Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Απαράδεκτη η απάντηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στο ΒΝ - Καρφώθηκε εκδίδοντας πανομοιότυπη ανακοίνωση με Reggeborgh

Απαράδεκτη η απάντηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στο ΒΝ - Καρφώθηκε εκδίδοντας πανομοιότυπη ανακοίνωση με Reggeborgh

Πανομοιότυπες... οι ανακοινώσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και των "κύκλων" της Reggeborgh

Σχετικά Άρθρα
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς πάλι καθυστερημένα, αποφάσισε να σχολιάσει τις αποκαλύψεις του bankingnews.gr (ΒΝ) με μιά καταφανώς αμήχανη ανακοίνωση που προκάλεσε περισσότερες απορίες από τις απαντήσεις που θα έπρεπε να περιλαμβάνει.

«Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη» σχολιάζουν έγκυροι νομικοί κύκλοι που δεν μπορούν να εξηγήσουν γιατί η Επιτροπή υποστηρίζει ότι στα «νόμιμα χρονικά περιθώρια» ασχολείται με τις υποθέσεις αρμοδιότητάς της και επιπλέον αναφέρει ότι «δεν χειραγωγείται» από επιχειρηματικές διενέξεις και δημοσιεύματα.
Πρέπει να γνωρίζει η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Β. Λαζαράκου, ότι το ΒΝ έκανε το καθήκον του ως μέσο ενημέρωσης να φέρει στη δημοσιότητα έγγραφα που εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον.
Προφανώς η κ. Λαζαράκου θα ήθελε να μην αποκαλύψουμε τα έγγραφα αυτά.

Αυτό έκανε και η ίδια αλλά πρέπει να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα:

1) Από πότε διαθέτει τα έγγραφα που αφορούν την υπόθεση, δηλαδή την μυστική συμφωνία Μπόμπολα – Reggeborgh για τον συντονισμό της δράσης τους στη γενική συνέλευση μετόχων της Ελλάκτωρ;
2) Γιατί δεν μας είπε στην ανακοίνωσή της ότι η υπόθεση συζητήθηκε στην Επιτροπή, απορρίφθηκε η απαλλακτική εισήγησή της και η ίδια απέτρεψε την λήψη απόφασης;
3) Πότε ασχολήθηκε η Επιτροπή και ποιά είναι η επιπλέον έρευνα που έκανε έκτοτε;
4) Γιατί δεν μάς λέει ότι προσπάθησε να αναβάλλει στο αόριστο μέλλον την υπόθεση, ώστε να συγκαλυφθεί η υπόθεση αποφεύγοντας την επιβολή των προβλεπόμενων ποινών στους πρωταγωνιστές της συμφωνίας;

Το παράδοξο είναι λίγη ώρα μετά διανεμήθηκε ανάλογη ανακοίνωση από «κύκλους της Reggeborgh» η οποία με πανομοιότυπη διατύπωση ισχυρίζεται ότι η πλευρά Greenhill και Kiloman προσπαθεί να επηρρεάσει τις εποπτικές αρχές!
Προφανώς και οι δύο ανακοινώσεις γράφτηκαν από τον ίδιο σύμβουλο επικοινωνίας που προσφέρει υπηρεσίες τόσο στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς όσο και στην Ελλάκτωρ.
Η ταύτιση των δύο πανομοιότυπων ανακοινώσεων είναι όνειδος για το δημόσιο βίο.
Αποδεικνύουν ότι η κ. Λαζαράκου είναι ανίκανη να επιτελέσει τα καθήκοντά της καθώς δεν είναι αντικειμενική.

Η θέση του Bankingnews

Αυτό όμως που έχει σημασία για το ΒΝ είναι πάνω από τα πρόσωπα, η λειτουργία των θεσμών και της αγοράς.
Γιαυτό θεωρούμε απαράδεκτη την πρακτική που ακολούθησε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να μην εκδίδει αποφάσεις σε υπόθεση που είναι ξεκάθαρη, όταν διαθέτει όλα τα στοιχεία και απλώς καθυστερεί προκειμένου να μην στεναχωρηθούν κάποιοι ευνοούμενοι.
Αυτό είναι απαράδεκτο και δεν πλήττει μόνον τα συμφέροντα μετόχων της Ελλάκτωρ που δεν μας ενδιαφέρουν, αλλά συνολικά την αξιοπιστία της χρηματιστηριακής αγοράς της χώρας.
Και δεν υπάρχει χειρότερη χειραγώγηση της αγοράς από την αποφυγή έκδοσης αποφάσεων ουσιαστικά την παράβαση καθήκοντος εποπτικών αρχών στις οποίες η Πολιτεία έχει εμπιστευτεί την εύρυθμη λειτουργία των αγορών.

Τι ανέφερε νωρίτερα το www.bankingnews.gr

Νέα αποκάλυψη: Η μεθόδευση Λαζαράκου για να μην τιμωρηθεί η Reggeborgh από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και τα ψέματα Μπόμπολα

(upd) Η αποκάλυψη του bankingnews.gr για την μυστική συμφωνία του επιχειρηματία Λ. Μπόμπολα με τον επικεφαλής της Reggeborgh Henry Holterman, να ελέγξουν την Ελλάκτωρ προκειμένου να μοιράσουν περιουσιακά στοιχεία και ελπιδοφόρες θυγατρικές, αποκαλύπτει τεράστιες ευθύνες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αλλά και προσωπικά της προέδρου της Βασιλικής Λαζαράκου.
Με αφορμή το από 29 Οκτωβρίου 2021 δημοσίευμα του Bankingnews.gr η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς απάντησε γενικώς και αορίστως αποφεύγοντας να επικεντρωθεί στην ουσία του πολύ σοβαρού αυτού σκανδάλου.

Η υπόθεση δεν ήταν άγνωστη στην Επιτροπή, εξετάστηκε τον Ιούλιο 2021 αλλά η πρόεδρος κ. Λαζαράκου απέτρεψε την λήψη αποφάσεων, με πρόσχημα ότι θα την ερευνήσει περαιτέρω.
Από τότε η υπόθεση «ξεχάστηκε…
Η έρευνα του bankingnews, αποκαλύπτει ότι μέτοχοι της Ελλάκτωρ είχαν κάνει σχετικές καταγγελίες στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς πριν από έξη μήνες, τουλάχιστον.
Η πρόεδρος της Επιτροπής με μεγάλη καθυστέρηση αποφάσισε να ασχοληθεί τον Ιούλιο, φέρνοντας μάλιστα εισήγηση υπηρεσιακών παραγόντων σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει παρανομία!
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ειδικά ο πρόεδρος της Ελλάκτωρ Γ. Μυλωνογιάννης το διάστημα εκείνο ήταν τακτικός επισκέπτης της προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, μερικές φορές συνοδεία του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας Θ. Μπουλούτα ο οποίος έχει τιμωρηθεί από την Επιτροπή για παλιές υποθέσεις χειραγώγησης, με βαριά πρόστιμα…

Τι απαντά σε ανακοίνωσή 29/10/2021 η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στο Bankingnews

Ότι δεν εμπλέκεται σε επιχειρηματικές διενέξεις και πολύ περισσότερο δεν χειραγωγείται από αυτές όσον αφορά στην άσκηση των καθηκόντων της... ξεκαθαρίζει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε ανακοίνωσή της σχετικά με το δημοσίευμα του Bankingnews αναφορικά με τις ευθύνες της διοίκησή της στα θέματα του Ελλάκτωρ.
Όπως αναφέρει η Επιτροπή, "εξετάζει όλες τις καταγγελίες με την αντικειμενικότητα και σοβαρότητα, που απαιτεί ο θεσμικός της ρόλος".

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Σε σχέση με σημερινά δημοσιεύματα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναφέρει ότι ασκεί τα καθήκοντά της με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, πάντοτε με αρτιότητα και πληρότητα.
Εξετάζει δε όλες τις καταγγελίες, που αφορούν στη χρηματιστηριακή αγορά, με την αντικειμενικότητα και σοβαρότητα, που απαιτεί ο θεσμικός της ρόλος, εντός των χρονικών ορίων της νομοθεσίας, με αποφάσεις των αρμοδίων συλλογικών οργάνων της.
Πλην όμως, είναι αυτονόητο και θα πρέπει να καταστεί σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ως ανεξάρτητη εποπτεύουσα αρχή, δεν εμπλέκεται σε επιχειρηματικές διενέξεις και πολύ περισσότερο δεν χειραγωγείται από αυτές όσον αφορά στην άσκηση των καθηκόντων της".

Οι εσωτερικές διαφωνίες

Πάντως η πλειοψηφία της Επιτροπής, τέσσερα από τα επτά μέλη της, διαφώνησαν με την εισήγηση Λαζαράκου, υποστηρίζοντας ότι αν γίνει αποδεκτή η πρακτική μυστικών συμφωνιών μετόχων για διάφορους σκοπούς, χωρίς να είναι σε γνώση των άλλων μετόχων και της αγοράς, υποβαθμίζεται η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά σε επίπεδο τριτοκοσμικής χώρας.
Ήδη η ελληνική αγορά έχει πληγεί από το σκάνδαλο Folli Follie και δεν πρέπει να προστεθεί μια επιπλέον υπόθεση αδιαφανών σχέσεων μετόχων που συμφωνούν μυστικά να συντονίζονται με σαφή ανταλλάγματα.
Ωστόσο η Πρόεδρος της Επιτροπής Β. Λαζαράκου, μπροστά στον… κίνδυνο να τιμωρηθεί η ιερή… Reggeborgh που «υποστήριζε» ο Μυλωνογιάννης, πρότεινε να μην ληφθεί απόφαση ώστε να διερευνηθεί περισσότερο η υπόθεση.
Χρησιμοποίησε μάλιστα ως πρόσχημα ότι υπάρχουν καταγγελίες και για άλλες υποθέσεις που αφορούν την Reggeborgh και πρέπει να ερευνηθούν.
Με το πρόσχημα αυτό, απέσπασε τη σύμφωνη γνώμη και των μελών της Επιτροπής που πρότειναν αυστηρή καταδίκη της μυστικής συμφωνίας.
Στο διάστημα που ακολούθησε δεν πραγματοποιήθηκε καμία νέα έρευνα όσον αφορά την μυστική συμφωνία, ούτε όμως για τις άλλες περιπτώσεις που είναι επίσης σημαντικές.
Οι άλλες υποθέσεις αφορούν δύο χαρτοφυλάκια μετοχών Ελλάκτωρ που βρίσκονταν «παρκαρισμένα» στην τράπεζα Barclays του Λονδίνου και στην λιβανέζικης ιδιοκτησίας κυπριακή τράπεζα Astro Bank.

Το εξωφρενικό με την Astro bank

Το εξωφρενικό είναι ότι όσον αφορά την Astro Bank, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς διέθετε επίσημα στοιχεία που έδειχναν ότι το πακέτο μετοχών (9,9% της Ελλάκτωρ) ανήκε ουσιαστικά στην Reggeborgh.
Υποτίθεται ότι η επιτροπή χρειάζονταν χρόνο προκειμένου να διερευνήσει σε ποιους ανήκει το πακέτο μετοχών που εμφανίζονταν σε είναι σε θεματοφυλακή της Barclays και οι οποίες επίσης ψήφιζαν στις γενικές συνελεύσεις ότι πρότεινε το δίδυμο Reggeborgh – Μπόμπολας.
Κι ενώ η υποτιθέμενη έρευνα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κοιμόταν στις «ελληνικές καλένδες» γίνεται γνωστό ότι το πακέτο που βρίσκονταν στην Astro Bank, πωλήθηκε στην φλαμανδική εταιρεία Atlas, που είναι παλιοί γνώριμοι της ηγεσίας της Reggeborgh.
Τέτοια κοροϊδία, δεν μπορεί να γίνεται ανεκτή σε καμία πολιτισμένη χώρα!

Το εξώδικο και τα ψέματα Μπόμπολα

Επίσης εξωφρενικό αλλά και ενδεικτικό της έλλειψης ήθους, είναι η αντίδραση του Λεωνίδα Μπόμπολα όταν το bankingnews.gr είχε αποκαλύψει την ύπαρξη της συμφωνίας, χωρίς τότε να διαθέτουμε τότε γραπτό κείμενο.
Ο Λ. Μπόμπολας, σε μια κίνηση απίστευτης ψευδολογίας, που τεκμηριώνει και παραπλάνηση του επενδυτικού κοινού, έστειλε εξώδικο με την οποία διέψευδε το αποκαλυπτικό δημοσίευμα χαρακτηρίζοντάς το «αναμετάδοση φημών».
Ισχυρίζονταν μάλιστα ότι τον διαβάλλουμε επειδή τον εμφανίζαμε «αναληθώς ως πρόσωπο που με μυστικές επαφές έρχεται σε συμφωνίες για ανύπαρκτα και ανυπόστατα προσωπικά ανταλλάγματα με άλλους μετόχους της εταιρείας Ελλάκτωρ…»
Με το ίδιο εξώδικο διέψευσε όχι μόνον ότι έχει μυστική συμφωνία αλλά και τις «φήμες» ότι η Reggeborgh του προσφέρει συγκεκριμένο τίμημα για να αγοράσει τις μετοχές του και του παραχωρήσει «τις δραστηριότητας σκουπιδιών ανακύκλωσης».
Διέψευσε όλα όσα μόλις είχε συμφωνήσει εγγράφως στη συμφωνία που τώρα αποκαλύπτεται!
Αυτό δεν έχει ξαναγίνει ποτέ και ο κ. Λ. Μπόμπολας δικαιούται το επιχειρηματικό βραβείο του μεγαλύτερου ψεύτη όλων των εποχών.

Τι ζητούσε με εξώδικο ο Λεωνίδας Μπόμπολας από το bankingnews
Mpompolas_BN.png

Σοβαρή υποσημείωση

Την ώρα που καρκινοβατεί ο Ελλάκτωρ τα βασικά στελέχη μοιράζουν μεταξύ τους bonus με μετοχές, ενώ η εταιρία παραπαίει... 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης