Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Χωρίς απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα στις 17/8 για τον Ελλάκτωρ – Η Greenhill με 29% … ποιο το βασικό τους σχέδιο;

Χωρίς απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα στις 17/8  για τον Ελλάκτωρ – Η Greenhill με 29% … ποιο το βασικό τους σχέδιο;
Η Reggeborgh οι ολλανδοί καιροσκόποι που βρήκαν πρόσφορο πολιτικό έδαφος για να χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα για μπανανία.
Σχετικά Άρθρα

Το δικαστήριο που θα συγκληθεί στις 17 Αυγούστου για να αξιολογήσει την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει η Greenhill κατά της διοίκησης της Ελλάκτωρ, μάλλον δεν θα λάβει απόφαση άμεσα.
Να σημειωθεί ότι η Grennhill των εφοπλιστών Μπάκου και Καυμένακη που κατέχει το 29% των μετοχών της Ελλάκτωρ έχουν ζητήσει να ακυρωθούν οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης στην οποία κατά τρόπο παράνομο και ανήθικο η διοίκηση της Ελλάκτωρ τους απέκλεισε.
Κατείχαν τότε το 25,58% των μετοχών του Ελλάκτωρ και η διοίκηση κατάφερε να τους αποκλείσει για να μπορέσουν να ψηφίσουν μέτρα τα οποία κινούνται εις βάρος των συμφερόντων των μετοχών.
Μετά την κίνηση αυτή, τους ζητούσαν να συμμετάσχουν με το ποσοστό τους στην αύξηση κεφαλαίου, τέτοιες ξεδιάντροπες στρατηγικές ακολουθούνται στο Ελλάκτωρ.
Οι εφοπλιστές όχι μόνο συμμετείχαν αλλά αύξησαν τον ποσοστό τους αγοράζοντας μετοχές από την αγορά και καλύπτοντας ελάχιστο ποσοστό αδιάθετων μετοχών που τους δόθηκαν.

Reggeborgh μετοχικός καιροσκοπισμός

Από την μια η Reggeborgh οι ολλανδοί καιροσκόποι που βρήκαν πρόσφορο πολιτικό έδαφος για να χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα για μπανανία.
Μόνο η πράξη τους να πάρουν πίσω τα 50 εκατ που είχαν χορηγήσει ως δάνειο γέφυρα αποδεικνύει πόσο εμπιστεύονται και πιστεύουν τις προοπτικές του Ελλάκτωρ.
Η υπόθεση αυτή είναι φαρσοκωμωδία… και προκαλεί το επενδυτικό αποτροπιασμό… οι ολλανδοί δεν πιστεύουν τον Ελλάκτωρ και θα επιβεβαιωθεί προσεχώς.
Με ποσοστά περίπου 30% ελέγχουν όλο το διοικητικό συμβούλιο και δεν επιτρέπουν στον άλλον μέτοχο την Greenhill των εφοπλιστών Μπάκου και Καυμενάκη να συμμετάσχει ούτε με ένα μέλος.
Προσέξτε η Greenhill κατέχει το 29% αν και το πραγματικό της ποσοστό είναι 30%.
Έχουμε ένα μέτοχο από την Ολλανδία που επιβάλλει ότι θέλει και κάνει ότι θέλει, παραβιάζει νόμους περί ανταγωνισμού, λειτουργούσε και δρούσε στο παρασκήνιο συντονισμένα για να ελέγξει τον Ελλάκτωρ και… ένα άλλο μέτοχο που ελέγχει το 29% του Ελλάκτωρ και δεν έχει λόγο για τίποτε.
Τέτοια εταιρική διακυβέρνηση ευαγγελίζονται στον Ελλάκτωρ και για τον λόγο αυτό έχει ο όμιλος περιθωριοποιηθεί.
Οι εφοπλιστές όχι μόνο δεν αποχώρησαν όπως πίστευε η διορισμένη διοίκηση του Ελλάκτωρ αλλά αύξησαν – ενίσχυσαν την στρατηγική τους θέση… και σίγουρα τα καλύτερα έρχονται.

Οι εφοπλιστές έχουν μεγάλο σχέδιο… το οποίο θα αποκαταστήσει την άρρωστη – τοξική κατάσταση που επικρατεί.
Το σχέδιο είναι να αποκτήσουν μεγαλύτερο ποσοστό και όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, όταν θα αποχωρήσουν οι Ολλανδοί – γιατί αυτό θα συμβεί – θα είναι εκεί για να ανακοινώσουν το τελικό τους στρατηγικό σχέδιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης