Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ζητήσει κάτι λογικό οι εφοπλιστές θα το δώσουν - Stop στην πώληση του ΟΛΠ

Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ζητήσει κάτι λογικό οι εφοπλιστές θα το δώσουν - Stop στην πώληση του ΟΛΠ
Oι εφοπλιστές έχουν απειλήσει ότι θα μεταφέρουν την έδρα τους
Στοπ στην πώληση του ΟΛΠ έβαλε και επίσημα ο νέος αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας, στο υπερ - υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Θοδωρής Δρίτσας.
«Ο δημόσιος χαρακτήρας του λιμανιού διατηρείται και η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ σταματά εδώ», δήλωσε ο κ. Δρίτσας, κατά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.
Στον διαγωνισμό πώλησης του 67% του ΟΛΠ, στον οποίο οι δεσμευτικές προσφορές αναμένονται στις αρχές Μαρτίου, συμμετέχουν η δανέζικη APM Terminals, η κινεζική Cosco και η International Container Terminals Services (ICTS) από τις Φιλιππίνες.
Από την άλλη πλευρά, στάση αναμονής τηρούν οι εφοπλιστές, ενώ σε δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος της Stealhtgas, Χάρης Βαφειάς, στο Bloomberg, τόνισε ότι «Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ζητήσει κάτι λογικό, η πλειοψηφία των εφοπλιστών νομίζω ότι θα το δώσουμε, δεδομένου ότι αγαπάμε τη χώρα μας και δεν θέλουμε να φύγουμε απ' αυτήν».
Όπως τόνισε, η εφοπλιστική κοινότητα θέλει την παραμονή της χώρας στο ευρώ και πιστεύουν τον ΣΥΡΙΖΑ, που λέει, ότι θέλει το ίδιο.
Να σημειωθεί ότι σε πρόσφατη συνάντηση που είχαν οι εφοπλιστές με τον Αλέξη Τσίπρα διεμήνυσαν ότι σε περίπτωση που υπάρξουν σημαντικές παρεμβάσεις στο φορολογικό καθεστώς, στο οποίο υπόκεινται οι ναυτιλιακές εταιρείες, θα πάρουν τα πλοία τους και θα τα μεταφέρουν σε έδρες με ευνοϊκότερο φορολογικό σύστημα.
Από την πλευρά του ο νέος πρωθυπουργός τους προειδοποίησε ότι, σε περίπτωση που κάνουν πράξη την απειλή τους, μέχρι να μεταφερθούν υπό νέες σημαίες τα πλοία τους, θα μπουν όλοι στο μικροσκόπιο των φορολογικών αρχών, προεξοφλώντας ότι θα κληθούν να πληρώσουν σημαντικά ποσά μέχρι να αποχωρήσουν, γεγονός που εκτιμά ότι αποτελεί εμπόδιο στη «μετανάστευση» του ελληνικού εμπορικού στόλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης