Football Talk

UEFA: Ανακοινώνει τους οικοδεσπότες των τελικών του Champions League για τις επόμενες χρονιές

UEFA: Ανακοινώνει τους οικοδεσπότες των τελικών του Champions League για τις επόμενες χρονιές
Πολλές ανακατατάξεις στη διεξαγωγή των τελικών.
Οι επόμενοι τέσσερις τελικοί του Champions League 2022-2025 θα φιλοξενηθούν από την Αγία Πετρούπολη, την Κωνσταντινούπολη, το Λονδίνο και το Μόναχο αντίστοιχα, ανέφερε την Παρασκευή (16/07) το διοικητικό σώμα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου UEFA.

Το στάδιο Krestovsky στην Αγία Πετρούπολη είχε προγραμματιστεί να διοργανώσει τον τελικό του 2021. Ωστόσο, λόγω της αναβολής και της ανακατανομής του τελικού 2020 στη Λισαβόνα λόγω της πανδημίας, οι οικοδεσπότες των τελικών έμειναν πίσω κατά ένα χρόνο, με την Αγία Πετρούπολη να φιλοξενεί τώρα τον τελικό του 2022.

Η Κωνσταντινούπολη, η οποία έχασε τα 2021 τελικά τα δικαιώματα φιλοξενίας από το Πόρτο για να επιτρέψει σε έναν περιορισμένο αριθμό οπαδών να παρευρεθούν στον αγώνα, αντ’ αυτού θα διοργανώσει το παιχνίδι του showpiece το 2023.

Το Μόναχο, που είχε αρχικά προγραμματιστεί να είναι ο χώρος για τον τελικό του 2023, θα φιλοξενήσει τον αγώνα το 2025, ενώ το Wembley του Λονδίνου θα διατηρήσει τα δικαιώματα για τον τελικό του 2024.

Το Μπιλμπάο και το Δουβλίνο, που δεν μπόρεσαν να διοργανώσουν αγώνες στο φετινό EURO, συμφώνησαν για διευθέτηση με την εκτελεστική επιτροπή της UEFA και θα φιλοξενήσουν τον τελικό του Europa League το 2024 και το 2025 αντίστοιχα.

Θα φιλοξενήσει επίσης και τον τελικό του Champions League γυναικών το 2024, ενώ τέλος εκείνος του Europa της επόμενης χρονιάς θα διεξαχθεί στη Σεβίλλη.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης