Τελευταία Νέα
Ενέργεια

OPEC: Καμία αλλαγή στις εκτιμήσεις για τη ζήτηση πετρελαίου - Αβέβαιες οι προοπτικές

OPEC: Καμία αλλαγή στις εκτιμήσεις για τη ζήτηση πετρελαίου - Αβέβαιες οι προοπτικές
Ο OPEC άφησε αμετάβλητη την εκτίμησή του για την αύξηση της ζήτησης το 2022 στα 2,5 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως
Aμετάβλητη διατήρησε ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών την πρόβλεψή του για την αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου, αλλά σημείωσε ότι οι προοπτικές "εξακολουθούν να περιβάλλονται από αβεβαιότητες, συμπεριλαμβανομένων των παγκόσμιων οικονομικών εξελίξεων, των αλλαγών στις πολιτικές περιορισμού COVID-19 και των γεωπολιτικών εντάσεων".
Ο OPEC δήλωσε ότι άφησε αμετάβλητη την εκτίμησή του για την αύξηση της ζήτησης το 2022 στα 2,5 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως.

Προοπτικές 2023

Οι προοπτικές για το 2023 παρέμειναν επίσης αμετάβλητες σε αύξηση 2,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Μικρές ανοδικές προσαρμογές στην πρόβλεψη για το 2023 έγιναν λόγω των αναμενόμενων καλύτερων επιδόσεων της οικονομίας της Κίνας λόγω της επαναλειτουργίας της από τους περιορισμούς του COVID-19, ενώ σε άλλες περιοχές αναμένεται να σημειωθεί ελαφρά μείωση, λόγω των οικονομικών προκλήσεων που είναι πιθανό να επιβαρύνουν τη ζήτηση πετρελαίου", αναφέρεται στην έκθεση.
Η ζήτηση πετρελαίου αναμένεται να αυξηθεί κατά 1,7 εκατ. βαρέλια ημερησίως σε ετήσια βάση το πρώτο τρίμηνο.
Η συνολική παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου αναμένεται να φθάσει τα 101,8 mb/d το 2023, ανέφερε ο ΟΠΕΚ. Στο μέτωπο της προσφοράς, η προσφορά υγρών εκτός OPEC αναμένεται να παρουσιάσει αύξηση 1,9 εκατ. βαρέλια ημερησίως το 2022, αμετάβλητη από την εκτίμηση του οργανισμού του Δεκεμβρίου.
Οι προοπτικές για την αύξηση της προσφοράς το 2023 παρέμειναν επίσης αμετάβλητες σε 1,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης