιτρέψει η Merkel να στηριχθούν οι τράπεζες με χρήματα απευθείας από τον Ευρωπαίο φορολογούμενο; Πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι αυτό θα συμβεί» τονίζει o Steinbrueck ενώ την ίδια άποψη διατυπώνουν και οι Πράσινοι, οι οποίοι αφού επισημαίνουν πως η σκληρή πολιτική λιτότητας πνίγει κάθε προσπάθεια ανάπτυξης στην Ελλάδα, τονίζουν πως αν η Merkel επιμείνει στην μονόπλευρη πολιτική της, τότε μάλλον το κούρεμα του ελληνικού χρέους θα γίνει το φθινόπωρο και ενώ θα συνεχίζεται η οικονομική κρίση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης