Επιχειρήσεις

Τι σχεδιάζουν οι εφοπλιστές και ο Εξάρχου στην Ελλάδα; - Ετοιμάζουν επενδύσεις τουλάχιστον 350-400 εκατ

Τι σχεδιάζουν οι εφοπλιστές και ο Εξάρχου στην Ελλάδα; - Ετοιμάζουν επενδύσεις τουλάχιστον 350-400 εκατ
Οι εφοπλιστές Μπάκος και Καυμενάκης και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του Άκτωρ Αλέξανδρος Εξάρχου που πλέον θα λειτουργούν από κοινού σχεδιάζουν να επενδύσουν από 350 έως 400 εκατ ευρώ προσεχώς

Η υπόθεση Ελλάκτωρ έκλεισε με μια συμφωνία άκρως επιτυχημένη για τους εφοπλιστές Μπάκου, Καυμενάκη και Εξάρχου καθώς συγκέντρωσαν 175 εκατ μετά την απόφαση τους να πωλήσουν το 30% του Ελλάκτωρ.

Ποια είναι τα νέα δεδομένα;

1)Μπάκος, Καυμενάκης και Εξάρχου θα κινηθούν επιχειρηματικά μαζί και ετοιμάζουν μια ή περισσότερες σοβαρές κινήσεις στην Ελλάδα που θα προκαλέσει σύντομα αίσθηση, εκμεταλλευόμενοι κυρίως την ρευστότητα που απέκτησαν πρόσφατα από την πώληση των μετοχών του Ελλάκτωρ και από την νέα αναβαθμισμένη εικόνα τους στην αγορά.
Με την στάση τους και τις στρατηγικές τους επιλογές κατέφεραν να κερδίσουν πέραν του πολύ σοβαρού οικονομικού αποτελέσματος και τον σεβασμό και εκτίμηση ακόμη και των εχθρών τους.

2)Οι εφοπλιστές Μπάκος και Καυμενάκης και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του Άκτωρ Αλέξανδρος Εξάρχου που πλέον θα λειτουργούν από κοινού σχεδιάζουν να επενδύσουν από 350 έως 400 εκατ ευρώ προσεχώς σε επενδύσεις που θα προκαλέσουν έκπληξη.

3)Παραδόξως εδώ και λίγες ημέρες έχει ξεκινήσει ένας αγώνας δρόμου από ορισμένους να πάρουν μερίδιο της επιτυχίας όταν ορισμένοι από αυτούς έως πρότινος έκαναν ότι μπορούσαν για να κρύψουν την όποια επαφή τους είτε με τον Μπάκο, είτε με τον Εξάρχου.
Τώρα ξαφνικά βλέπουμε δημοσιεύματα ότι ο τάδε ή ο δείνα διαδραμάτισαν ρόλο στην επιτυχία…
Η νίκη ως γνωστό έχει πολλούς πατεράδες ενώ η ήττα συνήθως κανένα.
Ωστόσο η πραγματικότητα είναι η εξής.
Ήταν λίγοι εκείνοι που τόλμησαν και στάθηκαν δίπλα στον Μπάκο, Καυμενάκη και Εξάρχου 15 μήνες που κράτησε ο πόλεμος.
Οι εφοπλιστές και ο Εξάρχου τους γνωρίζουν ένα προς ένα και δεν αναγνωρίζουν κανένα από τα ονόματα που κυκλοφορούν.
Αξίζει να αναφερθεί ότι μια από τις εταιρίες που συνέβαλλαν αποτελεσματικά στις επιχειρηματικές κινήσεις των εφοπλιστών και Εξάρχου ήταν η Παντελάκης Χρηματιστηριακή η οποία χειρίστηκε την αύξηση κεφαλαίου αλλά συμμετείχε και στον σχεδιασμό ενώ υποστήριξε και τις χρηματιστηριακές τους κινήσεις όλο αυτό το διάστημα.
Η Παντελάκης Χρηματιστηριακή κινήθηκε επαγγελματικά και ήταν ένας εκ των βασικών θετικών συνεργατών της ομάδας των εφοπλιστών σε αντίθεση με άλλους που αυτοδιαφημίζονται… ως στενοί συνεργάτες…

4)Οι εφοπλιστές Μπάκος και Καυμενάκης μαζί με τον Εξάρχου θα κινηθούν μαζί επιχειρηματικά με την υποστήριξη μιας συγκεκριμένης ομάδας συνεργατών που στάθηκαν δίπλα στα δύσκολα.
Με αυτούς θα υλοποιηθούν τα επερχόμενα επενδυτικά και επιχειρηματικά σχέδια τους και προφανώς όποιος μιλάει για λογαριασμό τους τώρα κάνει μεγάλο λάθος.

5)Το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται διάφορες διαρροές από συγκεκριμένους κύκλους που στην πραγματικότητα έχουν να κάψουν ορισμένες επιλογές και όχι να στηρίξουν τα σχέδια των εφοπλιστών και του Εξάρχου.
Οι άνθρωποι που έμαθαν να κρατούν μυστικά και να μην παρασύρονται από κακόβουλες διαρροές θα είναι οι συνεργάτες και το επόμενο διάστημα…

Το ερώτημα εδώ είναι ποια είναι τα σχέδια των εφοπλιστών και του Εξάρχου;
Πολύ σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις – εκπλήξεις που ίσως ξεπεράσουν και την κίνηση – έκπληξη της Motor Oil να αποκτήσει το 30% του Ελλάκτωρ και σε επόμενη φάση το 75% της ΕΛΤΕΧ Άνεμος…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης