Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Παράταση έως τις 30 Αυγούστου έδωσε η Japonica Partners - Η εξέλιξη επιβεβαιώνει το ελάχιστο έως ασήμαντο ενδιαφέρον για την προσφορά αγοράς ελληνικών ομολόγων στην τιμή των 0,40 μ.β. ή discount 15%

tags :
Παράταση έως τις 30 Αυγούστου έδωσε η  Japonica Partners - Η εξέλιξη επιβεβαιώνει το ελάχιστο έως  ασήμαντο ενδιαφέρον για την προσφορά αγοράς ελληνικών ομολόγων στην τιμή των 0,40 μ.β. ή discount 15%

(upd)Παράταση έως τις 30 Αυγούστου του2013, έδωσε η Japonica για την προσφορά αγοράς ελληνικών ομολόγων, εξέλιξη που επιβεβαιώνει τις πληροφορίες του www.bankingnews.gr για ελάχιστο έως ασήμαντο ενδιαφέρον, λόγω της απόκλισης από τις δίκαιες τιμές.

Όπως αναφέρει η Japonica στη σχετική της ανακοίνωση,  διαπραγματεύεται το ενδεχόμενο discount στις τιμές αγοράς για τους κατόχους ομολόγων που σκοπεύουν να πουλήσουν μεγάλο όγκο ελληνικού χρέους.
Όπως σημειώνει η επενδυτική φίρμα, η αγορά ελληνικών ομολόγων είναι ευμετάβλητη, μη ρευστοποιήσιμη και δεν αντανακλά πάντοτε την εσωτερική αξία των ζητούμενων τίτλων.

Όπως μετέδιδε νωρίτερα το bankingnews:


Η προθεσμία για την αγορά των ελληνικών ομολόγων,στην τιμή των 0,40 μονάδων βάσης ή discount 15% επί του μέσου όρου των 20 ελληνικών ομολόγων στις 46,25 μονάδες βάσης. έληγε σήμερα. Η Japonica Partners, αποτελεί την  μυστηριώδη αμερικανική επενδυτική εταιρεία που κατέθεσε προσφορά για την αγορά ελληνικών ομολόγων, καθώς σήμερα Πέμπτη 1 Αυγούστου του 2013 λήγει η  προθεσμία, που έχουν στη διάθεσή τους, οι κάτοχοι ελληνικών ομολόγων να πουλήσουν αυτούς τους τίτλους στη Japonica Partners, στην τιμή των 0,40 μονάδων βάσης ή 15% discount επί των μέσων τιμών.
"Η όχι και τόσο γνωστή αμερικανική επενδυτική εταιρεία, η φήμη της οποίας περιλαμβάνει την επιθετική προσφορά για την εξαγορά της CNW Corp το 1989, αναμένει τα... σπουδαία από την Ελλάδα, αφού λήγει η προθεσμία προς τους κατόχους των ελληνικών ομολόγων", αναφέρει σε δημοσίευμά της η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, όπως μετέδωσε χθες το bankingnews.
Υπενθυμίζεται ότι την 1η Ιουλίου η Japonica είχε εκδηλώσει την πρόθεσή της να αγοράσει ελληνικά ομόλογα αξίας 4 δισ. ευρώ (5,31 δισ. δολ).
Από τότε, τα ελληνικά ομόλογα κατέγραψαν σημαντική άνοδο που στην πορεία όμως λόγω πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων έχει ατονήσει.
Τα 10ετή ελληνικά ομόλογα κυμαίνονται στην τιμή των 58 με 59,5 μονάδων βάσης και τα 20ετή πέριξ των 0,44 μονάδων βάσης.
Στις αρχές Ιουλίου, οι τιμές τους κυμαίνονταν, στις 0,54 μονάδες βάσης και  0,43 μονάδες βάσης αντίστοιχα.
Αμέσως μετά την εκπνοή της προθεσμίας, η Japonica θα δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματα της προσφοράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης