Football Talk

Μουντιάλ Κατάρ 2022: Μόνο για εμβολιασμένους ποδοσφαιριστές!

Μουντιάλ Κατάρ 2022: Μόνο για εμβολιασμένους ποδοσφαιριστές!
Δύσκολα τα πράγματα για τους διεθνείς ποδοσφαιριστές με το Κατάρ να πιέζει όλους τους αθλητές που θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο να εμβολιαστούν για να προστατευτούν από τον Covid-19.

Σε περίπου έναν χρόνο, οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές του κόσμου θα συγκεντρωθούν στο Κατάρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022. Θα είναι το πρώτο χειμερινό τουρνουά στην ιστορία της διοργάνωσης, αλλά δεν πρόκειται να είναι η μόνη διαφορά του.

Η πανδημία, Covid-19, έχει προκαλέσει όλεθρο σε όλο τον κόσμο τους τελευταίους 18 μήνες και δεν δείχνει κανένα σημάδι υποχώρησης ακόμα, παρά το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί.

Περιέργως, φαίνεται ότι το ποσοστό εμβολιασμένων μεταξύ των ποδοσφαιριστών δεν είναι τόσο υψηλό όσο θα μπορούσε να είναι.

Οι αρχές του Κατάρ είναι ξεκάθαρες στη δική τους στάση τονίζοντας την υποχρεωτικότα του εμβολίου, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα σε πολλούς παίκτες που δεν επιθυμούν να το κάνουν.

Σύμφωνα με την «The Athletic», η χώρα του Κόλπου είναι έτοιμη να θεσπίσει υποχρεωτικούς τους εμβολιασμούς για κάθε ποδοσφαιριστή που σκοπεύει να εκπροσωπήσει τη χώρα του στο τουρνουά. Ωστόσο συνεχίζει τις συζητήσεις με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, προκειμένου να βρεθεί μία λύση από κοινού, δεδομένου πως υπάρχει ο κίνδυνος της απουσίας σημαντικών σταρ εξαιτίας της άρνησής τους να εμβολιαστούν.

Η εναλλακτική είναι το τεστ κάθε τρεις μέρες για τους ποδοσφαιριστές, ωστόσο, ο πλήρης εμβολιασμός θα ισχύσει σίγουρα για όσους οπαδούς θελήσουν να βρεθούν στο Κατάρ κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης