Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ελλάκτωρ: Εν αναμονή deal με στόχο 1,5 δισ. κεφαλαιοποίηση, στα 4,5 ευρώ, είσοδο στον MSCI και γενναία επιστροφή κεφαλαίου

Ελλάκτωρ: Εν αναμονή deal με στόχο 1,5 δισ. κεφαλαιοποίηση, στα 4,5 ευρώ, είσοδο στον MSCI και γενναία επιστροφή κεφαλαίου
Στην τρέχουσα κεφαλαιοποίηση των 830 εκατ. και το θηριώδες Ταμείο πέριξ των 700 εκατ., με αρνητικό καθαρό δανεισμό, διακρίνουμε μια απίστευτη στρέβλωση στον Ελλάκτωρ
Σχετικά Άρθρα
Μια ακόμη απίστευτη στρέβλωση έχει εντοπίσει το bankingnews.gr στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Συνεχίζοντας την διεξοδική διερεύνηση των εισηγμένων εταιρειών και τα οικονομικά στοιχεία των εταιρειών που ανακοινώνουν προέβλεψε την κίνηση της Ιντρακόμ από τα 2,5 ευρώ στα 4 και μελλοντικά πέριξ των 6 ευρώ, στηριζόμενο στο απίστευτο Ταμείο των 180 εκατ. και στην καθαρή θέση τότε της εταιρείας στα 360 εκατ., όταν η μετοχή διαπραγματευόταν στρεβλά πέριξ των 160 εκατ. ευρώ.
Κατ’ αντιστοιχία στον Ελλάκτωρ και στην τρέχουσα κεφαλαιοποίηση των 930 εκατ. και το θηριώδες Ταμείο πέριξ των 700 εκατ. με αρνητικό καθαρό δανεισμό διακρίνουμε μια απίστευτη στρέβλωση που σύμφωνα με έγκυρους χρηματιστηριακούς αναλυτές θα οδηγήσει σε εκτίναξη το ήδη πιεσμένο ελατήριο.
Ήδη το ισχυρό Ταμείο των 700 εκατ. του Ελλάκτωρ λειτουργεί ως στόχος προσέγγισης από τεράστιο εισηγμένο όμιλο στον χώρο των κατασκευών και των παραχωρήσεων.
Ήδη από το παρελθόν οι βασικοί μέτοχοι των 2 ομίλων είχαν αρίστη συνεργασία και μετοχική επικερδή σχέση win – win.
Το ΒΝ είναι ήδη σε γνώση προχωρημένων συζητήσεων μεταξύ των βασικών μέτοχων των δυο ομίλων και αναμένει σύντομα εξελίξεις.
Ακόμα ο Ελλάκτωρ αναμένει τα αποτελέσματα από κατατεθείσες προσφορές για έργα ΣΔΙΤ και Παραχωρήσεων πέριξ του 1,8 δις με το εμβληματικό το έργο μεταφοράς των Φυλακών Κορυδαλλού.
Αν συνυπολογίσει κανείς και τις μελλοντικές απαιτήσεις από την Αττική Οδό λόγω λήξης της συμβάσης και των ασφαλιστικών αποζημιώσεων εξαιτίας του covid που έγκυροι χρηματιστηριακοί κύκλοι υπολογίζουν συντηρητικά πέριξ των 200 εκατ. τότε πολύ μεσοπρόθεσμα το ταμείο του Ελλάκτωρ θα εκτιναχθεί προς τα 950 εκατ.
Και μόνο ο λόγος αυτός καθιστά τον Ελλάκτωρ προνομιακό στόχο deal, μιας και ένα τέτοιο deal θα οδηγήσει σε μικρότερο δανεισμό τον εταίρο εισηγμένο όμιλο για την υλοποίηση των τεράστιων projects που έχει αναλάβει στον δε Ελλάκτωρ θα συνεισφέρει τεράστιες ετήσιες χρηματοροες ξανά σε βάθος ετών.

Στρέβλωση η τιμή

Συγκεντρωτικά, η τρέχουσα τιμή του Ελλάκτωρ συνιστά τεράστια στρέβλωση σε σχέση με τις προοπτικές του.
Γνωρίζοντας όλα αυτά οι βασικοί μέτοχοι και η Διοίκηση Μπουλούτα, ενός εξαιρετικού manager και βαθύ γνωστή των Χρηματαγορών, έχουν θέση ως στόχο την ανάδειξη της υπεράξιας του Ελλάκτωρ για τους μέτοχους μεσοπρόθεσμα με την κεφαλαιοποίηση σε πολύ υψηλοτέρα επίπεδα προς τα 1,5 δις και στόχο πέριξ των 4,5 ευρώ και προοπτική ένταξης στον δείκτη MSCI.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης