Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Eλλάκτωρ: Η Reggeborgh ξεκινά κύκλο επαφών με την Greenhill για την σχεδιαζόμενη ΑΜΚ των 120,5 εκατ

Eλλάκτωρ: Η Reggeborgh ξεκινά κύκλο επαφών με την Greenhill για την σχεδιαζόμενη ΑΜΚ των 120,5 εκατ
H Διοίκηση της Ελλάκτωρ δρομολογεί έναν κύκλο επαφών με τους μετόχους της εταιρείας
Σχετικά Άρθρα

Κύκλο επαφών με την Greenhill Investments Limited, των εφοπλιστών Καϋμενάκη και Μπάκου ξεκινούν οι Ολλανδοί της Reggeborgh για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του Ελλάκτωρ, όπου θα συζητηθεί στη γενική συνέλευση του Ομίλου στις 2 Απριλίου 2021.
Όπως έγινε γνωστό η Διοίκηση της Ελλάκτωρ δρομολογεί έναν κύκλο επαφών με τους μετόχους της εταιρείας, ξεκινώντας από την εταιρεία Greenhill Investments Limited, προκειμένου να ενημερωθούν τόσο για την αμκ όσο και για τις επόμενες στρατηγικές κινήσεις του Ομίλου.
Nα σημειωθεί ότι από τα 120,5 κατ ευρώ της δρομολογούμενης αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου τα 100 εκατ ευρώ θα διοχετευτούν για την κάλυψη των κεφαλαιακών απαιτήσεων της Άκτωρ.
Συγκεκριμένα, 45 εκατ. ευρώ θα καλύψουν εγγυήσεις για την αποχώρηση από διεθνείς συμπράξεις και ζημιογόνα projects. 55 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη ληξιπρόθεσμων πληρωμών προς την ελληνική αγορά, ενώ τα 20,5 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν από την Ελλάκτωρ για τη χρηματοδότηση επενδύσεων σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).

Πρόσκληση στους επενδυτές

Στην διάρκεια της προχθεσινής τηλεδιάσκεψης ο διευθύνων σύμβουλος της Ελλάκτωρ, Αρης Ξενόφoς κάλεσε τους μετόχους να λάβουν μέρος στη γενική συνέλευση και στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.
Το ενδιαφέρον ωστόσο των επενδυτών εστιάστηκε στην περίπτωση που δεν εγκριθεί ή δεν καλυφθεί η AMK του Ελλάκτωρ.
Μάλιστα σχετική ερώτηση για το θέμα αυτό απήυθυνε στην διοίκηση του Ομίλου η Αmbrosia Capital τι δηλαδή θα γίνει που δεν εγκριθεί ή δεν καλυφθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και τι θα κάνουν οι βασικοι μέτοχοι πλήν των Ολλανδών.
Σε απάντηση ο κ. Ξενόφoς τόνισε «Είμαστε πεπεισμένοι πως το μέγεθος της ΑΜΚ αντανακλά τις ανάγκες του ομίλου και έχουμε την αίσθηση ότι θα τύχει θετικής αποδοχής από τους μετόχους.
Έχουμε δυνατή βάση μετόχων και πιστεύουμε πως θα μας στηρίξουν στην επικείμενη γενική συνέλευση.
Να σημειωθεί ότι στην τηλεδιάσκεψη, συμμετείχαν περισσότεροι από 150 αναλυτές, τόσο από Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης