Football Talk

Νέφτσι Μπακού – Ολυμπιακός: Να πανηγυρίσει την πρόκριση και να συνεχίσει το αήττητο των προκριματικών!

Νέφτσι Μπακού – Ολυμπιακός: Να πανηγυρίσει την πρόκριση και να συνεχίσει το αήττητο των προκριματικών!

Στο Αζερμπαϊτζάν «χτυπάει» απόψε η καρδιά του Ολυμπιακού (20:00), με τους «ερυθρολεύκους» να καλούνται να διαχειριστούν την επικράτηση τους με 1-0, στην πρώτη αναμέτρηση του Β’ προκριματικού γύρου του Champions League, απέναντι στη Νέφτσι Μπακού στο Γεώργιος Καραϊσκάκης και να πανηγυρίσουν την πρόκριση!

Σχετικά Άρθρα

Η μεγάλη ώρα για τον Ολυμπιακό φαίνεται πως έχει φτάσει. Η πρώτη πρόκριση της σεζόν είναι πλέον προ των πυλών και οι «ερυθρόλευκοι» ταξιδεύουν στο Αζερμπαϊτζάν, για να συναντήσουν τη Νέφτσι Μπακού και να επιβεβαιώσουν για δεύτερη διαδοχική αναμέτρηση πως μόνο τυχαίος δεν ήταν ο χαρακτηρισμός του φαβορί, που τους αποδόθηκε, όταν οι δύο αντίπαλοι, έγιναν γνωστοί…

Το πρώτο βήμα άλλωστε έχει ήδη επιτευχθεί. Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Νέφτσι στο Καραϊσκάκη με 1-0, χάρη στο εκπληκτικό γκολ του Μαντί Καμαρά, και παρότι βρέθηκε να αγωνίζεται με λιγότερο ποδοσφαιριστή για μισή ώρα αγώνα, μιας και ο σκόρερ του αποβλήθηκε πριν από την λήξη του ημιχρόνου, διαχειρίστηκε υποδειγματικά το μειονέκτημά του.
E65bZ4WWQAEM_wC.jpg

Ο Πέδρο Μαρτίνς «θωράκισε» τα μετόπισθεν με την προσθήκη του Σισέ, η Νέφτσι δυσκολεύτηκε να βρει διαδρόμους, ο Τζολάκης ήταν σταθερότατος όποτε χρειάστηκε, και οι «κόκκινοι» πανηγύρισαν μία σπουδαία νίκη, η οποία αναμφίβολα στην αναμέτρηση της Τετάρτης, τους προσδίδει ένα αβαντάζ.

Παρά ταύτα, το έργο του Ολυμπιακού μόνο απλό δεν πρέπει να θεωρηθεί. Η Νέφτσι απέδειξε και στο πρώτο ενενηντάλεπτο στον Πειραιά, πως είναι επικίνδυνη, ενώ ο Ολυμπιακός αναχώρησε για το Αζερμπαϊτζάν, με τον Πέδρο Μαρτίνς να μην υπολογίζει σε 8 ποδοσφαιριστές.

Οι απουσίες του Ολυμπιακού και το σερί των προκριματικών

Ο λόγος για τους Κρίστινσον, Παπασταθόπουλο, Ντρέγκερ, Ανδρούτσο, Καμαρά, Ρέαμπτσιουκ, Αγκιμπού Καμαρά, αλλά και τον Ανδρέα Μπουχαλάκη, ο οποίος δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό που τον ώθησε σε αναγκαστική αλλαγή στο πρώτο ματς, και δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή.

Τα προβλήματα είναι γνωστά, ο Πέδρο Μαρτίνς έχει γεμάτο απουσιολόγιο, αλλά ο Ολυμπιακός οφείλει να κάνει το καθήκον του. Να πάρει την πρόκριση και να αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Μούρα – Λουντογκόρετς, οι οποίες αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα, και θα λύσουν τις διαφορές τους, στην αποψινή ρεβάνς.
E6160asX0AwcfMA.jpg

Αν άλλωστε ο Ολυμπιακός προκριθεί, θα συνεχίσει και το σερί των προκριματικών, στα οποία πλέον μετρά 17 ματς αήττητος, με το πολυπόθητο «20» να σηματοδοτεί πιθανώς και την συμμετοχή του στους ομίλους του Champions League, για ακόμη μία σεζόν, όντας μία από τις έξι ομάδες που έχουν καταφέρει κάτι ανάλογο, διαχρονικά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση

Θα καταφέρουν οι «ερυθρόλευκοι» να σταθούν ξανά αντάξιοι των περιστάσεων και να δικαιολογήσουν τις προσδοκίες του κόσμου τους; Ευελπιστούμε πως… ναι. Η απάντηση σε μερικές ώρες από τώρα.

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης