Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Λαζαρίδης (ΕΧΑΕ): Δεν σχεδιάζουμε μείωση του ωραρίου στο Χ.Α. - Μεγάλο ενδιαφέρον για τα NPLs

Λαζαρίδης (ΕΧΑΕ): Δεν σχεδιάζουμε μείωση του ωραρίου στο Χ.Α. - Μεγάλο ενδιαφέρον για τα NPLs
Ο κ. Λαζαρίδης, ο οποίος βρίσκεται στο Λονδίνο στο πλαίσιο του roadshow, τόνισε ότι οι επενδυτές είναι πολύ καλά πληροφορημένοι για την Ελλάδα
To Χρηματιστήριο της Αθήνας δεν σχεδιάζει μείωση του ωραρίου διαπραγμάτευσης, δήλωσε στο πρακτορείο Bloomberg o πρόεδρος της ΕΧΑΕ, Σωκράτης Λαζαρίδης.
«Νομίζω πως όταν θέλεις να αυξήσεις τους όγκους και τη συναλλακτική δραστηριότητα δεν μειώνεις τις ώρες λειτουργίας του χρηματιστηρίου αλλά μάλλον το αντίθετο.
Ως εκ τούτου θα έλεγα ότι δεν συζητάμε κάτι τέτοιο και όλα τα μέλη που βρίσκονται στο roadshow και αντιπροσωπεύουν το 95% της δραστηριότητας του ελληνικού χρηματιστηρίου δεν έχουν θέσει ποτέ τέτοιο θέμα», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΕΧΑΕ. 
Ο κ. Λαζαρίδης, ο οποίος βρίσκεται στο Λονδίνο στο πλαίσιο του roadshow, τόνισε ότι οι επενδυτές είναι πολύ καλά πληροφορημένοι για την Ελλάδα και βρίσκονται εν αναμονή των εξελίξεων με τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) στις ελληνικές τράπεζες.



Αναφορικά με την πτώση του Γενικού Δείκτη στο Χ.Α. ο κ. Λαζαρίδης εκτίμησε ότι οφείλεται στις πιέσεις που δέχονται οι μετοχές των τραπεζών. 
Οι υπόλοιποι κλάδοι καταγράφουν απόδοση πάνω από το 10% το 2016.
Σχετικά με τη μείωση του όγκου των συναλλαγών, ο Σ. Λαζαρίδης αναγνώρισε ότι συμβαίνει, τονίζοντας ωστόσο ότι είναι ανάλογη με τη μείωση στα υπόλοιπα χρηματιστήρια της Ευρώπης, μετά το Brexit. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης