Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ο Δ. Κουτσολιούτσος πήρε 23 εκατ. από placement το 2017, ενώ δεν έχει βάλει 1 ευρώ στην μετοχή της Folli Follie που κατρακυλάει

tags :
Ο Δ. Κουτσολιούτσος πήρε 23 εκατ. από placement το 2017, ενώ δεν έχει βάλει 1 ευρώ στην μετοχή της Folli Follie που κατρακυλάει
Ο Δ. Κουτσολιούτσος εισέπραξε  23 εκατ. από placement to 2017, μέχρι τώρα δεν έχει βάλει 1 ευρώ στη  μετοχή της Folli Follie που κατρακυλάει
Σφόδρα ενοχλημένοι εμφανίζονται οι εγχώριοι θεσμικοί επενδυτές με τη διοίκηση της Folli Follie και συνδέεται άμεσα με τη στάση της και όσα συμβαίνουν στη μετοχή της εταιρείας που κατρακυλάει στο χρηματιστηριακό ηλεκτρονικό ταμπλό.
Νέο limit down κατέγραψε η μετοχή της εταιρείας στη συνεδρίαση της Δευτέρας (7/5) που κατρακύλησε στα 7,52 ευρώ, σημειώνοντας νέο χαμηλό έτους.
Οι θεσμικοί επενδυτές δεν κάθονται με… σταυρωμένα τα χέρια να παρακολουθούν την «αποκαθήλωση» της μετοχής χωρίς η διοίκηση να κάνει το παραμικρό.
Ορισμένοι διαχειριστές θεσμικών χαρτοφυλακίων θυμήθηκαν ότι πέρυσι ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Δημήτρης Κουτσολιούτσος, είχε προχωρήσει σε placement μετοχών 1.150.000 ονομαστικών μετοχών στην τιμή των 20 ευρώ ανά μετοχή.
Το συνολικό τίμημα που εισέπραξε ο πρόεδρος της εταιρείας ανήλθε στα 23 εκατ. ευρώ.
Η πώληση του πακέτου μετοχών πήγε σε ξένους θεσμικούς επενδυτές και  αντιστοιχούσε στο 1,7% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.
Ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Δημήτρης  Κουτσολιούτσος κατέχει το 34,43%.
Οι θεσμικοί επενδυτές εκτιμούν ότι στο ενδεχόμενο η διοίκηση να κρατήσει ουδέτερη στάση στην κατρακύλα της μετοχής, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας να διαμορφωθεί κάτω από τα 250 εκατ. ευρώ.
Τα ίδια εκτιμούν ότι η άνοδος της μετοχής θα έλθει μόνο όταν οι βασικοί μέτοχοι προχωρήσουν σε επαναγορά μετοχών καθώς είναι οι μόνοι που γνωρίζουν την πραγματική αξία της εταιρείας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η μετοχή της Folli Follie στη συνεδρίαση της Δευτέρας (7/5) έκανε βουτιά 29,9% με 2.046.000 μετοχές και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 15,8 εκατ. ευρώ.
Δηλαδή εύκολα η διοίκηση της εταιρείας θα είχε σταματήσει τον κατήφορο της μετοχής αν αξιοποιούσε μέρος της ρευστότητας που διαθέτουν οι βασικοί της μέτοχοι.
Αξίζει να αναφερθεί  ότι τα μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια  εσωτερικού «μάτωσαν» από τη βίαιη πτώση της μετοχής του Folli Follie καθώς η πλειονότητα των χαρτοφυλακίων διέθεταν μετοχές της εταιρείας καθώς είχε σημαντική συμμετοχή στη διαμόρφωση του γενικού δείκτη.
Με βάση τις δημοσιευμένες επενδυτικές καταστάσεις του πρώτου τριμήνου, σε σύνολο ενεργητικού 800 εκατ. ευρώ για τα μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια που επενδύουν σε εγχώριες μετοχές, η συμμετοχή της επίμαχης μετοχής κυμαίνεται από το 1% έως το 1,5%.
Δηλαδή οι θεσμικοί επενδυτές είχαν τοποθετήσει περίπου 12 εκατ. ευρώ.
Τα αμοιβαίακεφάλαια της  Εθνικής Τράπεζας διέθεταν περισσότερες  από 200.000 μετοχές.
Τα αμοιβαία κεφάλαια της Alpha Bank «άγγιξαν» τις 60.000 μετοχές.
Τα αμοιβαία κεφάλαια της Eurobank ήταν οριακά πάνω από τις 50.000 ευρώ.
H Alpha Trust ΑΕΔΑΚ στα μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια που επενδύουν  σε ελληνικές  μετοχές, η Folli  Follie συμμετείχε  στα αντίστοιχα χαρτοφυλάκια  και ο αριθμός  μετοχές «άγγιξε» τις 120.000 μετοχές.
Μικρή συμμετοχή της Folli Follie υπήρχε σε αμοιβαία κεφάλαια των Αστυνομικών και των Πυροσβεστών, με το συνολικό αριθμό τους να φθάνει τις 1.000 μετοχές.
Το Μεικτό  Επαγγελματικό  Ταμείο Οικονομολόγων με 4.000 μετοχές της Folli Follie.
Σχετικά μικρή συμμετοχή είχε η Πειραιώς ΑΕΔΑΚ, όπως αποτυπώθηκαν στα τέλη Μαρτίου του 2018.
Πάντως «μικρότερες» ΑΕΔΑΚ δεν είχαν καθόλου θέσεις στη μετοχή όπως η ATHOS Asset Management.
Σύμφωνα με πληροφορίες αρκετοί θεσμικοί επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις μετοχών από τη περασμένη Παρασκευή ενώ οι επενδυτικές κινήσεις των διαχειριστών θα αποτυπωθούν στο δεύτερο τρίμηνο του 2018, δηλαδή στα τέλη Ιουνίου.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr   
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης