Τελευταία Νέα
Ελλάδα

«Η οικονομία της Ευρωζώνης εμφανίζει σημάδια… ζωής» - Steve Goldstein: Ο κίνδυνος εμβάθυνσης της κρίσης ελαχιστοποιείται – Θετικά «μηνύματα» από Ιταλία και Ισπανία

tags :
«Η οικονομία της Ευρωζώνης εμφανίζει σημάδια… ζωής» - Steve Goldstein: Ο κίνδυνος εμβάθυνσης της κρίσης ελαχιστοποιείται – Θετικά «μηνύματα» από Ιταλία και Ισπανία
«Η οικονομία της Ευρωζώνης εμφανίζει σημάδια… ζωής» διαμηνύει ο οικονομολόγος του Marketwatch, Steve Goldstein.
Ειδικότερα, ο Αμερικανός αναλυτής υπερθεματίζει πως με την συμπλήρωση ενός έτους με τον M. Draghi στο «τιμόνι» της EKT, η ευρωπαϊκή οικονομία εμφανίζει για πρώτη φορά, σημάδια ζωής.
Αποτιμώντας τις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις στην Ευρώπη, σύμφωνα με τις οποίες παρατηρήθηκε αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας σε χώρες «κλειδιά» της Ευρωζώνης, όπως η Γερμανία και η Γαλλία, ο S. Goldstein καθιστά σαφές πως ο κίνδυνος εμβάθυνσης της κρίσης ελαχιστοποιείται συνεχώς.
Παράλληλα, επικαλούμενος τα θετικά μακροοικονομικά μεγέθη της Ευρώπης, γνωστοποιεί πως οι λιανικές πωλήσεις στην Ιταλία αυξήθηκαν, ενώ την ίδια ώρα, η ανεργία στην Ισπανία, για πρώτη φορά μετά από 24 μήνες, σημειώνει πτώση!
Ωστόσο, καταλήγοντας, ο Αμερικανός οικονομολόγος, στηλιτεύει τις αναφορές ενός πρώην στελέχους της ΕΚΤ, ο οποίος σήμερα, κατέστησε πιθανή την προσφυγή της Γαλλίας στην βοήθειας της ΕΚΤ.
«Ένα πρώην στέλεχος της ΕΚΤ, Γερμανός φυσικά, θολώνει το καλό τοπίο, εκτιμώντας πως η Γαλλία θα χρειαστεί την βοήθεια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Όπως καθίσταται έκδηλο, ο S. Goldstein αναφέρεται στον J. Stark….

Η κρίση χρέους στην ευρωζώνη θα αναζωπυρωθεί το Φθινόπωρο, προειδοποιεί ο πρώην αξιωματούχος της ΕΚΤ, J. Stark – Η Γαλλία θα χρειαστεί σύντομα τη βοήθεια της ΕΚΤ, μέσω του προγράμματος αγοράς ομολόγων
Αναζωπύρωση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη το Φθινόπωρο προβλέπει ο Juergen Stark, πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ενώ προειδοποίησε ότι μια καινούρια φάση διαχείρισης της κρίσης, βρίσκεται μπροστά μας.
Μιλώντας στη γερμανική οικονομική εφημερίδα, Handelsblatt, ο πρώην αξιωματούχος της ΕΚΤ, προέβλεψε ότι η Γαλλία θα χρειαστεί σύντομα τη βοήθεια της ΕΚΤ, μέσω της αγοράς ομολόγων.
Παράλληλα εκτίμησε ότι αναμένει ενεργοποίηση του προγράμματος αγοράς ομολόγων για τια βαριά χρεωμένες χώρες, όπως η Ιταλία και η Ισπανία. «Ωστόσο η πίεση θα αυξηθεί ώστε το ΟΜΤ  να χρησιμοποιηθεί και για τη Γαλλία», σημείωσε ο Stark.
Όσον την περιβόητη δήλωση του Mario Draghi περί διαφύλαξης της σταθερότητας του ευρώ, ο Stark αναγνώρισε ότι ηρέμησε τις αγορές, ωστόσο εξέφρασε τις αμφιβολίες του για τη διάρκεια αυτής της ηρεμίας.

www.bankingnews.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης