Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πετρέλαιο: Πτώση 0,5% για το brent, στα 84,49 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: Πτώση 0,5% για το brent, στα 84,49 δολάρια το βαρέλι
Tο συμβόλαιο του αμερικανικού αργού τύπου WTI παραδόσεως Μαρτίου πρόσθεσε 97 cents ή σχεδόν 1,3% και έκλεισε στα 78,87 δολ. το βαρέλι
Σχετικά Άρθρα
Με διαφορετικά πρόσημα έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου σε Ευρώπη και ΗΠΑ, με το brent να χάνει έδαφος αλλά το αμερικανικό πετρέλαιο τύπου WTI, να καταγράφει αξιόλογα κέρδη.
Ώθηση στο πετρέλαιο έδωσε η αποδυνάμωση του δολαρίου έναντι των ανταγωνιστικών του νομισμάτων, με τον δείκτη δολαρίου να χάνει 0,2% στον απόηχο των στοιχείων που έδειξαν ότι το εργατικό κόστος στις ΗΠΑ αυξήθηκε το δ' τρίμηνο με τον βραδύτερο ρυθμό των τελευταίων 12 μηνών, γεγονός που ενισχύει τις προσδοκίες για μικρότερη αύξηση των επιτοκίων αύριο από την Fed.
Παράλληλα, στο φακό των επενδυτών μπαίνει και η συνεδρίαση των υπουργών του OPEC+ που θα γίνει αύριο Τετάρτη 1/1 για να λάβουν αποφάσεις για την παραγωγή τους επόμενους μήνες.
Η συνεδρίαση πάντως δεν αναμένεται να καταλήξει σε πρόταση για αλλαγές στην παραγωγή, όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο τρεις πηγές από τον OPEC+.
Στο πλαίσιο αυτό το Brent Μαρτίου υποχώρησε 41 cents ή 0,5% στα 84,49 δολ.το βαρέλι και είχε συνολική πτώση -1,7% τον Ιανουάριο.
Το συμβόλαιο του Απριλίου, το πιο ενεργό συμβόλαιο, όμως, ενισχύθηκε κατά 96 cents ή 1,1% και έκλεισε στα 85,46 δολ. το βαρέλι.
Το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού τύπου WTI παραδόσεως Μαρτίου πρόσθεσε 97 cents ή σχεδόν 1,3% και έκλεισε στα 78,87 δολ. το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης