Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Ρωσία καλεί τον ΟΑΣΕ να καταδικάσει την εγκληματική επίθεση της Ουκρανίας κατά αμάχων στο Belgorod

H Ρωσία καλεί τον ΟΑΣΕ να καταδικάσει την εγκληματική επίθεση της Ουκρανίας κατά αμάχων στο Belgorod
Η αποστολή της Ρωσίας στον ΟΑΣΕ είπε ότι «δεν πρέπει να υπάρχουν διπλά μέτρα και πολιτικά φίλτρα στον ΟΑΣΕ όταν πρόκειται για προφανώς βάναυσες παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου από το καθεστώς του Κιέβου»
Η Μόσχα κάλεσε τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) να καταδικάσει αποφασιστικά την τελευταία ουκρανική επίθεση στο Belgorod, σύμφωνα με σχόλιο της ρωσικής αποστολής στον ΟΑΣΕ, σύμφωνα με το οποίο το Κίεβο χρησιμοποίησε όπλα που προμήθευσε το ΝΑΤΟ στην επίθεση την Κυριακή 12 Μαϊου.
«Προτρέπουμε την ηγεσία του ΟΑΣΕ, κυρίως την τρέχουσα Προεδρία της Μάλτας, να καταγγείλει την εγκληματική ενέργεια όσο το δυνατόν πιο σκληρά.
Είναι απαράδεκτο να αγνοούνται επιδεικτικά τα θύματα αμάχων μεταξύ των Ρώσων - είτε στο Belgorod , είτε στο Donbass ή οπουδήποτε αλλού», ανέφερε η
«Δεν πρέπει να υπάρχουν διπλά μέτρα και πολιτικά φίλτρα στον ΟΑΣΕ όταν πρόκειται για προφανώς βάναυσες παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου από το καθεστώς του Κιέβου», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, περίπου στις 11:40 π.μ. ώρα Μόσχας (8:40 π.μ. GMT) την Κυριακή 12/5, η Ουκρανία πραγματοποίησε τρομοκρατική επίθεση καθώς βομβάρδισε κατοικημένες περιοχές στο Belgorod χρησιμοποιώντας επίσης το τακτικό πυραυλικό σύστημα Tochka-U. όπως οι πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων Olkha και RM-70 Vampire.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης