Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Σκανδαλώδης η διανομή αδιάθετων μετοχών στον Ελλάκτωρ σε όφελος της Reggeborgh και εις βάρος των εφοπλιστών

Σκανδαλώδης η διανομή αδιάθετων μετοχών στον Ελλάκτωρ σε όφελος της Reggeborgh και εις βάρος των εφοπλιστών
Η αύξηση κεφαλαίου ολοκληρώνεται με τους δύο εφοπλιστές να έχουν αυξήσει το ποσοστό τους σε 29%
Σχετικά Άρθρα

Μεγαλώνει η αλυσίδα αστοχιών της διοίκησης του Ελλάκτωρ, με την σκανδαλώδη διανομή των αδιάθετων μετοχών στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες το 80% των αδιάθετων θα δοθούν στη Reggeborgh και στην φιλική τους επενδυτική εταιρεία Atlas, ενώ μόλις 400 χιλιάδες μετοχές θα αποδοθούν στους εφοπλιστές Δ. Μπάκο και Γ. Καϋμενάκη παρότι ζήτησαν 10 εκατ. μετοχές.
Ωστόσο η αύξηση κεφαλαίου ολοκληρώνεται με τους δύο εφοπλιστές να έχουν αυξήσει το ποσοστό τους σε 29%, ενώ την περίοδο πριν από την αύξηση κεφαλαίου οι «πεφωτισμένοι τραγικοί» που συγκροτούν την διοίκηση της Ελλάκτωρ, υποστήριζαν ότι οι εφοπλιστές δεν έχουν χρήματα, αναζητούν έξοδο και χαρακτηρίζονταν «τζάμπα μάγκες».
Αυτό όμως είναι το ουσιαστικό πρόβλημα της κατασκευαστικής εταιρείας Ελλάκτωρ ότι βρέθηκε δηλαδή με μια διοίκηση που δεν έχει ορθή γνώση της πραγματικότητας.

Είναι ενδεικτικό ότι οι… άφραγκοι εφοπλιστές αγόρασαν από την χρηματιστηριακή αγορά 65 εκατ. δικαιώματα μετοχών που αντιστοιχούν σε 6,8 εκατ. μετοχές, το 2% της εταιρείας.
Είναι άξιο απορίας γιατί και πώς, οι φωστήρες της Ελλάκτωρ που παριστάνουν τους… φωτεινούς παντογνώστες, δεν πήραν είδηση τι γίνεται.
Η πανωλεθρία αυτή, οφείλεται στο γεγονός ότι υποτίμησαν τις δυνατότητες των εφοπλιστών, επειδή είναι ευχαριστημένοι με τις… «επιτυχίες τους».

Ανάμεσα σε αυτές είναι ότι κι ότι έχασαν όλους τους διαγωνισμούς των τελευταίων μηνών, ακόμα και το κέντρο προσφύγων στη Μυτιλήνη στο οποίο είχαν πλεονέκτημα επειδή είναι η μόνη από τις μεγάλες εταιρείες που διατηρούν συνεργεία στο νησί αλλά και επειδή οι περισσότερες άλλες εταιρείες δεν ήθελαν να διεκδικήσουν το έργο.
Χάνουν έργα ακόμα κι όταν τρέχουν μόνοι!
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η κατάσταση αυτή έχει προκαλέσει κύματα οργής στην νότια Ολλανδία και οι φραστικοί κεραυνοί που εκτοξεύονται δεν είναι αθόρυβοι.

Ωστόσο τα προβλήματα δεν σταματούν εδώ.
Η εταιρεία ανακοίνωσε πανηγυρικά ότι απορρίφθηκε το αίτημα λήψης προσωρινών μέτρων που είχε υποβάλλει η πλευρά των εφοπλιστών που ζητά την ακύρωση της πρόσφατης γενικής συνέλευσης μετόχων στην οποία εμποδίστηκε να ψηφίσει.
Η ανακοίνωση όμως της εταιρείας παρέλειψε να ενημερώσει ότι το δικαστήριο όρισε την δικάσιμο στις 17 Αυγούστου, πολύ σύντομα και γιαυτό δεν είχε νόημα να διατάξει προσωρινά μέτρα.
Στην πραγματικότητα δεν είχε ιδιαίτερη και πρακτική σημασία η λήψη προσωρινών μέτρων, η απόκρυψη όμως της πραγματικής δικαστικής απόφασης, αποδεικνύει τον ολισθηρό κατήφορο της διοίκησης της εταιρείας.
Ellaktor1_3.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης