Football Talk

Ολυμπιακός: Οι… ευνοούμενοι της αποχώρησης Χασάν

Ολυμπιακός: Οι… ευνοούμενοι της αποχώρησης Χασάν

Ο Αχμέντ Χασάν θα συνεχίσει την καριέρα του στην Κόνιασπορ, ανοίγοντας τον δρόμο στον Αλγκασίμ Μπα και τον Δημήτρη Πινακά για να καθιερωθούν στην πρώτη ομάδα.

Γράφει ο Δημήτρης Σπηλιόπουλος

Γνωρίζοντας πως με τη μεταγραφή του Τικίνιο, ο ίδιος θα κατέβαινε τρίτος στην ιεραρχία των στράικερ, ο Αχμέντ Χασάν αποφάσισε να αλλάξει σελίδα στην καριέρα του και να μετακομίσει στη Τουρκία για λογαριασμό της Κόνιασπορ.

Από την εξέλιξη επωφελούνται δύο παιδιά που ήρθαν στον Ολυμπιακό φέτος, αρχικά για την ομάδα β΄, αλλά είναι στο χέρι τους να κερδίσουν μια θέση στο ρόστερ. Ο Αλγκασίμ Μπα είναι μόλις 18 ετών και το καλοκαίρι βρέθηκε στο στόχαστρο αρκετών ευρωπαικών ομάδων. Χάρη στους χειρισμούς της διοίκησης και του Φρανσουά Μοντεστό οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να “κλέψουν” τον επιθετικό από τη Γουινέα μέσα από τα χέρια της Γάνδης (είχε φωτογραφηθεί με τη φανέλα της βελγικής ομάδας) και από τις πρώτες προπονήσεις ο Πέδρο Μαρτίνς ενθουσιάστηκε με το ταλέντο του.

Ο Αλγκασίμ Μπα, ωστόσο, κάθε άλλο παρά εξασφαλισμένη έχει τη θέση αφού στον Ολυμπιακό προχώρησαν σε ακόμα μια σημαντική επένδυση που αφορά την επίθεση τους. Ο λόγος για τον Δημήτρη Πινακά και μόνο το γεγονός πως οι Πειραιώτες δαπάνησαν 1,5 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσουν από την Λάρισα τα λέει όλα για το πόσο πιστεύουν στην εξέλιξη του, ενώ ο 20χρονος επιθετικός έχει το πλεονέκτημα πως γνωρίζει το περιβάλλον και έρχεται από καλή σεζόν με 7 γκολ.

Και για τους δύο παρουσιάζεται μια μεγάλη ευκαιρία καθώς είναι βέβαιο πως θα χρειαστούν σε μια σεζόν με τόσα πολλά παιχνίδια και με ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να απουσιάσει για σημαντικό χρονικό διάστημα ο Ελ Αραμπί λόγω του Κόπα Άφρικα.

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης