Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ιdeal: Επιστροφή κεφαλαίου και αγορές ίδιων μετοχών

Ιdeal: Επιστροφή κεφαλαίου και αγορές ίδιων μετοχών
Η διοίκηση της εταιρείας έχει προχωρήσει σε παρουσιάσεις προς Έλληνες θεσμικούς επενδυτές στις οποίες αναλύθηκαν τα αποτελέσματα 9μηνου, αλλά και οι προοπτικές για το σύνολο της χρήσης 2021.
Σχετικά Άρθρα

Την πιθανότητα επιστροφής κεφαλαίου στούς μετόχους της Ideal Συμμετοχών, αλλά και πρόγραμμα αγοράς ίδιων μετοχών εξετάζει η διοίκηση της νέας εταιρείας συμμετοχών, μετά την αύξηση κεφαλαίου και την ενσωμάτωση των εταιρειών Vitogiannis-Three Cents.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα η διοίκηση της εταιρείας έχει προχωρήσει σε παρουσιάσεις προς Έλληνες θεσμικούς επενδυτές στις οποίες αναλύθηκαν τα αποτελέσματα 9μηνου, αλλά και οι προοπτικές για το σύνολο της χρήσης 2021.
Κατά τις ίδιες πηγές, η Ideal εξετάζει την επιστροφή κεφαλαίου μέσα στο επόμενο δίμηνο, αλλά και την έναρξη προγράμματος αγοράς ίδιων μετοχών.
Υπενθυμίζεται ότι, για τις χρήσεις 2019-2020 η Ιdeal δεν είχε διανείμει μέρισμα λόγω των συσσωρευμένων ζημιών.
Μετά την πρόσφατη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, μέτοχοι της Ideal είναι η Virtus Partners με 47,78%, ο κ. Σ. Βιτογιάννης με 25,78% και η εταιρεία Τruad Verwaltungs με 17,83%.

Στόχος η αύξηση των ελεύθερων μετοχών - Η στρατηγική των εξαγορών

Στόχος της διοίκησης της Ideal είναι η διεύρυνση της μετοχικής βάσης των επενδυτών της εταιρείας και κατά συνέπεια η αύξηση των ελεύθερων μετοχών της.
Σ ότι αφορά την στρατηγική των εξαγορών ο ενοποιημένος όμιλο Ideal στοχεύει πρωτίστως ενισχύσει τους κλάδους που δραστηριοποιείται μέσω νέων εξαγορών ή και συγχωνεύσεων με ομοειδείς εταιρείες.
Ωστόσο, δεν αποκλείεται και η είσοδος σε νέες δραστηριότητες εφόσον εμφανιστούν επενδυτικές ευκαιρίες.

Ενοποιημένα αποτελέσματα – συνεισφορά κατά κλάδο

Σε ενοποιημένο επίπεδο ο όμιλος Ιdeal Group το πρώτο εξάμηνο του 2021 παρουσίασε αύξηση πωλήσεων pro forma κατά 42% στα 33,7 εκατ. ευρώ, ενω τα λειτουργικά κέρδη Ebidta αυξηθήκαν κατά 54% στα 6 εκατ. ευρώ.
Τα κέρδη πρό φόρων αυξήθηκαν κατά 67%> στα 5,2 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη μετά φόρων διαμορφώθηκαν στα 4,2 εκατ. ευρώ σημειώνοντας άνοδο 78%.
Αναλυτικά κατά κλάδο για το πρώτο εξάμηνο, διαμορφώθηκαν ως εξης: στον τομέα πληροφορικής- κυβερνοασφάλειας η Ideal Group εμφάνισε πωλήσεις 16,4 εκατ. ευρώ ( άνοδος 56%), λειτουργικά κέρδη ebidta 1,3 εκατ. ευρώ ( άνοδος 64% ) και κέρδη προ φόρων 986 χιλ. ευρώ ( 86%).
Στον τομέα της συσκευασίας η Astir Vitogiannis εμφανίσε έσοδα 14,5 εκατ. ευρώ σημειώνοντας άνοδο 32%.
Τα λειτουργικά κέρδη Ebidta ανήλθαν σε 4,2 εκατ. ευρώ (άνοδος 54%) και τα καθαρά κέρδη προ φόρων 3,8 εκατ. ευρώ (άνοδος 69%).
Στον τομέα των αναψυκτικών η Τhree cents είχε πωλήσεις 2,8 εκατ. ευρώ ( άνοδος 39%), λειτουργικά κέρδη ebidta 500 χιλ. Ευρώ (36%) και κέρδη προ φόρων 480 χιλ. ευρώ ( άνοδος 28% ).

Δημήτρης Παφίλας
dpafilas@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης