Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ρεκόρ σε τζίρο και μικτά κέρδη για την Αμβυξ

tags :
Ρεκόρ σε τζίρο και μικτά κέρδη για την Αμβυξ
Η Άμβυξ μέσα στο 2022 πρόσθεσε στο χαρτοφυλάκιό της δυο νέα προϊόντα του Οίκου Moët Hennessy με τον οποίο διατηρεί συνεργασία πλέον για 106 χρόνια: τη σαμπάνια Armand De Brignac που αποτελεί σύμβολο πολυτέλειας και το καινοτόμο premium aperitif Chandon Garden Spritz

Η ΑΜΒΥΞ η παλαιότερη εταιρεία του Κλάδου των Αλκοολούχων επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά τη σημαντική της θέση στην αγορά, σημειώνει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της. Ο συνδυασμός του καταξιωμένου χαρτοφυλακίου της που περιλαμβάνει εμβληματικά brands, της φήμης της στην αγορά και της στρατηγικής της να επενδύει σε νέες συνεργασίες για να ενισχύει με νέα προϊόντα συνεχώς το χαρτοφυλάκιό της, την οδήγησαν για άλλη μια χρονιά σε αυτά τα αποτελέσματα.
Η Άμβυξ μέσα στο 2022 πρόσθεσε στο χαρτοφυλάκιό της δυο νέα προϊόντα του Οίκου Moët Hennessy με τον οποίο διατηρεί συνεργασία πλέον για 106 χρόνια: τη σαμπάνια Armand De Brignac που αποτελεί σύμβολο πολυτέλειας και το καινοτόμο premium aperitif Chandon Garden Spritz. Περεταίρω ενίσχυσε το Τμήμα Oenothèque της με το Κτήμα Παλυβού και το Κτήμα Κοκοτού, όπως και πρόσθεσε στην γκάμα προϊόντων που εμπορεύεται τη Νο1 μπύρα στην Ισπανία, την Estrella Galicia και τα λικέρ & σιρόπια του Οίκου De Kyper, ο οποίος δραστηριοποιείται στη δημιουργία υψηλής ποιότητας ποτών.
Πιο αναλυτικά οι πωλήσεις το 2022, παρουσίασαν αύξηση +21%, και ανήλθαν σε ποσό €118.930 χιλ. (€86.748 χιλ. άνευ Ε.Φ.Κ και αύξηση +26%), έναντι €98.080 χιλ. για το 2021 (€68.890 χιλ. άνευ Ε.Φ.Κ), παρά τις συνεχιζόμενες ελλείψεις λόγω των επιπτώσεων, αφενός της γεωπολιτικής αστάθειας εκ των γεγονότων στην Ουκρανία και αφετέρου των δυσλειτουργιών που επέφερε η πανδημία των προηγούμενων ετών στην παγκόσμια παραγωγή. Το αποτέλεσμα αυτό αντικατοπτρίζει την συνεχή προσπάθεια της ΑΜΒΥΞ να ενισχύσει το αποτύπωμά της στην αγορά, αυξάνοντας έτσι τις πωλήσεις της παρά τις δυσχέρειες, εκμεταλλευόμενη τις θετικές προοπτικές της Ελληνικής οικονομίας και ειδικά του τουριστικού τομέα.
Τα μικτά κέρδη παρουσίασαν αύξηση +29% και ανήλθαν στο ποσό των €32.980 χιλ. έναντι ποσού κερδών €25.480 χιλ. της προηγούμενης χρήσης, ενώ το αποτέλεσμα κερδών προ φόρων παρουσίασε θεαματική βελτίωση, ανερχόμενο σε €7.214 χιλ. έναντι κερδών προ φόρου ποσού €4.741 χιλ. του 2021, δηλαδή αύξηση +52%.
Χαρακτηριστικό στοιχείο, πέραν της θεαματικής βελτίωσης της κερδοφορίας, αποτελεί η ιδιαίτερα υγιής εικόνα που συνεχίζει για ακόμα μια χρήση να παρουσιάζει ο Ισολογισμός της Εταιρείας, με τον καθαρό δανεισμό να καθίσταται αρνητικός καθώς τα χρηματικά διαθέσιμα υπερκαλύπτουν τις δανειακές υποχρεώσεις που βρίσκονται σε μηδενικό επίπεδο. Επιπρόσθετα οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις υπερκαλύπτονται κατά 2,4 φορές από τα κυκλοφορούντα στοιχεία του ενεργητικού, εξασφαλίζοντας ένα συμπαγή δείκτη ευρωστίας για την επίτευξη των μελλοντικών στρατηγικών της πλάνων.
Ο Γιάννης Αρτινός, Γενικός Διευθυντής της Άμβυξ, δήλωσε: «Αισθανόμαστε ενθουσιασμένοι και περήφανοι που το 2022 αποτέλεσε ακόμα μία χρονιά ορόσημο στην μακρά ιστορία μας. Παρόλες τις αντίξοες συνθήκες λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, και τις συνέπειες που είχε στην παγκόσμια οικονομία, αντισταθμίσαμε πλήρως τις επιπτώσεις στον κύκλο εργασιών μας. Εμπλουτίσαμε το χαρτοφυλάκιο μας με νέες, στρατηγικές συνεργασίες, ενδυναμώσαμε τον οργανισμό μας με ανθρώπινο δυναμικό, εξελίξαμε τα λειτουργικά εργαλεία μας και συσφίξαμε ακόμα περισσότερο τις σχέσεις με τους πελάτες μας παρέχοντας τους νέα προϊόντα και υπηρεσίες.
Θεωρούμε ότι η πολύ καλή πορεία του 2022 θα συνεχιστεί και το 2023 και αισιοδοξούμε για περαιτέρω ανάπτυξη του κύκλου εργασιών, των επενδύσεων και της κερδοφορίας της Εταιρείας».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης