Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Εξαγορές σχεδιάζει η Quest για να ενισχύσει την ανάπτυξή της - Μέρισμα 0,30 ευρώ ανά μετοχή

Εξαγορές σχεδιάζει η Quest για να ενισχύσει την ανάπτυξή της - Μέρισμα 0,30 ευρώ ανά μετοχή

Η πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα έδωσαν ώθηση στις διαδικτυακές πωλήσεις αλλά και στην ACS, ενώ και το κρατικό πρόγραμμα αγοράς υπολογιστών ενίσχυσε επίσης τα μεγέθη

Σχετικά Άρθρα
Παράλληλα με τις επενδύσεις ύψους 30 εκατ. ευρώ στο νέο κέντρο διαλογής της ACS, η Quest Συμμετοχών, αναζητά ευκαιρίες για να βελτιώσει την ανάπτυξή της.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια παρουσίασης των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου από τη διοίκηση, οι επενδυτικές δαπάνες ενδέχεται να αυξηθούν σημαντικά το 2021 έναντι του 2020, με την εταιρεία να εστιάζει σε εξαγορές προκειμένου να ενισχύσει την ανάπτυξή της.
Μεταξύ αυτών, εστιάζει σε νέα αιολικά πάρκα, στην πληροφορική αλλά και εξαγορές και συγχωνεύσεις σε άλλους κλάδους.
Σημειώνεται, πως το κέντρο διαλογής της ACS θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους και η δαπάνη που υπολείπεται ανέρχεται στα 15 εκατ. ευρώ.
Ο οικονομικός διευθυντής του ομίλου, Μάρκος Μπιτσάκος ανέφερε πως το πρώτο τρίμηνο ήταν το ιστορικά καλύτερο πρώτο τρίμηνο του ομίλου με αύξηση σε όλες τις γραμμές για όλες τις δραστηριότητες του ομίλου.
Η πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα έδωσαν ώθηση στις διαδικτυακές πωλήσεις αλλά και στην ACS, ενώ και το κρατικό πρόγραμμα αγοράς υπολογιστών ενίσχυσε επίσης τα μεγέθη.
Ο διευθύνων σύμβουλος, Απόστολος Γεωργάντζης ανέφερε πως είναι αισιόδοξη η διοίκηση και για το δεύτερο τρίμηνο αλλά και για το σύνολο της χρήσης περιμένει διψήφια ποσοστά ανόδου των πωλήσεων και αντίστοιχη βελτίωση των κερδών.
Η ρευστότητα του ομίλου (ταμείο και γραμμές χρηματοδότησης) δίνουν τη δυνατότητα ανάπτυξης, ενώ σημείωσε πως η διοίκηση θα προτείνει στη γενική συνέλευση (18/6) τη διανομή αυξημένου μερίσματος στους μετόχους ύψους 0,30 ευρώ ανά μετοχή, από 0,15 ευρώ που είχε ανακοινωθεί.
Σε ερώτηση αναλυτή για την πολιτική μερισμάτων στους μετόχους, η διοίκηση ανέφερε πως η πολιτική είναι όσα πιο πολλά βγάζουμε, τόσα περισσότερα να δίνουμε.
Δεν υπάρχει κάποιος κανόνας, αλλά από τα κέρδη περίπου το 70% είναι να επενδύονται και το 30% να πηγαίνουν στους μετόχους.
Σε ερώτηση για το διαγωνισμό των νέων ταυτοτήτων, αν τον κερδίσει θα βοηθούσε, αλλά δε θα άλλαζε επίπεδο στη Unisystem, καθώς συμμετέχει με μειοψηφικό ποσοστό στο σχήμα, ενώ πρόκειται για ένα project με διάρκεια 10-15 έτη, άρα μοιράζοντας τον προϋπολογισμό μένει ανά έτος ένα μικρό ποσοστό στην εταιρεία.
Από την άλλη υπάρχουν άλλα έργα που σχεδιάζει το δημόσιο, μεγαλύτερης σημασίας για την εταιρεία.
Αναφορικά με τη ΓΕΔ αναμένεται μέχρι το Φθινόπωρο να ολοκληρωθεί το deal και η επενδυτική δαπάνη αναμένεται να ανέλθει στα 20 εκατ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται πως στο πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης ο τζίρος ανήλθε στα 216 εκατ. ευρώ από 147,7 εκατ. ευρώ, EBITDA 18,3 εκατ. ευρώ από 12,5 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 10,8 εκατ. ευρώ από 4,3 εκατ. ευρώ.
Σημειώνεται πως τα κέρδη περιλαμβάνουν υπεραξία από πώληση συμμετοχής 900 χιλ. ευρώ, ενώ αναμένεται ανάλογο κέρδος και στο δεύτερο τρίμηνο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης