Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στον Nasdaq, στη Νέα Υόρκη, η Ιntralot USA

Στον Nasdaq, στη Νέα Υόρκη, η Ιntralot USA
Οι πρώτοι ομολογιούχοι θα λάβουν σύμφωνα με την ανταλλαγή ομόλογα ύψους 244 εκατ. δολαρίων ενω οι δεύτεροι, ενδέχεται να αυξήσουν το ποσοστό τους στην αμερικανική θυγατρική έως και 49%
Το σχέδιο εισαγωγής της αμερικανικής θυγατρικής της Intralot στο χρηματιστήριο του Nasdaq επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της κ. Σωκράτης Κόκκαλης, απαντώντας σε ερωτήσεις μετόχων.
Η εισαγωγή της αμερικανικής θυγατρικής σε αμερικανικό χρηματιστήριο εξηγεί και την χθεσινή ανακοίνωση της ενδιάμεσης χρηματοδότησης απο ομάδα ομολογιούχων του 2021, αλλά και την στήριξη της συμφωνίας απο τους ομολογιούχους του 2024.
Οι πρώτοι ομολογιούχοι θα λάβουν σύμφωνα με την ανταλλαγή ομόλογα ύψους 244 εκατ. δολαρίων ενω οι δεύτεροι, ενδέχεται να αυξήσουν το ποσοστό τους στην αμερικανική θυγατρική (απο 18-19%) έως και 49%, όπως ανακοινώθηκε απο την διοίκηση της εταιρείας.
Σε ομιλία του προς τους μετόχους ο πρόεδρος και ιδρυτής της εταιρείας κ. Σ. Κόκκαλης σημείωσε ότι, το 2020 ήταν δύσκολη χρονιά για την εταιρεία, που δεν οφείλονται στην πανδημία, αλλά διότι υπήρξαν ορισμένες αποτυχίες που συνέβησαν σε χώρες που δραστηριοποιείται η εταιρεία.

Σ. Κόκκαλης: θα συνεχίσουμε την πορεία μας – Χρ. Σφάτος: Γιατί οι όροι δεν είναι επαχθείς

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με τους ομολογιούχους ( 2021-2024 ) ο κ. Σ. Κόκκαλης ανέφερε ότι, το πρώτο μέλημα της εταιρείας ήταν να βρεθεί ένας συναινετικός τρόπος.
Χθες, όπως είπε, επετεύχθη η συμφωνία ενδιάμεσης χρηματοδότησης χωρίς προσφυγή στο δικαστήριο και θα πραγματοποιηθεί μερική αποπληρωμή στην ονομαστική αξία ( σ.σ 147,7 εκατ. ευρώ).
“Είμαστε βέβαιοι ότι θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε την πορεία μας και να αξιοποιήσουμε όλα τα πλεονεκτήματα μέσα απο την εμπειρία μας στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών” δήλωσε ο κ. Κόκκαλης, προσθέτοντας ότι η βασική προσπάθεια θα επικεντρωθεί στην αμερικανική θυγατρική ενω ανέφερε ότι μπορεί να αυξηθεί η συμμετοχή των ομολογιούχων του 2024 στο μετοχικό κεφάλαιο της Intralot USA.
Mετά απο την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του 2020 και του πρώτου τριμήνου και την σημαντική μείωση εξόδων ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Intralot κ. Χρυσ. Σφάτος αναφέρθηκε στην συμφωνία αναδιάρθρωσης σημειώνοντας ότι η εταιρεία αναμένει την ολοκλήρωση της με όφελος μεταξύ 100 -170 εκατ. ευρώ, ανάλογα με την συμμετοχή.
Όπως τόνισε, οι όροι της συμφωνίας δεν είναι επαχθείς και η διαφορά στα επιτόκια οφείλεται στο hedging με το οποίο απαλείφεται ο συναλλαγματικός κίνδυνος.

ΔΗΜ. ΠΑΦ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης