Football Talk

Πώς η σεζόν της πανδημίας «πλήγωσε» έξι ποδοσφαιριστές, τον Μπρούνο Φερνάντες και τον… Κρίστιαν Έρικσεν!

Πώς η σεζόν της πανδημίας «πλήγωσε» έξι ποδοσφαιριστές, τον Μπρούνο Φερνάντες και τον… Κρίστιαν Έρικσεν!

Οι συνέπειες της πανδημίας έγιναν ιδιαίτερα φανερές στο ποδόσφαιρο, πράγμα που είναι προφανές. Ο Μπρούνο Φερνάντες άλλωστε το έχει βιώσει περισσότερο από κάθε άλλον, με το EURO να το… αποδεικνύει, και τον ίδιο να το επιβεβαιώνει με τις απογοητευτικές, ως στιγμής, εμφανίσεις του!

Πρόκειται αναμφίβολα για μία σεζόν ειδικών συνθηκών. Μία χρονιά, κατά την διάρκεια της οποίας, οι ποδοσφαιριστές κλήθηκαν να δώσουν διαδοχικά ματς στα πρωταθλήματά τους, δίχως να λάβουν τον απαιτούμενο χρόνο ξεκούρασης, πράγμα που γίνεται εμφανές όσο η σεζόν οδεύει προς την ολοκλήρωσή της.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα όλων, αποτελεί το EURO. Η κορυφαία Ευρωπαϊκή διοργάνωση, η οποία συμπληρώνει 60 χρόνια υπόστασής της, και παρά το γεγονός πως καθυστέρησε έναν χρόνο να λάβει χώρα, ήρθε για να αποδείξει πως οι ποδοσφαιριστές… δεν είναι μηχανές.
E4z6aT2WEAEGH2T_1.jpg

Η εξάδα των ποδοσφαιριστών που αγωνίζεται ασταμάτητα

Για να αντιληφθεί κάποιος τις συνέπειες της πανδημίας, αρκεί να αναλογιστεί τα πεπραγμένα του Μπρούνο Φερνάντες, κατά την διάρκεια της τρέχουσας σεζόν. Ο Πορτογάλος άλλωστε αποτελεί τον πρώτο Ευρωπαίο ποδοσφαιριστή, με τα περισσότερα παιχνίδια σε μία χρονιά (80), έχοντας αποτελέσει βασικό μέλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τόσο στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος, όσο και στην εξαιρετική της πορεία, μέχρι και τον τελικό του Europa League.
E4PAHQpVkAE7SKw_1.jpg

Ακολουθούν ο Μέισον Μάουντ, ο οποίος αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης με την Τσέλσι, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην κατάκτηση του πρώτου Champions League της ομάδας του, μετά από  τον τελικό του 2012 στο Μόναχο, ο Τζίνι Βαϊνάλντουμ, ο οποίος αποχώρησε από την Λίβερπουλ, μετά από μία άκρως επιτυχημένη πενταετία, 237 ματς, ένα πρωτάθλημα της Premier League και ένα Champions League, και ο Ρόδρι, ο οποίος με τα 73 παιχνίδια που έδωσε, διαδραμάτισε κομβικό ρόλο στο 3ο πρωτάθλημα της Μάντσεστερ Σίτι, την τελευταία τετραετία.
E4zqiv5WQAUW7sj_1.jpg

Την εξάδα συμπληρώνουν ο Αντουάν Γκριεζμάν, ο οποίος μετρά 51 συνεχόμενα παιχνίδια με την Γαλλία,  όντας ο καταλυτικότερος ποδοσφαιριστής των «Τρικολόρ» μέχρι τώρα, και ο Μάρκους Ράσφορντ, που με την Μάντσεστερ Γιουναίτεντ, έχασε μόλις ένα ματς από τα 38 ολόκληρης της σεζόν, με το «11» να κυριαρχεί στους αριθμούς του (11 γκολ και 11 ασίστ)!

Παρόλα αυτά, αυτός, κατά πολλούς, είναι και ο βασικότερος λόγος που κανένας από την εν λόγω εξάδα των ποδοσφαιριστών δεν έχει κατορθώσει να ξεχωρίσει με την Εθνική του ομάδα! Η κούραση είναι μεγάλη, η σεζόν μοιάζει ατελείωτη και οι έξι ποδοσφαιριστές βιώνουν μία πρωτόγνωρη κατάσταση, στην οποία επιχειρούν να ανταπεξέλθουν.
E4UiE8SWYAAxrQE_1.jpg

Εξαίρεση στον κανόνα πιθανώς να αποτελεί ο Αντουάν Γκριεζμάν, ο οποίος έχει πετύχει και το σημαντικό γκολ της ισοφάρισης απέναντι στην Ουγγαρία, στο δεύτερο ματς των ομίλων!

Απεναντίας, απογοητευτικές είναι μέχρι τώρα οι εμφανίσεις του Μπρούνο Φερνάντες , με τον Πορτογάλο να αποτελεί το βασικότερο επιχείρημα για να γίνουν κατανοητές οι συνέπειες της πανδημίας στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Και αν κάποιος δεν πειστεί από την κακή περίοδο του νυν ποδοσφαιριστή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αρκεί να αντιληφθεί τι συνέβη με τον Κρίστιαν Έρικσεν… Τον ποδοσφαιριστή της Δανίας που ανησύχησε ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη, ένωσε όλους τους φίλους του ποδοσφαίρου, δίνοντας τους να καταλάβουν πως οι ποδοσφαιριστές δεν είναι μηχανές!

Δημήτρης Μανάκος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης