Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Προσβλέπει στα 3 δισ τζίρο ο όμιλος Σκλαβενίτη - Οι κινήσεις ανακαίνισης και η στόχευση στη Βόρεια Ελλάδα

Προσβλέπει στα 3 δισ τζίρο ο όμιλος Σκλαβενίτη - Οι κινήσεις ανακαίνισης και η στόχευση στη Βόρεια Ελλάδα
Ο στόχος των 3 δισ ευρώ αφορά στο συνολικό δίκτυο δηλαδή το δίκτυο της μητρικής αλλά και της θυγατρικής Ελληνικές Υπεραγορές
Στο στόχο των 3 δις ευρώ κύκλο εργασιών δηλαδή υπερδιπλάσιο από τον τρέχοντα επικεντρώνονται οι κινήσεις του ομίλου Σκλαβενίτης για το 2019.
Ο στόχος των 3 δις ευρώ αφορά στο συνολικό δίκτυο δηλαδή το δίκτυο της μητρικής αλλά και της θυγατρικής Ελληνικές Υπεραγορές.
Η ανακαίνιση του δικτύου των καταστημάτων που αποκτήθηκαν από την Μαρινόπουλος προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς αλλά ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί με αποτέλεσμα να μην έχει φανεί η συνολική δυναμική του δικτύου.
Να σημειωθεί ότι σε μηνιαία βάση ο τζίρος έχει αυξηθεί στα 70 εκατ ευρώ.
Ήδη στην Νότια Ελλάδα η δυναμική του δικτύου θεωρείται από κορυφαίο στέλεχος της αγοράς ικανοποιητική ενώ το προσεχές διάστημα θα δοθεί έμφαση στη Βόρεια Ελλάδα όπου ο ανταγωνισμός είναι ισχυρότερος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος που παρακολουθεί την αγοπρά των super market ο όμιλος δεν έχει ανάγκη να συνάψει δανεισμό έως το 2019 και τότε που θα έχουν φανεί τα αποτελέσματα της λειτουργίας του νέου δικτύου θα επιδιώξει να αντλήσει κεφάλαια από τις αγορές προκειμένου να μειώσει περαιτέρω το χρηματοοικονομικό του κόστος.
Το ίδιο στέλεχος διέψευσε ενδιαφέρον από θεσμικούς επισημαίνοντας με νόημα ότι αυτοί που λένε ότι έχουν ενδιαφέρον είναι οι ίδιοι που δήθεν θα έκαναν πρόταση για τη Μαρινόπουλος αλλά τελικά ήταν μόνο υποσχέσεις και δεν δεσμεύτηκαν ποτέ  και για τίποτα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η πορεία του ομίλου Σκλαβενίτη για το 2017 δείχνει ότι θα προσεγγίσει σε τζίρο το 1,5 δισ ευρώ γεγονός που ήδη προκαλεί ανησυχία στον ανταγωνισμό.
Σύμφωνα με πληροφορίες του bankingnews στον όμιλο ΑΒ Βασιλόπουλου υπάρχει πολύ ισχυρή πίεση από την Ahold για τις επιδόσεις που δεν θεωρούνται ικανοποιητικές.

Νίκος Καρούτζος
Nkaroutzos@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης