Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Άγονος και ο δεύτερος ο πλειστηριασμός για το «Αίολος Κεντέρης»

Άγονος και ο δεύτερος ο πλειστηριασμός για το «Αίολος Κεντέρης»
Στο σφυρί βγαίνει το εργοστάσιο της «Πετζετάκις» στη Θήβα
Στα  αζήτητα το «καμάρι» της ΝΕΛ το “Αίολος  Κεντέρης I”.
Σε διάστημα ενός μήνα η Τράπεζα Πειραιώς διενεργεί σήμερα τον δεύτερο ηλεκτρονικό πλειστηριασμό για το πλοίο «Αίολος  Κεντέρης Ι» στην προσπάθεια της να εισπράξει τα οφειλόμενο χρέος ύψους 4 εκατ. ευρώ  από την εταιρεία ΝΕΛ.
Με βάση την ανάλυση του εκτιμητή η αξία του πλοίου προσδιορίστηκε μόλις στα 6 εκατ. ευρώ.
Οι ενδιαφερόμενοι για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό θα έπρεπε να είχαν δηλώσει τη συμμετοχή τους  στο αρμόδιο συμβολαιογραφικό γραφείο του κ. Στέφανου  Βασιλάκη.
Μέχρι χθες στις 4 το απόγευμα κανένας δεν είχε καταβάλει το 30% επί της τιμής εκκίνησης που ήταν τα 6.500.000 εκατ. ευρώ.
Η ελάχιστη συμμετοχή προσδιορίζεται σε 1.950.000 ευρώ.
Η έλλειψη αγοραστικού ενδιαφέροντος, σύμφωνα με στελέχη της ακτοπλοΐας, οφείλεται στο γεγονός ότι το πλοίο «Αίολος Κεντέρης I» ήταν παροπλισμένο από το 2011.
Τα ίδια στελέχη λένε ότι το πλοίο θα «έπιανε» τα λεφτά του αν ήταν στην ενεργό δράση και πραγματοποιούσε δρομολόγια.
Το μειονέκτημα του «Αίολος  Κεντέρης» ήταν οι υψηλές καταναλώσεις καυσίμου καθώς διαθέτει 4 μηχανές  ντήζελ και ιπποδύναμής 32.400 Kw η κάθε μία.
Να σημειωθεί ότι η πρώτη υποθήκη στο πλοίο είχε γίνει από την Τράπεζα MILLENNIUM BANK ΑΝΏΝΥΜΗ  ΕΤΑΙΡΕΙΑ, η οποία συγχωνεύτηκε με την Τράπεζα Πειραιώς, αναλαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιο των δανείων της τράπεζας.
Να σημειωθεί ότι από την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου όλοι οι πλειστηριασμοί θα γίνονται ηλεκτρονικοί  σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία και την ίδια στιγμή καταργούνται οι φυσικοί πλειστηριασμοί.
Από  την 1 Μάιου θα ισχύει το ίδιο καθεστώς για χρέη προς το Δημόσιο.
Σήμερα Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου θα διενεργηθούν 21 πλειστηριασμοί από την ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Στο σφυρί το εργοστάσιο της εταιρεία «Πετζετάκις»

Στο σφυρί βγαίνει το εργοστάσιο της εταιρείας « Πετζετάκις ΑΕ»  στη  Θήβα εξαιτίας χρεών προς τις τράπεζες την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου.
Η Εθνική Τράπεζα εμφανίζεται ως επισπεύδουσα καθώς διενεργεί τον πλειστηριασμό με την ιδιότητα του εκπροσώπου ομολογιούχων δανειστών από  τον Ιανουάριο του 2008.
Στον πλειστηριασμό βγαίνει συνολική έκταση του εργοστασίου παραγωγής 245.718,49 τετραγωνικών μέτρων. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις ανέρχονται σε 49.673,73 τ.μ. όπως και της στεγασμένης συνολικής επιφάνειας  47.779,40  τετραγωνικών μέτρων.
Το συμβολαιογραφικό γραφείο που έχει αναλάβει τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό θα δώσει τη δυνατότητα  στους ενδιαφερόμενους να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις πριν βγουν στον πλειστηριασμό. Η  τιμή εκκίνησης έχει ορισθεί στα 12 εκατ. ευρώ
Οι ενδιαφερόμενοι για να συμμετέχουν στο διαγωνισμό πρέπει να καταβάλουν το ποσό των 3,6 εκατ. ευρώ.

Νίκος Θεοδωρόπουλος  
ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης