Επιχειρήσεις

Τι εξετάζει σήμερα 13/7 η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για Ελλάκτωρ - Η απόκρυψη των καταγγελιών Greenhill...και το σκάνδαλο Proton

Τι εξετάζει σήμερα 13/7 η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για Ελλάκτωρ - Η απόκρυψη των καταγγελιών Greenhill...και το σκάνδαλο Proton
Συνεδριάζει σήμερα 13/7 το ΔΣ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς προκειμένου να εξετάσει τις καταγγελίες της Greenhill των εφοπλιστών Μπάκου-Καϋμενάκη
Σχετικά Άρθρα

Συνεδριάζει σήμερα 13/7 το ΔΣ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς προκειμένου να εξετάσει τις καταγγελίες της Greenhill των εφοπλιστών Μπάκου-Καϋμενάκη αλλά και άλλων επενδυτών κατά της Reggeborgh και των πρακτικών που εφαρμόζονται στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ.
Την ίδια στιγμή το ενημερωτικό δελτίο της εταιρίας δεν έχει ακόμα εγκριθεί δεδομένου ότι στις καταγγελίες που έχουν γίνει περιλαμβάνονται και ζητήματα σχετίζονται με την ακρίβεια και την πληρότητα του ενημερωτικού ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν και θέματα που αφορούν για παράδειγμα το fit and proper του κ. Ευθύμη Μπουλούτα.

Η απόκρυψη

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συζήτηση στο ΔΣ έρχεται μετά από την άσκηση πίεσης από πλευράς Greenhill προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς την οποία κάλεσε για μια ακόμα φορά να ασκήσει τις κατά νόμο αρμοδιότητες της. Επιπλέον η Greenhill προ ολίγων ημερών κοινοποίησε σε όλα τα μέλη του ΔΣ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς τις καταγγελίες της , τις οποίες όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες του bankingnews δεν είχαν λάβει παρά το γεγονός ότι η εταιρία είχε ζητήσει προηγουμένως να τους κοινοποιηθούν μέσω των υπηρεσιών της Επιτροπής.

Τα κρίσιμα ζητήματα

Τα ζητήματα που θεωρούνται ιδιαιτέρως κρίσιμα και αφορούν στις καταγγελίες που έχουν γίνει είναι:

  • Ότι η Reggeborgh ενεργούσε από κοινού και συντονισμένα από την προηγούμενη χρονιά με άλλους μετόχους μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται τα νομικά πρόσωπα διαμεσολαβητές Astrobank Public Company Limited και Barclays Trust Limited.
  • Ότι η Reggeborgh δρούσε από κοινού και συντονισμένα με τον Λεωνίδα Μπόμπολα.
  • Ότι με βάση τα δύο παραπάνω έπρεπε ήδη να έχει υποβληθεί κατ ουσίαν υποχρεωτική δημόσια πρόταση η οποία ουδέποτε υπεβλήθη.

Σε ότι αφορά στην περίπτωση των άλλων μετόχων πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ξεκινήσει ο έλεγχος ( καθυστερημένα καθώς η πρώτη καταγγελία έχει εννιά μήνες πριν) αλλά ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί τουλάχιστον για όλες τις περιπτώσεις.
Στη μια εκ των δύο περιπτώσεων των διαμεσολαβητών ως τελικοί επενδυτές προκύπτει να είναι μέσω μια διαδρομής υπεράκτιας εταιρίας φυσικά πρόσωπα τα οποία έχουν στο παρελθόν εμφανιστεί ως εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο Proton bank.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης