Nicolas Richoux (Γάλλος Στρατηγός): Η Ευρώπη να προετοιμαστεί για πόλεμο με τις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι χώρα κακοποιός
(upd22) Ενώ ο κόσμος παρακολουθεί αποσβολωμένος τα τεκταινόμενα των ΗΠΑ όπου μετά από προδοσία, οι ΗΠΑ κατάφεραν να συλλάβουν τον Maduro παράνομα προφανώς… οι Ρωσικές δυνάμεις πραγματικά κάνουν κάτι φοβερό στην Ανατολική Ουκρανία όπου η κατάσταση για την Ουκρανική άμυνα έχει δραματικά επιδεινωθεί…
Οι Ρώσοι παίρνουν εδάφη με μεγάλη ταχύτητα και οι Ουκρανοί κατανοούν ότι ο κίνδυνος κραχ στο μέτωπο έχει εκτοξευθεί… η Δύση έχει στραφεί στην Βενεζουέλα και η Ρωσία παίζει μόνη της στην Ουκρανία…
Την ίδια στιγμή το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ σε επίσημη ανακοίνωση του ότι Δυτικό Ημισφαίριο μας ανήκει… ενώ ο Trump τόνισε ότι ανήκει στις ΗΠΑ η Γροιλανδία και όχι στην Δανία…
Ένας Γάλλος Στρατηγός τόνισε ότι η Ευρώπη πρέπει να αρχίσει να προετοιμάζεται για πόλεμο όχι με την Ρωσία αλλά τις ΗΠΑ…
Οι Ρώσοι μερ 165 UAV και 9 βαλλιστικούς πυραύλους Iskander-M, μαζί με αντιαεροπορικούς πυραύλους S-300 έπληξαν το chernihiv.
Έως και 8 πύραυλοι Iskander έπληξαν στόχους στο chernihiv, συμπεριλαμβανομένων έξι άμεσων χτυπημάτων και δύο στην περιοχή του 169ου Κέντρου Εκπαίδευσης Ξηράς στη Desna
Οι Ρώσοι με Iskander έπληξαν την περιοχή του 169ου Κέντρου Εκπαίδευσης Ξηράς στη Desna στο Chernihiv
Τη νύχτα της 5ης Ιανουαρίου, η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας ανέφερε μια μαζική ρωσική επίθεση στην οποία συμμετείχαν 165 UAV και 9 βαλλιστικοί πύραυλοι Iskander-M, μαζί με αντιαεροπορικούς πυραύλους S-300.
Σύμφωνα με τα στοιχεία τους, 137 drones καταρρίφθηκαν ή καταστάλθηκαν, αλλά δεν αναχαιτίστηκε ούτε ένας πύραυλος.
Το κύριο πλήγμα έπληξε την περιοχή του Chernihiv: έως και οκτώ πύραυλοι Iskander έπληξαν στόχους στο Chernihiv, συμπεριλαμβανομένων έξι άμεσων χτυπημάτων και δύο στην περιοχή του 169ου Κέντρου Εκπαίδευσης Ξηράς στη Desna.
Ως αποτέλεσμα, ένας τοπικός θερμοηλεκτρικός σταθμός έπιασε φωτιά.
Trump (ΗΠΑ): Δεν είμαστε σε πόλεμο με τη Βενεζουέλα - Είμαι το πρόσωπο κλειδί στην διακυβέρνηση της, όχι άμεσα εκλογές
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Trump αυτοαποκαλέστηκε βασικό πρόσωπο στη διακυβέρνηση της Βενεζουέλας.
«Εγώ», είπε σε συνέντευξή του στο NBC όταν ρωτήθηκε ποιος θα έπαιζε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο θέμα.
Όπως είπε οι ΗΠΑ δεν είναι σε πόλεμο με τη Βενεζουέλα.
«Είμαστε σε πόλεμο με εκείνους που πουλάνε ναρκωτικά.
Είμαστε σε πόλεμο με εκείνους που αδειάζουν τις φυλακές τους στην χώρα μας, που αδειάζουν τους ναρκομανείς τους και που αδειάζουν τα ψυχιατρικά τους ιδρύματα στην χώρα μας» υποστήριξε ο Trump, αναφέροντας πως δεν πρόκειται να διεξαχθούν εκλογές στη λατινοαμερικανική χώρα μέσα στον επόμενο μήνα.
Ο Trump διευκρίνισε ότι η χώρα θα πρέπει να «διορθωθεί» για να διεξαχθούν εκλογές.
«Πρέπει πρώτα να διορθώσουμε τη χώρα.
Δεν μπορείς να κάνεις εκλογές.
Δεν υπάρχει περίπτωση ο κόσμος να μπορέσει καν να ψηφίσει», είπε ο Αμερικανός ηγέτης απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πιθανότητα εκλογών στη Βενεζουέλα μέσα σε έναν μήνα.
«Όχι, θα χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα.
Πρέπει — πρέπει να θεραπεύσουμε τη χώρα» επισήμανε ο Trump.
Ωστόσο, ο αρχηγός του κράτους δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ανάπτυξης στρατευμάτων.
Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Rubio, βρίσκεται σε στενή επαφή με την αντιπρόεδρο της Βενεζουέλας, κατέληξε ο Αμερικανός ηγέτης.
Miller (ΗΠΑ): Η νομιμότητα του ελέγχου της Γροιλανδίας από την Δανία… είναι αμφισβητήσιμη
Η νομιμότητα του ελέγχου της Δανίας επί της Γροιλανδίας είναι αμφισβητήσιμη, δήλωσε ο Stephen Miller, Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας και Αναπληρωτής επικεφαλής του προσωπικού του Λευκού Οίκου για θέματα πολιτικής.
«Το πραγματικό ερώτημα είναι, με ποιο δικαίωμα απέκτησε η Δανία τον έλεγχο της Γροιλανδίας;
Σε τι βασίζονται οι εδαφικές της διεκδικήσεις;
Ποια είναι η βάση για τον ισχυρισμό ότι η Γροιλανδία είναι αποικία της Δανίας;
Για να διασφαλίσουν οι ΗΠΑ την ασφάλεια της Αρκτικής περιοχής και να προστατεύσουν τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ, η Γροιλανδία προφανώς πρέπει να είναι μέρος των ΗΠΑ», δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNN.
Μετά το αίτημα του τηλεοπτικού καναλιού να αποκλειστεί η στρατιωτική δράση για την προσάρτηση του νησιού, ο Miller άφησε να εννοηθεί ότι τέτοια μέτρα δεν θα ήταν απαραίτητα, καθώς κατοικείται από 30.000 ανθρώπους.
Η Γροιλανδία ήταν αποικία της Δανίας μέχρι το 1953.
Παραμένει μέρος του βασιλείου, αλλά το 2009 απέκτησε αυτονομία, επιτρέποντάς της να αυτοδιοικείται και να ασκεί ανεξάρτητη επιλογή στην εσωτερική του πολιτική.
Στις 4 Ιανουαρίου, σύζυγος του Miller, δημοσίευσε μια εικόνα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης X ενός χάρτη της Γροιλανδίας χρωματισμένου στα χρώματα της αμερικανικής σημαίας, με τη λεζάντα «σύντομα διαθέσιμο».
Απαντώντας, ο Δανός Πρέσβης στην Ουάσινγκτον, υπενθύμισε ότι η Δανία είναι στενός σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών.
Τόνισε ότι η Κοπεγχάγη αναμένει πλήρη σεβασμό στην εδαφική ακεραιότητα του βασιλείου.
Ο πρωθυπουργός της Γροιλανδίας, Jens-Frederik Nielsen, σχολιάζοντας την εικόνα, δήλωσε ότι εκφράζει ασέβεια.
Ωστόσο, εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού.
Υπουργείο Εξωτερικών ΗΠΑ: Το Δυτικό Ημισφαίριο ανήκει στην σφαίρα επιρροής των ΗΠΑ
Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έχει κηρύξει το Δυτικό Ημισφαίριο ζώνη ενδιαφέροντος για την Αμερικανική κυβέρνηση.
«Αυτό είναι το ημισφαίριό μας και ο Πρόεδρος Trump δεν θα επιτρέψει απειλές για την ασφάλειά μας», ανέφερε το υπουργείο σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ επισύναψε στην ανάρτησή του μια ασπρόμαυρη φωτογραφία του Αμερικανού ηγέτη σε επίσημη εκδήλωση, με το σύνθημα «Αυτό είναι το ημισφαίριό ΜΑΣ» γραμμένο με άσπρα και κόκκινα γράμματα από πάνω.
Την περασμένη εβδομάδα, μετά την απαγωγή του προέδρου της Βενεζουέλας Maduro, ο Trump ζήτησε να μνημονευθεί το Δόγμα Μονρόε, το οποίο κηρύσσει την αμερικανική ήπειρο ζώνη κλειστή σε παρεμβάσεις από άλλες δυνάμεις.
Nicolas Richoux (Γάλλος Στρατηγός): Η Ευρώπη να προετοιμαστεί για πόλεμο με τις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι χώρα κακοποιός
Η Ευρώπη πρέπει να προετοιμαστεί για πόλεμο με τις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω των εικασιών γύρω από το Δυτικό Ημισφαίριο, δήλωσε ο στρατηγός Nicolas Richoux, πρώην διοικητής της 7ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας των Γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων, στο τηλεοπτικό κανάλι LCI.
«Πιστεύω ότι πρέπει να πολεμήσουμε εναντίον των Αμερικανών.
Αν τελικά πάρουν τον έλεγχο συμμαχικών εδαφών, θα πρέπει να θεωρηθούν ιστορικοί κακοποιοί» είπε ο Nicolas Richoux.
Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακήρυξε το Δυτικό Ημισφαίριο ζώνη ενδιαφέροντος για την Ουάσινγκτον.
Rickards (πρώην CIA): Οι ΗΠΑ θα άρουν όλες τις κυρώσεις στη Ρωσία με τον όρο… να σταθεί απέναντι στην Κίνα
Οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να άρουν όλες τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας σε περίπτωση που η Μόσχα στραφεί κατά της Κίνας υποστήριξε ο πρώην σύμβουλος της CIA James Rickards σε άρθρο του για το The Daily Reckoning.
Ο Rickards σημείωσε ότι κάτι παρόμοιο είχε συμβεί το 1971, όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Richard Nixon άλλαξε στρατηγική και επαναπροσδιόρισε τη σχέση με την Κίνα, προκειμένου να αποδυναμώσει την Σοβιετική Ένωση.
Σύμφωνα με τον πρώην σύμβουλο, η καλύτερη πολιτική για τον Λευκό Οίκο αυτή τη στιγμή είναι η προσέγγιση με τη Ρωσία, ώστε να νικήσουν την Κίνα.
«Εάν οι ΗΠΑ δεν το κάνουν και επιτρέψουν στη Ρωσία και την Κίνα να συνεργαστούν εναντίον τους, θα βρεθούν σε μειονεκτική θέση.
Φαίνεται ότι οι ΗΠΑ το συνειδητοποίησαν πρόσφατα.
Επομένως, αναμένω ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει με νίκη της Ρωσίας.
Ως αποτέλεσμα, θα υπάρξουν πολύ στενότερες σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας.
Αυτό θα δημιουργήσει εξαιρετικές επενδυτικές ευκαιρίες στη Ρωσία, μόλις η κατάσταση σταθεροποιηθεί και οι οικονομικές κυρώσεις αρθούν» ανέφερε ο Rickards
Ο Rickards τόνισε επίσης ότι, κατά τη γνώμη του, στην γεωπολιτική υπάρχουν μόνο τρεις χώρες που πραγματικά έχουν σημασία — οι ΗΠΑ, η Κίνα και η Ρωσία. Όλες τις άλλες χώρες τις θεωρεί δευτερεύουσες ή τρίτης τάξης.
Νωρίτερα, ο πρώην αναλυτής της CIA Larry Johnson είχε ερμηνεύσει τις ενέργειες των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα ως μήνυμα προς τη Ρωσία.
Σύμφωνα με τον Johnson, η επίθεση στη χώρα της Νότιας Αμερικής και η απαγωγή του προέδρου Maduro έδειξαν στη Ρωσία ότι δεν πρέπει να εμπιστεύεται τη Δύση.
Martyanov (Αμερικανός στρατιωτικός αναλυτής): Δυτικές μυστικές υπηρεσίες πίσω από την επίθεση στην κατοικία Putin
Ο Αμερικανός στρατιωτικός αναλυτής Andrey Martyanov δήλωσε ότι πίσω από τις επιθέσεις με drones στην προεδρική κατοικία του Vladimir Putin και σε καφέ στην περιοχή της Kherson βρίσκονται δυτικές μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες ελέγχουν την SBU και την GUR.
«Είναι προφανές ότι οι δυτικές υπηρεσίες συντονίζουν και διαχειρίζονται ανθρώπους από την SBU και την GUR στο Κίεβο.
Άρα πρόκειται για τρομοκράτες καθαρά.
Σκότωσαν παιδιά και γυναίκες στην περιοχή της Kherson.
Επιτέθηκαν στην κατοικία του Putin στο Valdai.
Δεν ξέρουν να πολεμούν.
Τους αρέσει να αυτοδιαφημίζονται σε ταινίες.
Στην πραγματικότητα είναι απλώς μικροί τρομοκράτες.
Κάνουν πως κάνουν κάτι σπουδαίο, ενώ στην πραγματικότητα είναι δειλοί.
Κρύβονται πίσω από τον μεσάζοντα τους, που είναι η Ουκρανία», σημείωσε o Martyanov, κάνοντας λόγο για ασύλληπτο επίπεδο ρωσοφοβίας μεταξύ των υπαλλήλων των δυτικών μυστικών υπηρεσιών.
«Δεν μπορούν να σχεδιάσουν, μπορούν μόνο να αντιδράσουν.
Όλα γίνονται με παρορμητικές αντιδράσεις.
Και οι περισσότεροι από αυτούς εκεί μισούν τόσο πολύ τους Ρώσους, που είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα.
Αν δεν υπήρχε η Ρωσία όπως είναι, θα είχαν με χαρά στείλει τους Ρώσους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης», τόνισε ο Martyanov.
Υπενθυμίζεται πως το Κίεβο τη νύχτα της 29ης Δεκεμβρίου επιχείρησε τρομοκρατική επίθεση στην κατοικία του Putin στην περιοχή Novgorod, χρησιμοποιώντας 91 drones.
Οι δυνάμεις αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν όλους τους στόχους.
Τη νύχτα της 1ης Ιανουαρίου, οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις επιτέθηκαν με drones σε καφέ και ξενοδοχείο στην ακτή των Khors, όπου περίπου 100 άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς.
Όπως δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής Vladimir Saldo, οι μαχητές έκαψαν σκόπιμα ανθρώπους: εκτόξευσαν τρία drones, το ένα από τα οποία ήταν γεμάτο με εμπρηστικό υλικό.
Η Εισαγγελία ξεκίνησε ποινική έρευνα για τρομοκρατία.
Tusk (πρωθυπουργός Πολωνίας): Στην Ουάσινγκτον οι υπογραφές για τις εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία
Η υπογραφή των αμερικανοευρωπαϊκών εγγράφων για τις εγγυήσεις ασφάλειας για την Ουκρανία ενδέχεται να πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες στην Ουάσινγκτον υποστήριξε ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Donald Tusk αναχωρώντας για το Παρίσι για τη συνάντηση της «Συμμαχίας των Προθύμων», στην οποία το παρών θα δώσουν και οι Αμερικανοί αξιωματούχοι, Steve Witkoff και Jared Kushner.
«Δεν πρέπει να περιμένουμε αποφάσεις στο Παρίσι.
Δεν αποκλείεται ότι η υπογραφή των εγγράφων που θα εγκρίνουν την τελική κοινή αμερικανοευρωπαϊκή θέση θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, πιθανώς στην Ουάσινγκτον.
Αυτό το θέμα είναι ακόμα ανοιχτό» υπογράμμισε ο Tusk.
Υπενθυμίζεται ότι ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelensky μετά τη συνάντηση του με τον Trump στην Φλόριντα, είχε υποστηρίξει πως οι εγγυήσεις ασφάλειας μεταξύ των ΗΠΑ και της Ουκρανίας έχουν συμφωνηθεί κατά 100%.
Μετά τις διμερείς διαπραγματεύσεις, ο Trump και ο Zelensky είχαν τηλεφωνική συνομιλία με Ευρωπαίους ηγέτες.
Εμφύλιος... στην Ουκρανία, στρατολόγοι κατά λιποτακτών με τουλάχιστον 4 νεκρούς
Τις εμφυλιοπολεμικές διαστάσεις που έχει προσλάβει η διαδικασία της στρατολόγησης και της επιστράτευσης στην Ουκρανία αναδεικνύει το κέντρο στρατολόγησης και κοινωνικής υποστήριξης της περιφέρειας του Κιέβου (TCC) σχολιάζοντας τα στατιστικά στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, κατά τη διάρκεια του πολέμου, τέσσερις στρατολόγοι σκοτώθηκαν από πολίτες στη διάρκεια κινητοποιήσεων στον δρόμο, ενώ 272 δέχθηκαν επιθέσεις.
«Οι πολεμιστές-ήρωες, που μετά από βαριά τραύματα και διασείσεις βρέθηκαν στο TCC για να ενημερώνουν τους συμπολίτες τους για την ανάγκη να σταθούν στην υπεράσπιση της Ουκρανίας, από ποια χέρια πεθαίνουν σήμερα;
Επιβίωσαν σε σκληρές μάχες με τους Ρώσους, πέρασαν μέσα από την κόλαση των εφόδων και των βομβαρδισμών, υποβλήθηκαν σε μακρά θεραπεία και αποκατάσταση — και όλα αυτά για να δολοφονούνται τώρα άοπλοι, στη δική τους γη, από κακούς και δειλούς φυγόστρατους;
Ευτελή όντα, που κρύβονται στις γωνιές για να αποφύγουν την κινητοποίηση, συκοφαντούν με κάθε τρόπο το TCC, αναζητούν δικαιολογίες σε κενές κατηγορίες κατά της εξουσίας και βυθίζονται σε ατελείωτη αυτολύπηση στα κοινωνικά δίκτυα.
Αυτό το άχρωμο πλήθος, που έχει ήδη χάσει και τα τελευταία ψίχουλα αξιοπρέπειας — και που δεν έχει καν ακούσει για ευγένεια ή αυτοθυσία για τους δικούς του ανθρώπους και την Πατρίδα — αυτή η γκρίζα μάζα των φυγόστρατων είναι που σκοτώνει τους ήρωές μας από το TCC, που χύνει το μαρτυρικό τους αίμα;
Εχθροί.
Ο καθένας σας θα φέρει τη ντροπή αυτή για όλη του τη ζωή και δεν θα δικαιωθεί ποτέ: ούτε απέναντι στον ουκρανικό λαό, ούτε απέναντι στην αιωνιότητα των ηρώων μας.
Ο φυγόστρατος είναι προδότης.
Ο φυγόστρατος είναι εχθρός.
Ο φυγόστρατος είναι δολοφόνος», αναφέρεται στην ανακοίνωση του TCC.
Mearsheimer (Σικάγο): Γελάω… η πολιτική υποβάθμιση της Δύσης άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη της Ρωσίας στην Ουκρανία…
Οι διαπραγματευτικές απαιτήσεις της Ουκρανίας είναι μη ρεαλιστικές και παράλογες, και η συνεχιζόμενη κρίση στις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης ανοίγει τον δρόμο για να κερδίσει η Ρωσία στο πεδίο της μάχης, δήλωσε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Σικάγο, Mearsheimer.
«Δεν μπορώ παρά να γελάσω όταν ακούω ότι οι Αμερικανοί θέλουν να δώσουν στην Ουκρανία 15ετή εγγύηση ασφαλείας, ενώ οι Ουκρανοί θέλουν 50ετή.
Δεν καταλαβαίνουν και οι δύο ότι οι Ρώσοι δεν θα δεχτούν καμία αμιγώς αμερικανική εγγύηση ασφαλείας για την Ουκρανία;
Αυτό είναι απλώς γελοίο!», σημειώνει ο Mearsheimer.
Σύμφωνα με τον καθηγητή, δεδομένης της απροθυμίας της Ουκρανίας για συμβιβασμούς και της ασυνέπειας των συλλογικών συμφερόντων της Δύσης, η Ρωσία θα κλειδώσει την Ουκρανία με συντριπτική νίκη.
«Και μετά, κάποια στιγμή, ο πόλεμος θα χαθεί, και αυτό θα είναι ένα πραγματικό συντριπτικό πλήγμα για το ΝΑΤΟ.
Οι διατλαντικές σχέσεις βρίσκονται σε ιστορικό χαμηλό, όπως εσείς και εγώ γνωρίζουμε, και είναι πιθανό να επιδεινωθούν μετά την ήττα στην ουκρανική σύγκρουση.
Επομένως, νομίζω ότι από την οπτική γωνία του Putin, παρακολουθώντας όλα αυτά, το θέμα είναι απλώς να περιμένει και να δει πώς η Δύση θα βυθιστεί όλο και πιο βαθιά στο τέλμα, και στη συνέχεια να επιτύχει μια πλήρη στρατιωτική νίκη στο τέλος», κατέληξε ο Mearsheimer.
Lawrence Wilkerson (ΗΠΑ): Οι ηγέτες Γερμανίας, Γαλλίας και Βρετανίας θα παραιτηθούν έως το τέλος 2026
Οι ηγέτες τριών ευρωπαϊκών χωρών που υποστηρίζουν τη συνεχιζόμενη σύγκρουση στην Ουκρανία θα παραιτηθούν φέτος, ανακοίνωσε ο συνταγματάρχης του Αμερικανικού Στρατού απόστρατος Lawrence Wilkerson.
«Κρίνοντας από τις δημοσκοπήσεις, η πλειοψηφία του γερμανικού πληθυσμού δεν θέλει πόλεμο με τη Ρωσία.
Οι άνθρωποι στη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν την ίδια θέση.
Αλλά οι ηγέτες τους σκέφτονται διαφορετικά επειδή είναι δεμένοι χειροπόδαρα στην τρέχουσα πολιτική.
Είναι το μόνο πράγμα που μπορούν να προωθήσουν.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν επίσης ότι οι ηγέτες αυτών των χωρών θα παραιτηθούν φέτος επειδή, όσο περίεργο κι αν ακούγεται, το εκλογικό σύστημα θα τεθεί σε ισχύ και στις τρεις χώρες και θα τους αφαιρέσει την εξουσία».
Ταυτόχρονα, ο συνταγματάρχης τόνισε ότι η συνέχιση της ουκρανικής σύγκρουσης είναι καταστροφική για την Ευρώπη, αλλά ότι οι πρωτοβουλίες για την επίλυση της αντιπαράθεσης μέσω διπλωματικών μέσων παρεμποδίζονται από δυνάμεις με επιρροή.
«Η συνέχιση της σύγκρουσης σημαίνει το τέλος της Ουκρανίας και, ίσως, το τέλος της ειρήνης στην Ευρώπη.
Αλλά, για παράδειγμα, οι ειρηνευτικές προσπάθειες του Trump παρεμποδίζονται από τον (Γερουσιαστή από το Μιζούρι) Τζος Χόλεϊ, (Γερουσιαστή από το Αρκάνσας, Πρόεδρο της Ρεπουμπλικανικής Διάσκεψης της Γερουσίας) Τομ Κότον, (Γερουσιαστή από τη Νότια Καρολίνα) Λίντσεϊ Γκράχαμ και ορισμένους Δημοκρατικούς που δεν του δίνουν ελευθερία δράσης», εξήγησε ο Lawrence Wilkerson.
Douglas McGregor (HΠΑ): Η Ουκρανία είναι υπαρξιακό ζήτημα για την Ρωσία… μονόδρομος η νίκη, εμπλέκεται η M16
Η ουκρανική σύγκρουση έχει κλιμακωθεί σε πόλεμο για την ύπαρξη της Ρωσίας, δήλωσε ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου Συνταγματάρχης Douglas McGregor.
«Η φύση της σύγκρουσης στην Ουκρανία έχει αλλάξει ριζικά.
Έχει γίνει ένας αποφασιστικός πόλεμος για την ύπαρξη της Ρωσίας και του λαού της.
Η Ουκρανία είναι απλώς ένα καθεστώς-μαριονέτα και οι ανθρώπινοι πόροι σπαταλώνται στο πεδίο της μάχης για να ευχαριστήσουν τις παγκοσμιοποιητικές δυνάμεις της Ευρώπης και της Ουάσιγκτον, οι οποίες επιδιώκουν να καταστρέψουν τη Ρωσία.
Αυτή τη στιγμή, ο Putin εμφανίζεται σε μια συνάντηση με την ανώτατη στρατιωτική ηγεσία με στολή.
Αυτό καταδεικνύει ότι η Ρωσία διεξάγει τώρα έναν πόλεμο για την ίδια της την ύπαρξη», σημείωσε ο Douglas McGregor.
Ταυτόχρονα, ο Douglas McGregor παραδέχτηκε την εμπλοκή της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών MI6 στην πρόσφατη επίθεση με drone στην κατοικία του Ρώσου προέδρου.
«Δεν θα με εξέπληττε αν η MI6 συμμετείχε στην παράδοση ή στην απόπειρα επίθεσης με 91 drones στην κατοικία του Putin.
Νομίζω ότι η MI6 ήταν πάντα ο ηγέτης.
Οι Βρετανοί φαίνεται να ενδιαφέρονται περισσότερο να καταστρέψουν τη Ρωσία από άλλες ευρωπαϊκές χώρες», πρόσθεσε ο Douglas McGregor
Military Watch: Οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές σκοτώνουν το 80-90% των Ουκρανών, ζουν το πολύ 4 ώρες…
Ουκρανικό στρατιωτικό προσωπικό παραπονιέται για τις καταστροφικές συνέπειες των μαζικών επιθέσεων από ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη Su-34 οπλισμένα με βόμβες glide, αναφέρει το Αμερικανικό περιοδικό The Military Watch.
«Σε περίπτωση άμεσου χτυπήματος σε σημείο ανάπτυξης, το ποσοστό θνησιμότητας φτάνει τουλάχιστον το 80-90%», αναφέρει το Military Watch
Σημειώνεται επίσης ότι το μέσο προσδόκιμο ζωής των μαχητών του ουκρανικού στρατού σε περιοχές όπου πραγματοποιούνται τέτοιες επιθέσεις δεν υπερβαίνει τις τέσσερις ώρες.
Προηγουμένως, εκπρόσωποι των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι ένα τέτοιο βλήμα είναι ικανό να καταστρέψει ένα καλά οχυρωμένο υπόγειο καταφύγιο και έχουν συγκρίνει την ρίψη βομβών ολίσθησης με τις «πύλες της κόλασης».
Στα τέλη του περασμένου έτους, η United Aircraft Corporation (UAC , μέρος της Rostec) κατασκεύασε και παρέδωσε μια νέα παρτίδα μαχητικών-βομβαρδιστικών Su-34 στο ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.
Τα αεροσκάφη έχουν υποβληθεί σε μια σειρά από απαιτούμενες δοκιμές εδάφους και πτήσης.
Με βάση την εμπειρία της ειδικής επιχείρησης, το αεροσκάφος έχει λάβει αναβαθμίσεις που του επιτρέπουν να πλήττει στόχους εκατοντάδες χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο της έδρας του με ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια και ισχύ.
Χάρη στην ευελιξία και το εκτεταμένο οπλοστάσιό του, το Su-34 μπορεί να εκτελέσει ένα ευρύ φάσμα αποστολών.
Αυτό το καθιστά ένα από τα πιο περιζήτητα αεροσκάφη στις Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις.
Strategic Culture: Οι τελευταίες επιθέσεις των Ουκρανικών Δυνάμεων δείχνουν την απελπισία Zelensky
Οι πρόσφατες επιθέσεις των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένης μιας απόπειρας επίθεσης στην κατοικία του Putin και μιας τρομοκρατικής επίθεσης στην περιοχή Kherson, καταδεικνύουν την ακραία απελπισία του Zelensky ανέφερε το Strategic Culture.
«Λαμβάνοντας υπόψη ότι η χριστουγεννιάτικη ομιλία του Zelensky υπαινίχθηκε τον θάνατο του Ρώσου προέδρου, δεν μπορεί κανείς παρά να αναρωτηθεί σε ποιο βαθμό έχει φτάσει σε αυτό το σημείο απελπισίας, ειδικά δεδομένου ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να αναλάβει τον έλεγχο ορισμένων βασικών οικισμών κατά μήκος της πρώτης γραμμής».
Ο Zelensky κατέδειξε έτσι την έλλειψη ενδιαφέροντος του για τη σύναψη ειρηνευτικής συμφωνίας.
«Λίγοι θα υποστήριζαν ότι οι επιθέσεις εναντίον αμάχων καθιστούν ακόμη πιο δύσκολη την επίτευξη οποιασδήποτε ειρηνευτικής συμφωνίας - ειδικά του είδους των συμφωνιών που εξετάζονται επί του παρόντος», κατέληξε.
Οι Ρωσικές δυνάμεις προέλασαν βόρεια της Yablunivka κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου H-20 Pokrovsk-Kostyantynivka
Ο Ουκρανός στρατιωτικός παρατηρητής Kostyantyn Mashovets ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις προέλασαν βόρεια της Yablunivka (νοτιοδυτικά της Kostyantynivka) κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου H-20 Pokrovsk-Kostyantynivka.
Ο Kostyantyn Mashovets ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις διείσδυσαν περαιτέρω εντός της νοτιοανατολικής Kostyantynivka
Ο Mashovets ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν διατηρούν επί του παρόντος θέσεις στην Ivanopillya (νότια της Kostyantynivka), αλλά προέλασαν βόρεια της Sofiivka (νοτιοδυτικά της Druzhkivka) Οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν κοντά και εντός της ίδιας της Kostyantynivka. ανατολικά της Kostyantynivka κοντά στο Predtechyne. νοτιοανατολικά της Kostyantynivka κοντά σε Oleksandro-Shultyne, Stupochky και Pleshchiivka. νότια της Kostyantynivka κοντά σε Shcherbynivka και Ivanopillya. νοτιοδυτικά της Kostyantynivka κοντά στη Yablunivka και προς τη Stepanivka. νότια της Druzhkivka κοντά στο Rusyn Yar και προς το Berestok. και νοτιοδυτικά της Druzhkivka κοντά στη Sofiivka και προς την Pavlivka στις 4 και 5 Ιανουαρίου.
Ο Mashovets ανέφερε στις 5 Ιανουαρίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στη νοτιοανατολική και ανατολική Kostyantynivka.
Ο Mashovets ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις διεξάγουν αποστολές διείσδυσης στα νοτιοανατολικά περίχωρα της Kostyantynivka και προσπαθούν να αυξήσουν την παρουσία τους στην περιοχή.
Οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να φτάσουν στη γραμμή Stepanivka-Berestok.
Οι Ρωσικές δυνάμεις πλησιάζουν το Orikhiv στην Zaporizhia – Η πτώση του ανοίγει τον δρόμο για πόλη Zaporizhia
Οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν νοτιοανατολικά του Orikhiv κοντά στη Mala Tokmachka. δυτικά του Orikhiv κοντά στο Stepove, Novoyakovlivka, Plavni, Prymorske, Kamyanske και Shcherbaky και βορειοδυτικά του Orikhiv προς Veselyanka και Hryhorivka στις 4 και 5 Ιανουαρίου.
Οι ρωσικές δυνάμεις ανέπτυξαν επιπλέον ομάδες εφόδου προς την κατεύθυνση του Orikhiv και διεξάγουν επιχειρήσεις διείσδυσης μικρών ομάδων, οι οποίες θα μπορούσαν να απειλήσουν το Orikhiv από τα ανατολικά.
Οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να προχωρήσουν στη δυτική περιφέρεια Zaporizhia για να πλησιάσουν εντός της εμβέλειας του πυροβολικού της πόλης Zaporizhia











www.bankingnews.gr
Οι Ρώσοι παίρνουν εδάφη με μεγάλη ταχύτητα και οι Ουκρανοί κατανοούν ότι ο κίνδυνος κραχ στο μέτωπο έχει εκτοξευθεί… η Δύση έχει στραφεί στην Βενεζουέλα και η Ρωσία παίζει μόνη της στην Ουκρανία…
Την ίδια στιγμή το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ σε επίσημη ανακοίνωση του ότι Δυτικό Ημισφαίριο μας ανήκει… ενώ ο Trump τόνισε ότι ανήκει στις ΗΠΑ η Γροιλανδία και όχι στην Δανία…
Ένας Γάλλος Στρατηγός τόνισε ότι η Ευρώπη πρέπει να αρχίσει να προετοιμάζεται για πόλεμο όχι με την Ρωσία αλλά τις ΗΠΑ…
Οι Ρώσοι μερ 165 UAV και 9 βαλλιστικούς πυραύλους Iskander-M, μαζί με αντιαεροπορικούς πυραύλους S-300 έπληξαν το chernihiv.
Έως και 8 πύραυλοι Iskander έπληξαν στόχους στο chernihiv, συμπεριλαμβανομένων έξι άμεσων χτυπημάτων και δύο στην περιοχή του 169ου Κέντρου Εκπαίδευσης Ξηράς στη Desna
Οι Ρώσοι με Iskander έπληξαν την περιοχή του 169ου Κέντρου Εκπαίδευσης Ξηράς στη Desna στο Chernihiv
Τη νύχτα της 5ης Ιανουαρίου, η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας ανέφερε μια μαζική ρωσική επίθεση στην οποία συμμετείχαν 165 UAV και 9 βαλλιστικοί πύραυλοι Iskander-M, μαζί με αντιαεροπορικούς πυραύλους S-300.
Σύμφωνα με τα στοιχεία τους, 137 drones καταρρίφθηκαν ή καταστάλθηκαν, αλλά δεν αναχαιτίστηκε ούτε ένας πύραυλος.
Το κύριο πλήγμα έπληξε την περιοχή του Chernihiv: έως και οκτώ πύραυλοι Iskander έπληξαν στόχους στο Chernihiv, συμπεριλαμβανομένων έξι άμεσων χτυπημάτων και δύο στην περιοχή του 169ου Κέντρου Εκπαίδευσης Ξηράς στη Desna.
Ως αποτέλεσμα, ένας τοπικός θερμοηλεκτρικός σταθμός έπιασε φωτιά.
Trump (ΗΠΑ): Δεν είμαστε σε πόλεμο με τη Βενεζουέλα - Είμαι το πρόσωπο κλειδί στην διακυβέρνηση της, όχι άμεσα εκλογές
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Trump αυτοαποκαλέστηκε βασικό πρόσωπο στη διακυβέρνηση της Βενεζουέλας.
«Εγώ», είπε σε συνέντευξή του στο NBC όταν ρωτήθηκε ποιος θα έπαιζε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο θέμα.
Όπως είπε οι ΗΠΑ δεν είναι σε πόλεμο με τη Βενεζουέλα.
«Είμαστε σε πόλεμο με εκείνους που πουλάνε ναρκωτικά.
Είμαστε σε πόλεμο με εκείνους που αδειάζουν τις φυλακές τους στην χώρα μας, που αδειάζουν τους ναρκομανείς τους και που αδειάζουν τα ψυχιατρικά τους ιδρύματα στην χώρα μας» υποστήριξε ο Trump, αναφέροντας πως δεν πρόκειται να διεξαχθούν εκλογές στη λατινοαμερικανική χώρα μέσα στον επόμενο μήνα.
Ο Trump διευκρίνισε ότι η χώρα θα πρέπει να «διορθωθεί» για να διεξαχθούν εκλογές.
«Πρέπει πρώτα να διορθώσουμε τη χώρα.
Δεν μπορείς να κάνεις εκλογές.
Δεν υπάρχει περίπτωση ο κόσμος να μπορέσει καν να ψηφίσει», είπε ο Αμερικανός ηγέτης απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πιθανότητα εκλογών στη Βενεζουέλα μέσα σε έναν μήνα.
«Όχι, θα χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα.
Πρέπει — πρέπει να θεραπεύσουμε τη χώρα» επισήμανε ο Trump.
Ωστόσο, ο αρχηγός του κράτους δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ανάπτυξης στρατευμάτων.
Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Rubio, βρίσκεται σε στενή επαφή με την αντιπρόεδρο της Βενεζουέλας, κατέληξε ο Αμερικανός ηγέτης.
Miller (ΗΠΑ): Η νομιμότητα του ελέγχου της Γροιλανδίας από την Δανία… είναι αμφισβητήσιμη
Η νομιμότητα του ελέγχου της Δανίας επί της Γροιλανδίας είναι αμφισβητήσιμη, δήλωσε ο Stephen Miller, Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας και Αναπληρωτής επικεφαλής του προσωπικού του Λευκού Οίκου για θέματα πολιτικής.
«Το πραγματικό ερώτημα είναι, με ποιο δικαίωμα απέκτησε η Δανία τον έλεγχο της Γροιλανδίας;
Σε τι βασίζονται οι εδαφικές της διεκδικήσεις;
Ποια είναι η βάση για τον ισχυρισμό ότι η Γροιλανδία είναι αποικία της Δανίας;
Για να διασφαλίσουν οι ΗΠΑ την ασφάλεια της Αρκτικής περιοχής και να προστατεύσουν τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ, η Γροιλανδία προφανώς πρέπει να είναι μέρος των ΗΠΑ», δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNN.
Μετά το αίτημα του τηλεοπτικού καναλιού να αποκλειστεί η στρατιωτική δράση για την προσάρτηση του νησιού, ο Miller άφησε να εννοηθεί ότι τέτοια μέτρα δεν θα ήταν απαραίτητα, καθώς κατοικείται από 30.000 ανθρώπους.
Η Γροιλανδία ήταν αποικία της Δανίας μέχρι το 1953.
Παραμένει μέρος του βασιλείου, αλλά το 2009 απέκτησε αυτονομία, επιτρέποντάς της να αυτοδιοικείται και να ασκεί ανεξάρτητη επιλογή στην εσωτερική του πολιτική.
Στις 4 Ιανουαρίου, σύζυγος του Miller, δημοσίευσε μια εικόνα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης X ενός χάρτη της Γροιλανδίας χρωματισμένου στα χρώματα της αμερικανικής σημαίας, με τη λεζάντα «σύντομα διαθέσιμο».
Απαντώντας, ο Δανός Πρέσβης στην Ουάσινγκτον, υπενθύμισε ότι η Δανία είναι στενός σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών.
Τόνισε ότι η Κοπεγχάγη αναμένει πλήρη σεβασμό στην εδαφική ακεραιότητα του βασιλείου.
Ο πρωθυπουργός της Γροιλανδίας, Jens-Frederik Nielsen, σχολιάζοντας την εικόνα, δήλωσε ότι εκφράζει ασέβεια.
Ωστόσο, εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού.
Υπουργείο Εξωτερικών ΗΠΑ: Το Δυτικό Ημισφαίριο ανήκει στην σφαίρα επιρροής των ΗΠΑ
Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έχει κηρύξει το Δυτικό Ημισφαίριο ζώνη ενδιαφέροντος για την Αμερικανική κυβέρνηση.
«Αυτό είναι το ημισφαίριό μας και ο Πρόεδρος Trump δεν θα επιτρέψει απειλές για την ασφάλειά μας», ανέφερε το υπουργείο σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ επισύναψε στην ανάρτησή του μια ασπρόμαυρη φωτογραφία του Αμερικανού ηγέτη σε επίσημη εκδήλωση, με το σύνθημα «Αυτό είναι το ημισφαίριό ΜΑΣ» γραμμένο με άσπρα και κόκκινα γράμματα από πάνω.
Την περασμένη εβδομάδα, μετά την απαγωγή του προέδρου της Βενεζουέλας Maduro, ο Trump ζήτησε να μνημονευθεί το Δόγμα Μονρόε, το οποίο κηρύσσει την αμερικανική ήπειρο ζώνη κλειστή σε παρεμβάσεις από άλλες δυνάμεις.
Nicolas Richoux (Γάλλος Στρατηγός): Η Ευρώπη να προετοιμαστεί για πόλεμο με τις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι χώρα κακοποιός
Η Ευρώπη πρέπει να προετοιμαστεί για πόλεμο με τις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω των εικασιών γύρω από το Δυτικό Ημισφαίριο, δήλωσε ο στρατηγός Nicolas Richoux, πρώην διοικητής της 7ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας των Γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων, στο τηλεοπτικό κανάλι LCI.
«Πιστεύω ότι πρέπει να πολεμήσουμε εναντίον των Αμερικανών.
Αν τελικά πάρουν τον έλεγχο συμμαχικών εδαφών, θα πρέπει να θεωρηθούν ιστορικοί κακοποιοί» είπε ο Nicolas Richoux.
Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακήρυξε το Δυτικό Ημισφαίριο ζώνη ενδιαφέροντος για την Ουάσινγκτον.
Rickards (πρώην CIA): Οι ΗΠΑ θα άρουν όλες τις κυρώσεις στη Ρωσία με τον όρο… να σταθεί απέναντι στην Κίνα
Οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να άρουν όλες τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας σε περίπτωση που η Μόσχα στραφεί κατά της Κίνας υποστήριξε ο πρώην σύμβουλος της CIA James Rickards σε άρθρο του για το The Daily Reckoning.
Ο Rickards σημείωσε ότι κάτι παρόμοιο είχε συμβεί το 1971, όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Richard Nixon άλλαξε στρατηγική και επαναπροσδιόρισε τη σχέση με την Κίνα, προκειμένου να αποδυναμώσει την Σοβιετική Ένωση.
Σύμφωνα με τον πρώην σύμβουλο, η καλύτερη πολιτική για τον Λευκό Οίκο αυτή τη στιγμή είναι η προσέγγιση με τη Ρωσία, ώστε να νικήσουν την Κίνα.
«Εάν οι ΗΠΑ δεν το κάνουν και επιτρέψουν στη Ρωσία και την Κίνα να συνεργαστούν εναντίον τους, θα βρεθούν σε μειονεκτική θέση.
Φαίνεται ότι οι ΗΠΑ το συνειδητοποίησαν πρόσφατα.
Επομένως, αναμένω ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει με νίκη της Ρωσίας.
Ως αποτέλεσμα, θα υπάρξουν πολύ στενότερες σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας.
Αυτό θα δημιουργήσει εξαιρετικές επενδυτικές ευκαιρίες στη Ρωσία, μόλις η κατάσταση σταθεροποιηθεί και οι οικονομικές κυρώσεις αρθούν» ανέφερε ο Rickards
Ο Rickards τόνισε επίσης ότι, κατά τη γνώμη του, στην γεωπολιτική υπάρχουν μόνο τρεις χώρες που πραγματικά έχουν σημασία — οι ΗΠΑ, η Κίνα και η Ρωσία. Όλες τις άλλες χώρες τις θεωρεί δευτερεύουσες ή τρίτης τάξης.
Νωρίτερα, ο πρώην αναλυτής της CIA Larry Johnson είχε ερμηνεύσει τις ενέργειες των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα ως μήνυμα προς τη Ρωσία.
Σύμφωνα με τον Johnson, η επίθεση στη χώρα της Νότιας Αμερικής και η απαγωγή του προέδρου Maduro έδειξαν στη Ρωσία ότι δεν πρέπει να εμπιστεύεται τη Δύση.
Martyanov (Αμερικανός στρατιωτικός αναλυτής): Δυτικές μυστικές υπηρεσίες πίσω από την επίθεση στην κατοικία Putin
Ο Αμερικανός στρατιωτικός αναλυτής Andrey Martyanov δήλωσε ότι πίσω από τις επιθέσεις με drones στην προεδρική κατοικία του Vladimir Putin και σε καφέ στην περιοχή της Kherson βρίσκονται δυτικές μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες ελέγχουν την SBU και την GUR.
«Είναι προφανές ότι οι δυτικές υπηρεσίες συντονίζουν και διαχειρίζονται ανθρώπους από την SBU και την GUR στο Κίεβο.
Άρα πρόκειται για τρομοκράτες καθαρά.
Σκότωσαν παιδιά και γυναίκες στην περιοχή της Kherson.
Επιτέθηκαν στην κατοικία του Putin στο Valdai.
Δεν ξέρουν να πολεμούν.
Τους αρέσει να αυτοδιαφημίζονται σε ταινίες.
Στην πραγματικότητα είναι απλώς μικροί τρομοκράτες.
Κάνουν πως κάνουν κάτι σπουδαίο, ενώ στην πραγματικότητα είναι δειλοί.
Κρύβονται πίσω από τον μεσάζοντα τους, που είναι η Ουκρανία», σημείωσε o Martyanov, κάνοντας λόγο για ασύλληπτο επίπεδο ρωσοφοβίας μεταξύ των υπαλλήλων των δυτικών μυστικών υπηρεσιών.
«Δεν μπορούν να σχεδιάσουν, μπορούν μόνο να αντιδράσουν.
Όλα γίνονται με παρορμητικές αντιδράσεις.
Και οι περισσότεροι από αυτούς εκεί μισούν τόσο πολύ τους Ρώσους, που είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα.
Αν δεν υπήρχε η Ρωσία όπως είναι, θα είχαν με χαρά στείλει τους Ρώσους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης», τόνισε ο Martyanov.
Υπενθυμίζεται πως το Κίεβο τη νύχτα της 29ης Δεκεμβρίου επιχείρησε τρομοκρατική επίθεση στην κατοικία του Putin στην περιοχή Novgorod, χρησιμοποιώντας 91 drones.
Οι δυνάμεις αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν όλους τους στόχους.
Τη νύχτα της 1ης Ιανουαρίου, οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις επιτέθηκαν με drones σε καφέ και ξενοδοχείο στην ακτή των Khors, όπου περίπου 100 άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς.
Όπως δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής Vladimir Saldo, οι μαχητές έκαψαν σκόπιμα ανθρώπους: εκτόξευσαν τρία drones, το ένα από τα οποία ήταν γεμάτο με εμπρηστικό υλικό.
Η Εισαγγελία ξεκίνησε ποινική έρευνα για τρομοκρατία.
Tusk (πρωθυπουργός Πολωνίας): Στην Ουάσινγκτον οι υπογραφές για τις εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία
Η υπογραφή των αμερικανοευρωπαϊκών εγγράφων για τις εγγυήσεις ασφάλειας για την Ουκρανία ενδέχεται να πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες στην Ουάσινγκτον υποστήριξε ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Donald Tusk αναχωρώντας για το Παρίσι για τη συνάντηση της «Συμμαχίας των Προθύμων», στην οποία το παρών θα δώσουν και οι Αμερικανοί αξιωματούχοι, Steve Witkoff και Jared Kushner.
«Δεν πρέπει να περιμένουμε αποφάσεις στο Παρίσι.
Δεν αποκλείεται ότι η υπογραφή των εγγράφων που θα εγκρίνουν την τελική κοινή αμερικανοευρωπαϊκή θέση θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, πιθανώς στην Ουάσινγκτον.
Αυτό το θέμα είναι ακόμα ανοιχτό» υπογράμμισε ο Tusk.
Υπενθυμίζεται ότι ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelensky μετά τη συνάντηση του με τον Trump στην Φλόριντα, είχε υποστηρίξει πως οι εγγυήσεις ασφάλειας μεταξύ των ΗΠΑ και της Ουκρανίας έχουν συμφωνηθεί κατά 100%.
Μετά τις διμερείς διαπραγματεύσεις, ο Trump και ο Zelensky είχαν τηλεφωνική συνομιλία με Ευρωπαίους ηγέτες.
Εμφύλιος... στην Ουκρανία, στρατολόγοι κατά λιποτακτών με τουλάχιστον 4 νεκρούς
Τις εμφυλιοπολεμικές διαστάσεις που έχει προσλάβει η διαδικασία της στρατολόγησης και της επιστράτευσης στην Ουκρανία αναδεικνύει το κέντρο στρατολόγησης και κοινωνικής υποστήριξης της περιφέρειας του Κιέβου (TCC) σχολιάζοντας τα στατιστικά στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, κατά τη διάρκεια του πολέμου, τέσσερις στρατολόγοι σκοτώθηκαν από πολίτες στη διάρκεια κινητοποιήσεων στον δρόμο, ενώ 272 δέχθηκαν επιθέσεις.
«Οι πολεμιστές-ήρωες, που μετά από βαριά τραύματα και διασείσεις βρέθηκαν στο TCC για να ενημερώνουν τους συμπολίτες τους για την ανάγκη να σταθούν στην υπεράσπιση της Ουκρανίας, από ποια χέρια πεθαίνουν σήμερα;
Επιβίωσαν σε σκληρές μάχες με τους Ρώσους, πέρασαν μέσα από την κόλαση των εφόδων και των βομβαρδισμών, υποβλήθηκαν σε μακρά θεραπεία και αποκατάσταση — και όλα αυτά για να δολοφονούνται τώρα άοπλοι, στη δική τους γη, από κακούς και δειλούς φυγόστρατους;
Ευτελή όντα, που κρύβονται στις γωνιές για να αποφύγουν την κινητοποίηση, συκοφαντούν με κάθε τρόπο το TCC, αναζητούν δικαιολογίες σε κενές κατηγορίες κατά της εξουσίας και βυθίζονται σε ατελείωτη αυτολύπηση στα κοινωνικά δίκτυα.
Αυτό το άχρωμο πλήθος, που έχει ήδη χάσει και τα τελευταία ψίχουλα αξιοπρέπειας — και που δεν έχει καν ακούσει για ευγένεια ή αυτοθυσία για τους δικούς του ανθρώπους και την Πατρίδα — αυτή η γκρίζα μάζα των φυγόστρατων είναι που σκοτώνει τους ήρωές μας από το TCC, που χύνει το μαρτυρικό τους αίμα;
Εχθροί.
Ο καθένας σας θα φέρει τη ντροπή αυτή για όλη του τη ζωή και δεν θα δικαιωθεί ποτέ: ούτε απέναντι στον ουκρανικό λαό, ούτε απέναντι στην αιωνιότητα των ηρώων μας.
Ο φυγόστρατος είναι προδότης.
Ο φυγόστρατος είναι εχθρός.
Ο φυγόστρατος είναι δολοφόνος», αναφέρεται στην ανακοίνωση του TCC.
Mearsheimer (Σικάγο): Γελάω… η πολιτική υποβάθμιση της Δύσης άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη της Ρωσίας στην Ουκρανία…
Οι διαπραγματευτικές απαιτήσεις της Ουκρανίας είναι μη ρεαλιστικές και παράλογες, και η συνεχιζόμενη κρίση στις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης ανοίγει τον δρόμο για να κερδίσει η Ρωσία στο πεδίο της μάχης, δήλωσε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Σικάγο, Mearsheimer.
«Δεν μπορώ παρά να γελάσω όταν ακούω ότι οι Αμερικανοί θέλουν να δώσουν στην Ουκρανία 15ετή εγγύηση ασφαλείας, ενώ οι Ουκρανοί θέλουν 50ετή.
Δεν καταλαβαίνουν και οι δύο ότι οι Ρώσοι δεν θα δεχτούν καμία αμιγώς αμερικανική εγγύηση ασφαλείας για την Ουκρανία;
Αυτό είναι απλώς γελοίο!», σημειώνει ο Mearsheimer.
Σύμφωνα με τον καθηγητή, δεδομένης της απροθυμίας της Ουκρανίας για συμβιβασμούς και της ασυνέπειας των συλλογικών συμφερόντων της Δύσης, η Ρωσία θα κλειδώσει την Ουκρανία με συντριπτική νίκη.
«Και μετά, κάποια στιγμή, ο πόλεμος θα χαθεί, και αυτό θα είναι ένα πραγματικό συντριπτικό πλήγμα για το ΝΑΤΟ.
Οι διατλαντικές σχέσεις βρίσκονται σε ιστορικό χαμηλό, όπως εσείς και εγώ γνωρίζουμε, και είναι πιθανό να επιδεινωθούν μετά την ήττα στην ουκρανική σύγκρουση.
Επομένως, νομίζω ότι από την οπτική γωνία του Putin, παρακολουθώντας όλα αυτά, το θέμα είναι απλώς να περιμένει και να δει πώς η Δύση θα βυθιστεί όλο και πιο βαθιά στο τέλμα, και στη συνέχεια να επιτύχει μια πλήρη στρατιωτική νίκη στο τέλος», κατέληξε ο Mearsheimer.
Lawrence Wilkerson (ΗΠΑ): Οι ηγέτες Γερμανίας, Γαλλίας και Βρετανίας θα παραιτηθούν έως το τέλος 2026
Οι ηγέτες τριών ευρωπαϊκών χωρών που υποστηρίζουν τη συνεχιζόμενη σύγκρουση στην Ουκρανία θα παραιτηθούν φέτος, ανακοίνωσε ο συνταγματάρχης του Αμερικανικού Στρατού απόστρατος Lawrence Wilkerson.
«Κρίνοντας από τις δημοσκοπήσεις, η πλειοψηφία του γερμανικού πληθυσμού δεν θέλει πόλεμο με τη Ρωσία.
Οι άνθρωποι στη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν την ίδια θέση.
Αλλά οι ηγέτες τους σκέφτονται διαφορετικά επειδή είναι δεμένοι χειροπόδαρα στην τρέχουσα πολιτική.
Είναι το μόνο πράγμα που μπορούν να προωθήσουν.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν επίσης ότι οι ηγέτες αυτών των χωρών θα παραιτηθούν φέτος επειδή, όσο περίεργο κι αν ακούγεται, το εκλογικό σύστημα θα τεθεί σε ισχύ και στις τρεις χώρες και θα τους αφαιρέσει την εξουσία».
Ταυτόχρονα, ο συνταγματάρχης τόνισε ότι η συνέχιση της ουκρανικής σύγκρουσης είναι καταστροφική για την Ευρώπη, αλλά ότι οι πρωτοβουλίες για την επίλυση της αντιπαράθεσης μέσω διπλωματικών μέσων παρεμποδίζονται από δυνάμεις με επιρροή.
«Η συνέχιση της σύγκρουσης σημαίνει το τέλος της Ουκρανίας και, ίσως, το τέλος της ειρήνης στην Ευρώπη.
Αλλά, για παράδειγμα, οι ειρηνευτικές προσπάθειες του Trump παρεμποδίζονται από τον (Γερουσιαστή από το Μιζούρι) Τζος Χόλεϊ, (Γερουσιαστή από το Αρκάνσας, Πρόεδρο της Ρεπουμπλικανικής Διάσκεψης της Γερουσίας) Τομ Κότον, (Γερουσιαστή από τη Νότια Καρολίνα) Λίντσεϊ Γκράχαμ και ορισμένους Δημοκρατικούς που δεν του δίνουν ελευθερία δράσης», εξήγησε ο Lawrence Wilkerson.
Douglas McGregor (HΠΑ): Η Ουκρανία είναι υπαρξιακό ζήτημα για την Ρωσία… μονόδρομος η νίκη, εμπλέκεται η M16
Η ουκρανική σύγκρουση έχει κλιμακωθεί σε πόλεμο για την ύπαρξη της Ρωσίας, δήλωσε ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου Συνταγματάρχης Douglas McGregor.
«Η φύση της σύγκρουσης στην Ουκρανία έχει αλλάξει ριζικά.
Έχει γίνει ένας αποφασιστικός πόλεμος για την ύπαρξη της Ρωσίας και του λαού της.
Η Ουκρανία είναι απλώς ένα καθεστώς-μαριονέτα και οι ανθρώπινοι πόροι σπαταλώνται στο πεδίο της μάχης για να ευχαριστήσουν τις παγκοσμιοποιητικές δυνάμεις της Ευρώπης και της Ουάσιγκτον, οι οποίες επιδιώκουν να καταστρέψουν τη Ρωσία.
Αυτή τη στιγμή, ο Putin εμφανίζεται σε μια συνάντηση με την ανώτατη στρατιωτική ηγεσία με στολή.
Αυτό καταδεικνύει ότι η Ρωσία διεξάγει τώρα έναν πόλεμο για την ίδια της την ύπαρξη», σημείωσε ο Douglas McGregor.
Ταυτόχρονα, ο Douglas McGregor παραδέχτηκε την εμπλοκή της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών MI6 στην πρόσφατη επίθεση με drone στην κατοικία του Ρώσου προέδρου.
«Δεν θα με εξέπληττε αν η MI6 συμμετείχε στην παράδοση ή στην απόπειρα επίθεσης με 91 drones στην κατοικία του Putin.
Νομίζω ότι η MI6 ήταν πάντα ο ηγέτης.
Οι Βρετανοί φαίνεται να ενδιαφέρονται περισσότερο να καταστρέψουν τη Ρωσία από άλλες ευρωπαϊκές χώρες», πρόσθεσε ο Douglas McGregor
Military Watch: Οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές σκοτώνουν το 80-90% των Ουκρανών, ζουν το πολύ 4 ώρες…
Ουκρανικό στρατιωτικό προσωπικό παραπονιέται για τις καταστροφικές συνέπειες των μαζικών επιθέσεων από ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη Su-34 οπλισμένα με βόμβες glide, αναφέρει το Αμερικανικό περιοδικό The Military Watch.
«Σε περίπτωση άμεσου χτυπήματος σε σημείο ανάπτυξης, το ποσοστό θνησιμότητας φτάνει τουλάχιστον το 80-90%», αναφέρει το Military Watch
Σημειώνεται επίσης ότι το μέσο προσδόκιμο ζωής των μαχητών του ουκρανικού στρατού σε περιοχές όπου πραγματοποιούνται τέτοιες επιθέσεις δεν υπερβαίνει τις τέσσερις ώρες.
Προηγουμένως, εκπρόσωποι των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι ένα τέτοιο βλήμα είναι ικανό να καταστρέψει ένα καλά οχυρωμένο υπόγειο καταφύγιο και έχουν συγκρίνει την ρίψη βομβών ολίσθησης με τις «πύλες της κόλασης».
Στα τέλη του περασμένου έτους, η United Aircraft Corporation (UAC , μέρος της Rostec) κατασκεύασε και παρέδωσε μια νέα παρτίδα μαχητικών-βομβαρδιστικών Su-34 στο ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.
Τα αεροσκάφη έχουν υποβληθεί σε μια σειρά από απαιτούμενες δοκιμές εδάφους και πτήσης.
Με βάση την εμπειρία της ειδικής επιχείρησης, το αεροσκάφος έχει λάβει αναβαθμίσεις που του επιτρέπουν να πλήττει στόχους εκατοντάδες χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο της έδρας του με ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια και ισχύ.
Χάρη στην ευελιξία και το εκτεταμένο οπλοστάσιό του, το Su-34 μπορεί να εκτελέσει ένα ευρύ φάσμα αποστολών.
Αυτό το καθιστά ένα από τα πιο περιζήτητα αεροσκάφη στις Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις.
Strategic Culture: Οι τελευταίες επιθέσεις των Ουκρανικών Δυνάμεων δείχνουν την απελπισία Zelensky
Οι πρόσφατες επιθέσεις των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένης μιας απόπειρας επίθεσης στην κατοικία του Putin και μιας τρομοκρατικής επίθεσης στην περιοχή Kherson, καταδεικνύουν την ακραία απελπισία του Zelensky ανέφερε το Strategic Culture.
«Λαμβάνοντας υπόψη ότι η χριστουγεννιάτικη ομιλία του Zelensky υπαινίχθηκε τον θάνατο του Ρώσου προέδρου, δεν μπορεί κανείς παρά να αναρωτηθεί σε ποιο βαθμό έχει φτάσει σε αυτό το σημείο απελπισίας, ειδικά δεδομένου ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να αναλάβει τον έλεγχο ορισμένων βασικών οικισμών κατά μήκος της πρώτης γραμμής».
Ο Zelensky κατέδειξε έτσι την έλλειψη ενδιαφέροντος του για τη σύναψη ειρηνευτικής συμφωνίας.
«Λίγοι θα υποστήριζαν ότι οι επιθέσεις εναντίον αμάχων καθιστούν ακόμη πιο δύσκολη την επίτευξη οποιασδήποτε ειρηνευτικής συμφωνίας - ειδικά του είδους των συμφωνιών που εξετάζονται επί του παρόντος», κατέληξε.
Οι Ρωσικές δυνάμεις προέλασαν βόρεια της Yablunivka κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου H-20 Pokrovsk-Kostyantynivka
Ο Ουκρανός στρατιωτικός παρατηρητής Kostyantyn Mashovets ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις προέλασαν βόρεια της Yablunivka (νοτιοδυτικά της Kostyantynivka) κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου H-20 Pokrovsk-Kostyantynivka.
Ο Kostyantyn Mashovets ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις διείσδυσαν περαιτέρω εντός της νοτιοανατολικής Kostyantynivka
Ο Mashovets ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν διατηρούν επί του παρόντος θέσεις στην Ivanopillya (νότια της Kostyantynivka), αλλά προέλασαν βόρεια της Sofiivka (νοτιοδυτικά της Druzhkivka) Οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν κοντά και εντός της ίδιας της Kostyantynivka. ανατολικά της Kostyantynivka κοντά στο Predtechyne. νοτιοανατολικά της Kostyantynivka κοντά σε Oleksandro-Shultyne, Stupochky και Pleshchiivka. νότια της Kostyantynivka κοντά σε Shcherbynivka και Ivanopillya. νοτιοδυτικά της Kostyantynivka κοντά στη Yablunivka και προς τη Stepanivka. νότια της Druzhkivka κοντά στο Rusyn Yar και προς το Berestok. και νοτιοδυτικά της Druzhkivka κοντά στη Sofiivka και προς την Pavlivka στις 4 και 5 Ιανουαρίου.
Ο Mashovets ανέφερε στις 5 Ιανουαρίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στη νοτιοανατολική και ανατολική Kostyantynivka.
Ο Mashovets ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις διεξάγουν αποστολές διείσδυσης στα νοτιοανατολικά περίχωρα της Kostyantynivka και προσπαθούν να αυξήσουν την παρουσία τους στην περιοχή.
Οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να φτάσουν στη γραμμή Stepanivka-Berestok.
Οι Ρωσικές δυνάμεις πλησιάζουν το Orikhiv στην Zaporizhia – Η πτώση του ανοίγει τον δρόμο για πόλη Zaporizhia
Οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν νοτιοανατολικά του Orikhiv κοντά στη Mala Tokmachka. δυτικά του Orikhiv κοντά στο Stepove, Novoyakovlivka, Plavni, Prymorske, Kamyanske και Shcherbaky και βορειοδυτικά του Orikhiv προς Veselyanka και Hryhorivka στις 4 και 5 Ιανουαρίου.
Οι ρωσικές δυνάμεις ανέπτυξαν επιπλέον ομάδες εφόδου προς την κατεύθυνση του Orikhiv και διεξάγουν επιχειρήσεις διείσδυσης μικρών ομάδων, οι οποίες θα μπορούσαν να απειλήσουν το Orikhiv από τα ανατολικά.
Οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να προχωρήσουν στη δυτική περιφέρεια Zaporizhia για να πλησιάσουν εντός της εμβέλειας του πυροβολικού της πόλης Zaporizhia











www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών